Un popas de odihnă – Silvia Seman

Cineva ar putea sa ma acuze de predilectie dat fiind gradul de rudenie dintre noi despre afirmatiile ce le voi face . Pe linga faptul ca suntem cumnate suntem surori in Hristos . Suntem chemate sa slujim in ogorul evangheliei printre femei si ne leaga funiile dragostei cu aceeasi pasiune arzatoare de trage- diile si triumfurile femeilor.Avem aceeasi dorinta arzatoare sa le vedem atinse de dragostea lui Dumnezeu. Dorim ca El sa domneasca peste imprejurarile vietii. Orice fiinta umana in umblarea pe acest pamant a intampinat tragedie dar si triumf . Cand nu a ascultat si nu s-a lasat influentata de soapta celui viclean care doreste sa le inece in handicapul constiintei si a invinovatirii s-au ridicat din groapa pacatului si-au adunat cioburile si au primit un chip asemanator cu cel al Mintuitorului.

Ati recunoscut cartile scrise de Ligia Seman in paragraful anterior :”Funiile dragostei”, „Tragedie si triumf”, „Handicapul constiintei”, „Domnind peste imprejurarile vietii”, si ultima , cea mai noua si extensiva carte „Portrete din cioburi”. Carti care ne-au acaparat, ne-au introdus in lumi imaginare dar atat de asemanatoare cu lumea noastra, cu oameni diferiti dar normali incat urmaresti cuvintele si actiunile celor cunoscuti descoperind cu uimire similitudine intre ei si caracterele cartii.

Seara a inceput cu piese muzicale interpretate de Aura Raica venita special din Seattle si Lacrima Bergheano de la biserica Agape. Cu voci calde incarcate de sentimente cele doua ne-au pictat portretul Celui mai minunat dintre pamanteni. Mirele nostru iubit! Domnul Isus Hristos ! De multe ori captivate de vocile superbe de melodiile sublime simtind adanc ceea ce cantaretele transmiteau ne-am unit glasurile intr-un cor de multumire si adorare . Dorina Pricop din Hateg ne-a adus aminte cat de poetic este sufletul romanului prin versurile recitate artistic.

Pentru cei plecati intre straini departe de locurile natale, orice asociere cu ele , produce vibrari ale sufletului.Desi sunt plecata de mai bine de douazeci si cinci de ani din Hunedoara cand aud vorbindu-se despre acel colt de tara sunt cuprinsa de amintiri nostalgice si doruri vagi. Aderand la aceste sentimente multe femei din Hunedoara au participat la conferinta. Ligia traieste in orasul Hunedoara impreuna cu Tibi sotul ei si cele doua fice Ruth si Rebeca, amandoua studente. Participante din Simeria, Deva, Hateg, Cugir dar si mai de departe din Cluj, Sibiu, Baia-Mare s-au adunat precum albinele la stup. Departe de familie, de rudenii, de prieteni, ne-am reconstruit intr-o noua familie cu aceleasi nazuinte, aceleasi simtaminte si doruri, ne-am facut noi prieteni. Personal in aceasta biserica care este ca o familie vie, am crescut spiritual inconjurata si incurajata de grupul de surori-prietene. Bunatatea lor, credinciosia lor, ascultarea lor si sinceritatea lor sunt cateva atribute din lista
lunga care le da valoare deosebita. Cu cest grup am plans, am ras, am sarbatorit victorii si succese, ne-am rugat cu aceeasi inima. Ca o adevarata familie. Ligia s-a reantors pentu a doua oara in mijlocul acestei familii. Multe dintre participante, cititoare asidue au venit sa se intalneasca nu doar cu scriitoarea preferata ci cu o prietena caci Ligia prin sensibilitatea ei, prin rabdarea ei, s-a apropiat de inimile lor la un nivel intim.

S-a vrut ca o surpriza pentru Ligia. Lidera cu femeile in biserica Philadelphia, Ana Pop m-a invitat in fata ca sa prezint participantelor pe invitata noastra.

„Calcati pe urmele mele intrucit si eu calc pe urmele lui Hristos „, ne spune apostolul Pavel in 1Corinteni 11:1 Daca urmarim pe harta vremii sale gasim urmele pasilor sai peste tot. Referirea este spirituala dar si literala. Ligia este una dintre persoanele care le implineste pe amindoua. Literal pasii ei calca mai departe decat urmele pasilor apostolului Pavel. A vizitat pentru a sluji femeilor la conferinte intr-o multitudine de tari din batrana Europa. Acum a trecut oceanul Atlantic si-si lasa urmele pasilor de pe coasta de est pana pe coasta de vest.Cu aceste cuvinte am inceput prezentarea scurta. Spiritual, Ligia ne -a prezentat urmele pasilor si cresterea spirituala printr-o prezentare vizuala.Pe fondul muzical sfasaietor al unei viori cu influente traditional romanesti Ligia ne-a luat de mana si ne-a purtat in lumea ei. Lume pe care impreuna cu Tibi sotul ei, incearca sa o vindece, sa o incurajeze prin consiliere crestina. Fiinte umane cazute in prapastiile depresiei, zbatandu-se in noroiul pacatului, purtand in ele si pe umeri poveri greu de imaginat ne-au patruns in inimi prin prezentarea acestui mic film.

Ligia sta in fata audientei vulnerabila si transparenta , castigand inimile si atentia prin impartasirea zbaterilor, esecurilor si greutatile propii.Dindu-se exemplu de prelucrare de ridicare si recunostinta pentru tot ceea ce Dumnezeu a pus pe cararea vietii ei. Cele peste 200 de participante oprite la un popas pentru sufletul lor din rutina cotidianului si-au lasat poverile vietii si greutatile care le hartuiesc la usa si se racoresc sub finici ca poporul Israel la Elim , adapandu-se din izvoarele iubirii. Inimile lor s-au conectat la Sursa puterii. FII O SOLUTIE PENTRU DUMNEZEU, NU O VICTIMA A IMPREJURARILOR! este tematica prezentata de Ligia Seman .

– Un gest mic, o vorba buna, de multe ori ascultarea cu atentie si simpatie, o imbratisare sincera au intors suflete cazute din lumea pierzarii spre imparatia lui Dumnezeu.

-Dumnezeu foloseste putinul nostru cand il punem in mina Sa ca sa faca lucruri minunate si mari.

– Dumnezeu doreste ca noi sa ne uitam la cei din jur si sa-i vedem cu ochii Sai, sa simtim ce Domnul Isus simte pentru ei:compasiune si mila. El si-a dat viata pe cruce ca sa salveze sufletele dela moartea vesnica.

– Dumnezeu a avut in vedere vremea in care tu te vei naste pe acest pamant, circumstantele din timpurile acestea, luptele , neputintele, atacurile spirituale tipice vremii si te-a echipat cu tot arsenalul pentru a lupta si a supravietui.

– Nu o supravietuire amara, plina de infrangeri, ci o supravietuire plina de victorii zilnice.

– Pe cat de importanta este mantuirea individuala la fel de importanta este trairea noastra victorioasa plina de victorii spirituale si emotionale.

-„EU AM VENIT SA AVETI VIATA DIN BELSUG ” ne-a promis Domnul Isus. (Ioan 10:10).

Conferinta care a tinut peste doua ore s-a incheiat cu o masa de dragoste . Cu farfuriile incarcate de feluritele si gustoasele bucate, ne-am delectat prin discutii prelungite pana dupa ora 11:00 PM. Va ramane o seara de neuitat, de cercetare, de provocare si crestere spirituala. Un popas de odihna sufleteasca.

Silvia-Varvara Seman

Portland, OR – 10 noiembrie 2011

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s