Conferinta pentru femei la Biserica Elim din Lawrenceville, Georgia

Într-o lume agitată, în care suntem mereu angrenaţi simultan în proiecte multiple, în care o nouă zi înseamnă de cele mai multe ori o nouă problemă, seara de vineri, 28 octombrie, 2011 pe care am petrecut-o în prezenţa unui numeros grup de femei in cadrul Conferinţei Femeilor organizată de catre Comitetul Doamnelor din cadrul Bisericii Elim din Lawrenceville, Georgia a reprezentat o oaza de linişte, un moment de introspecţie şi dătător de speranţă.
Invitata specială a acestei conferinţe a fost d-na Ligia Seman, romancieră de literatură creştină, ale cărei romane „Funiile dragostei”, „Handicapul conştiinţei”, “Domnind peste imprejurile vietii”, “Portrete din cioburi” şi „Tragedie şi triumf”, s-au bucurat de un real succes, fiind bine primite şi apreciate atat in România cat şi în America, în randul diasporei romane. Multe dintre participantele acestei conferinţe sunt cititoare fidele ale romanelor d-nei Lâgia şi întreaga seară a pastrat tonul unei reuniuni intime între prietene. D-na Ligia Seman locuieste în Hunedoara, este casatorită şi impreună cu soţul ei, Tibi are doua fete, Ruth şi Rebecca. Pornind de la povestea vieţii sale, pe parcursul a doua ore, d-na Ligia a captivat atenţia tuturor celor prezente printr-o dezbatere intersantă şi educativă asupra tematicii alese “Cum sa nu te prăbuşeşti într-o lume care se clatină?” Mamă, fiică, soţie, soră-tot mai des, noi femeile ducem pe umeri “greul” emoţional al unei familii. Făurite cu o parte emoţională mai puternic conturată, noi femeile filtrăm totul prin prisma sentimentelor. “Cu răbdare, dragoste, şi credinţă în Dumnezeu, noi, femeile”- a spus d-na Ligia Seman-“putem să mutam muntii. Fiti înţelegatoare cu soţii şi copiii vostri, rugaţi-va impreună cu ei, şi lucruri care uneori nu se pot spune vor fi descoperite prin rugăciune”.
Înzestratată cu o vastă educaţie literară dar şi o bogată cunostinţă biblică, d-na Ligia ne-a transmis mesajul şi crezul personal care o definesc: dragostea şi supunerea faţă de Dumnezeu, iubirea şi slujirea prin dragoste fată de soţ si copii, compasiunea şi inţelegerea în familie, exemplul de familie pe care doar o mamă şi un tată-uniţi şi puternici în dragostea lor faţă de Dumnezeu şi faţa de celălalt-pot să îl ofere copiilor.
Pe langă latura literară a activitaţii sale, d-na Ligia ne-a împartaşit din activităţile dansei conduse in cadrul Cabinetului de Consiliere Familiala din Hunedoara. Prin dansa, am avut acces la drama personală a anumitor persone ale caror destine tragice ne-au întristat dar totodată şi mobilizat in dorinţa noastră de a nu fi pasive şi de a ajuta pe cat ne stă in putinţa acţiunile de binefacere organizate de către familia Seman.
Seara s-a incheiat cu o discuţie liberă între toate toate persoanele prezente şi o delicioasă gustare pregatită cu mult talent culinar de către gospodinele bisericii Elim, carora le mulţumim pentru generozitatea lor de gazde. Aş dori sa îi mulţumesc pe această cale d-nei Ica Avram, soţia pastorului Cosmin Avram, liderul spiritual al bisericii Elim, pentru invitaţia adresată de a participa la această conferinţă şi totodata d-nei Ligia Seman pentru cuvintele şi sfaturile înţelepte oferite tuturor celor prezente.
Maica Tereza spunea “Nu putem face cu toţii lucruri mari, dar putem face lucruri mici cu multă dragoste”. Vă invit să urmaţi acest percept în viaţa de zi cu zi, şi să nu uitaţi ca a fi o prezenţă activă, pozitiva şi benefică în viaţa celor din jur, a oferi un cuvânt bun, optimist, un ajutor moral sau material după posibilitaţile fiecareia dintre noi este o datorie morală şi creştinească. ( Mara Circiu)
Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: