Lucrarea cu femeile văduve

                                   
 Femeia văduvă între privilegii speciale şi slujire
 Privilegii
Dumnezeu promite binecuvantare celor care slujesc pe vaduve
Atunci sa vina levitul, care n-are nici parte, nici mostenire cu tine, strainul, orfanul si vaduva, care vor fi in cetatile tale, si sa manance si sa se sature, pentru ca Domnul Dumnezeul tau sa te binecuvanteze in toate lucrarile pe care le vei face cu mainile tale. (Deut.14:29)
Religia curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume. (Iac.1:27)
Dumnezeu porunceste poporului să nu asuprească pe văduvă
Nu asupriti pe vaduva si pe orfan, nici pe strain si pe sarac, si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau.” (Zah.7:10)
Dumnezeu Însuşi ocoteşte pe vaduva
Domnul ocroteste pe cei straini, sprijina pe orfan si pe vaduva, dar rastoarna calea celor rai. (Ps.146:9)
 
 Dumnezeu este aparatorul vaduvelor
El este tatal orfanilor, aparatorul vaduvelor, El, Dumnezeu, care locuieste in Locasul Lui cel Sfant. (Ps.68:5)
 
 Isus Hristos simte in mod special cu incercarile vaduvei
Cand S-a apropiat de poarta cetatii, iata ca duceau la groapa pe un mort, singurul fiu al maicii lui, care era vaduva; si cu ea erau o multime de oameni din cetate. Domnul, cand a vazut-o, I s-a facut mila de ea, si i-a zis: „ Nu plange!” Apoi s-a apropiat si s-a atins de racla. Mortul a sezut in capul oaselor. Isus l-a dat inapoi maicii lui(Luc.7:12)
 Slujire
O pildă de slujire  prin rugăciune şi post
 Ramasa vaduva si fiind in varsta de optzeci si patru de ani, Ana nu se departa de Templu, si zi si noapte slujea lui Dumnezeu cu post si cu rugaciuni. (Luc.2:37)
Cea cu adevarat vaduva, care a ramas singura, si-a pus nadejdea in Dumnezeu si staruie, zi si noapte, in cereri si rugaciuni. (1Tim.5:5)
 Vaduva care a daruit mai mult decat toti ceilalti
A vazut si pe o vaduva saraca, aruncand acolo doi banuti.   Si a zis: „Adevarat va spun ca aceasta vaduva saraca a aruncat mai mult decat toti ceilalti; (Luc.21:2 – 3)
 Dumnezeu a gasit-o pe vaduva din Sarepta mai vrednică decât pe oricine din vremea ei pentru a-şi duce la indeplinire planul Sau
si totusi Ilie n-a fost trimis la niciuna din ele, afara de o vaduva din Sarepta Sidonului. (Luc.4:26)
  Slujirea vaduvei – in casa ei pentru copii si nepoti – de mare pret inaintea  lui Dumnezeu
 Daca o vaduva are copii sau nepoti de la copii, acestia sa se deprinda sa fie evlaviosi, intai fata de cei din casa lor, si sa rasplateasca ostenelile parintilor, caci lucrul acesta este placut inaintea lui Dumnezeu. (1Tim.5:4)
Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: