„Handicapul conștiinței”, o carte care te marchează

De vorbă cu Mariana Țîbuleac, specialistă în relații publice. reportaj audio

Mariana Ţîbuleac: „Recent, am citit o carte care m-a marcat foarte mult, autoare este din România Ligia Seman, cartea este intitulată „Handicapul Conştiinţei”, eroul principal al cărţii era o fată nevăzătoare.

Cum un copil nevăzător care iese la pic-nic împreună cu părinţii într-o pădure, întreabă ce este în jur şi cum să explici unui copil ce înseamnă pădure şi ce înseamnă pom, cum această fată a reuşit să facă un băiat absolut sănătos să se îndrăgostească de ea, dar care pînă la urmă s-a dovedit a fi slab de caracter şi în ciuda faptului că simţea ceva pentru ea, careva sentimente, a refuzat să se apropie.

La început poate pare a fi un roman de bulevard, dar descrierile care sunt acolo m-au marcat pe mine, fiind şi eu în această situaţie, fiind persoană cu dizabilităţi, bine, nu de vedere, dar oricum, cînd omul are o suferinţă, o problemă de sănătate, înţelege foarte bine ce vrea să spună autorul prin cuvintele astea.”

Europa Liberă: Obişnuieşti să citeşti cartea cu creionul în mînă şi să notezi cele mai importante idei?

Mariana Ţîbuleac:„Depinde de carte, da.”

Europa Liberă: Spune-mi o frază, iată, care ţi-a rămas în minte şi care ai notat-o.

Mariana Ţîbuleac:„Izbînda cu care am reuşit în viaţă se datorează curajului meu interior şi acelui har sau mînii date de Dumnezeu de Sus, ca să mergi înainte.”

Am învăţat prin această carte, că totuşi, contează foarte mult că o persoană cu dizabilităţi să-şi investească în propriul său intelect.

Asta este un motto pentru mine, pentru viaţa mea, pentru că aceasta este o investiţie profitabilă, o investiţie şi o bogăţie care nimeni absolut nu ţi-o poate lua, nu ţi-o poate fura şi care te face să devii, zi cu zi, mai optimist, mai perseverent în ceea ce faci, deseori nu-şi permite să laşi mînele în jos.”
Mai multe despre această carte poti vedea aici:
http://www.bruxellesmission.org/index.php?option=com_content&view=article&id=175:un-roman-confesiune-despre-fericiri-i-tristei-despre-disperare-i-singurtate-despre-vinovie-i-iertare&catid=29:books-a-culture&Itemid=50

sursa: http://www.europalibera.org

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

One response to “„Handicapul conștiinței”, o carte care te marchează

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: