Vreau ca viaţa mea să conteze !

EXISTĂ 3 NEVOI INTERIOARE PE CARE DUMNEZEU LE-A PUS ÎN NOI:

  1. 1.                                  Nevoia de dragoste
  2. 2.                                  Nevoia de semnificaţie   
  3. 3.                                  Nevoia de siguranţă –   a avea drept ancoră a vieţii un puternic sentiment al apartenenţei şi al acceptării

Cum sunt exprimate prin vorbe sau gânduri aceste nevoi fundamentale: Vreau ca viaţa mea să conteze…să aibă sens… Vreau ca prin viaţa mea lumea să devină mai bună… vreau să fac ceva imporntant în viaţă Poate nu ai avut astfel de gânduri, dar ai gândit: Se poate şi fără mine, Am eşuat destul şi nu mai acurajul s-o i-au d ela capăt, Orice aş face în căsnicia mea pentru că soţul meu e necreştin – nu merită!, Care e logica în toate acestea? Ce logică e în această încercare? Ce logică e în aceste împrejurări ale vieţii?

SENTIMENTUL LIPSEI DE SEMNIFICATIE POATE FII CAUZA NUMEROASELOR  PROBLEME FIZICE, EMOŢIONALE (depresie, anxietate, frică, complexe de inferioritate) SOCIALE, LA NIVELUL RELAŢIILOR – în familie, în biserică etc.

  Inainte ca eu sa ma nasc, Dumnezeu a scris istoria vietii mele prin nasterea, viata si moartea pe cruce a lui Isus Hristos :

Matei 1:21Ea va naste un Fiu si-I vei pune numele Isus pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale                                                                                                                                           Matei 1: 23 Si-I vor pune numele Emanuel care talmacit inseamna: “ Dumnezeueste cu noi!”

 

                               SCHIMBUL DIVIN DE LA CRUCE 

CRUCEA ESTE LOCUL UNDE VIATA MEA CAPATA  SENS. ISUS HRISTOS A PURTAT TOT RAUL CARE NI SE CUVENEA NOUA DIN PRICINA PACATELOR PENTRU CA IN SCHIMB NOI SA PRIMIM BINELE CARE I SE CUVENEA LUI

LA CRUCE, DUMNEZEUS-A OCUPAT DE TOATE NEVOILE MELEINTERIOARE: DRAGOSTE, VALOARE SIAPARTENENTA.

Filipeni 4: 19 Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre dupa bogatia Sa in slava in IsusHristos

* ISUS A FOST PEDEPSIT CA NOI SA PUTEM FI IERTATI

* ISUS A FOST RANIT CA NOI SA PUTEM FI VINDECATI

Isaia 53:4,5: Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

* ISUS A FOST FACUT PACAT CU PACATOSENIA NOASTRA, CA NOI SA PUTEM FI FACUTI NEPRIHANITI CU NEPRIHANIREA LUI

2 Corinteni 5: 21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.

* ISUS A MURIT DE MOARTEA NOASTRA PENTRU CA NOI SA PUTEM PRIMI VIATA LUI

Romani 6: 23 Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in IsusHristos, Domnul nostru.

*ISUS A DEVENIT SARAC EXPERIMENTAND SARACIA NOASTRA PENTRU   CA NOI SA NE IMBOGATIM CU BOGATIILE LUI

      2 Corinteni 8: 9  Caci cunoasteti harul Domnului nostru IsusHristos. El, macar ca era bogat, S-a facut sarac pentru voi, pentru ca, prin saracia Lui, voi sa va imbogatiti.

* ISUS A PURTAT RUSINEA NOASTRA CA NOI SA PUTEM IMPARTASI SLAVA LUI                                                                                                                               

* ISUS A INDURAT RESPINGEREA NOASTRA PENTRU CA NOI SA FIM ACCEPTATI DREPT COPII AI LUI DUMNEZEU

Matei 27: 46 Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: „DumnezeulMeu, DumnezeulMeu, pentru ce M-ai parasit?”

Isaia 54: 6-10 Caci Domnul te cheama inapoi ca pe o femeie parasita si cu inima intristata, ca pe o nevasta din tinerete, care a fost izgonita, zice Dumnezeul tau…Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine.

 * ISUS A DEVENIT BLESTEM PENTRU CA NOI SA PUTEM PRIMI BINECUVANTAREA

Galateni 3: 13-14 Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: „Blestemat e oricine este atarnat pe lemn” – pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste Neamuri.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s