Reportaj audio – Lansare „Portrete din cioburi” la Iaşi

Dupa lansarea cu succes la Suceava , Alexandria Librarii a lansat si la Iasi  romanul in doua volume al Ligiei Seman « Portrete din cioburi » intr-un ambient placut si in prezenta unui public avizat.

Doamna Angela Furtuna – scriitor, critic literar – a prezentat-o pe Ligia Seman ca fiind genul de scriitor care imbina arta scrisului cu arta pedagogica din dorinta de a interveni in formarea cititorului, de a contribui la transformarea acestuia ; genul de scriitor preocupat mai mult de aspectul etic al lumii in care traim aflata in degringolada decat de experimentele artistice literare care se petrec astazi.

« Aceasta lansare ne-a reconfirmat faptul ca genul de literatura scrisa de Ligia Seman, cu mesaj etic, pedagogic, psihologic si terapeutic, este foarte necesar pe piata actuala a valorilor culturale romanesti mai ales in conditiile unei societati aflate in deriva, in cautare de modele. Iata ca unele din aceste modele pot fi furnizate de scriitorul de literatura crestina » – a mai spus doamna Angela Furtuna.

Doamna Mariana Dvorszich – profesor, publicist – a vorbit despre noutatea romanului, despre ceea ce aduce nou romanul Ligiei Seman in literatura romana.

«  Portrete din cioburi » este in acelasi timp roman de creatie si roman de analiza psihologica. Autoarea are capacitatea de a ancora analiza psihologica in creatie si invers prin reverberatiile celor doua, cu o mana de maestru » a afirmat doamna Dvorszich.

Doamna Margareta Lupascu – profesor, realizator de programe radio – in discursul sau a spicuit cateva aspecte din istoria literaturii romane pentru ca reamintindu-ne sa intelegem care este locul de drept a literaturii crestine in cultura romaneasca.

« O istorie a culturii romanesti inafara culturii si civilizatiei crestine este imposibil de realizat » – a fost concluzia.

Despre autoare si romanul ei, a spus : « Întro societate în care tot mai mulţi işi conjugă existenţa cu verbe precum : merit, mi se cuvine, sunt, vreau, iar aceste verbe au devenit metoda lor de comunicare, literatura scrisă de Ligia Seman alege,în contrast, acea formă de comunicare prin intermediul căreia transmite şi demonstrează că îi pasă, că ceilalţi contează pentru ea. Care este această formă de comunicare? Este dragostea pentru semeni.

Ceea ce dă o mare greutate romanului Ligiei Seman este faptul că « Portrete din cioburi » este o carte pentru fiecare dintre noi! Autoarea vrea să descoperim şi să ne descoperim mai mult, să înţelegem şi să ne întelegem mai bine, să descoperim soluţii la problemele noastre şi să găsim vindecare pentru rănile noastre. »

Ascultati reportajul audio aici:

sursa: vorbabuna

Reclame

Un gând despre „Reportaj audio – Lansare „Portrete din cioburi” la Iaşi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s