Luptă și ceartă

Ce fel de persoană ești? Rece, cu capul pe umeri sau temperamentală, gata să iei foc la cea mai mică provocare? Pui pasiune în dragostea ta și în tot ce faci certându-te chiar cu pasiune? Sau ești o persoană pașnică, împăciuitoare care fuge de conflicte și caută pace pe toate căile? Esti o persoană certăreață?
Cearta cere trategie și pregătire, o alimentare de muniție verbală căci este o luptă. Un atac în care oponenții se duelează verbal. Unii oameni datorită caracterului consideră câștigul o victorie și de aceea sunt în atac continuu. Viața le este o luptă verbală continuă care-i stimulează. Alții sunt înviși înainte de prima silabă datorită timidității și pentru că le este respingătoare confruntarea. Nici nu s-a pornit duelul verbal și ei au pus jos armele, predându-se. Preferă să evite conflictul de dragul liniștii și confortului.
Există persoane care trăiesc și înfloresc din conflicte. Relațiile lor cu cei din jur se bazează pe conflict și vor creea situații prin care să intimideze și să controleze. Sunt supărați pe toată lumea și nimeni nu le intră în voie. Relația cu ei este toxică.

Pentru a citi mai mult, click AICI

Sursa:Silvia Varvara Seman

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: