Lansare de carte „Portrete din cioburi” la Suceava


http://librariilealexandria.net/2011/07/lansare-de-carte-portrete-din-cioburi/

Alexandria Librării şi Shopping City Suceava vă invită vineri, 5 august 2011 la lansarea cărţii Portrete din cioburi de Ligia Seman. Evenimentul va avea loc în City Gallery din Shopping City Suceava începând cu ora 18.00. Cartea va fi prezentată de Angela Furtună (scriitor, publicist, critic literar), Prof. Mariana Dvorszik ( publicist, promotor cultural) şi David Reguş (bibliotecar). Ligia Seman va veni special la Suceava pentru acest eveniment şi va oferi autografe celor prezenţi.

Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesor de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină: Funiile dragostei (1995)- 4 ediții, Handicapul conștiinței (1999)- 3 ediții, Tragedie și triumf (2004) – 2 ediții şi Portrete din cioburi, vol. I și II (2010).

Cartea Portrete din cioburi este o analiză a eşecului şi a triumfului în dragoste, o poveste despre convertirea la Dumnezeu, o istorie de familie, dar şi o fresca a unei lumi, a societăţii româneşti de dinainte şi de după momentul Decembrie 1989. În construcţia sa, romanul Portrete din cioburi îmbină componente de roman creştin, de roman de dragoste, de moravuri, politic etc. Romanul poate fi privit şi drept unul intelectual.

Octavian Curpaş – jurnalist, editor Phoenix Magazine

Vocea clară a autoarei – se conjugă cu cea interioară a personajelor care îşi relatează cu o sinceritate deosebită propriile zbateri şi suferinţe… Romanul de faţă este mai mult decât o simplă operă literară cu multiple calităţi. El este în primul rând un roman care, alături de prezentarea cu acurateţe a dramelor majore prin care trec protagoniştii, oferă şi soluţia viabilă, reală, de ieşire din aceste crize. Aşadar, cartea nu se adresează doar simţului pur estetic al lectorului, ci urmăreşte reabilitarea oricărei persoane care înţelege că ieşirea din impasul existenţial este posibilă doar prin apelul la Divinitate.

Mariana Dvorszik, publicist, promotor cultural

Reclame

4 gânduri despre „Lansare de carte „Portrete din cioburi” la Suceava

  1. Romanul “Portrete din cioburi” al autoarei Ligia Seman a fost lansat oficial publicului pasionat de lectura. Cartea, care îmbina componente de roman crestin, de roman de dragoste, de moravuri si politic a fost prezentata de criticul literar Angela Furtuna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s