Reportaj si imagini de la lansare ” Portrete din cioburi” la Suceava

Vineri, 05 august 2011, în parteneriat cu Alexandria Librării, a fost lansat la Suceava romanul Ligiei Seman ” Portrete din cioburi”. Evenimentul a fost de interes pentru public dacă luăm în calcul numărul mare de participanţi şi s-a dovedit a fi bine organizat.

Lansarea cărţii “Portrete din cioburi” a căpătat greutate şi prin prezenţa doamnei Angela Furtună – scriitor, publicist şi critic literar binecunoscut publicului sucevean. Vorbind despre carte, dumneaei a afirmat: “Autoarea a construit efectiv estetic, un roman, cu foarte multă ştiinţă, cu foarte multă pricepere. Este efectiv literatură, construită în sistemul de referinţă al valorilor creştine.”

David Reguş – proprietar al Librăriei şi Bibliotecii “Agape” a punctat clar şi concis, cinci aspecte  referitoare la roman care demonstreză faptul că Ligia Seman scrie nu doar literatură formatoare ci şi transformatoare.Autoarea abordează dileme existenţiale, aceasta graţie unei evidente vocaţii teozofice din care derivă autentice soluţii.

Pe fondul muzical susţinut de un grup de copii de la Scoala Filadelfia, la finalul prezentării discursurilor, Ligia Seman a oferit autografe celor prezenţi.

Evenimentul a fost inedit, am putea spune în premieră naţională, prin lansarea unei cărţi de factură creştină. Inedit este şi faptul că romanul Ligiei Seman va fi scos la vânzare în Librăriile Alexandria din toată ţara.

Încă de la părimele ediţii ” Suceava Citeşte ” organizate de Alexandria Librării, publicul a punctat necesitatea literaturii de factură creştină şi a exprimat dorinţa de a avea posibilitatea să lectureze cărţi care transmit valorile creştine. Prin prezenţa romanelor Ligiei Seman în Librăriile Alexandria a devenit posibil accesul la  acest gen de literatură şi în spaţiul laic.  Sursa: vorbabuna

Asculta aici reportaj si vizualizeaza imagini:

http://vorbabuna.wordpress.com/2011/08/10/reportaj-audio-si-imagini-lansare-portrete-din-cioburi-la-suceava/

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

2 responses to “Reportaj si imagini de la lansare ” Portrete din cioburi” la Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: