Aprofundand rugaciunea

Am descoperit că rugăciunea stăruitoare persistentă lipsea din viața mea și am simțit o durere nespusă. Mă rugam zilnic dar la un nivel timid și de cerere constantă. Cu fiecare rugăciune descopeream că nu eram ce am crezut că sunt. Creștina perfectă care-L caută pe Dumnezeu din dragoste sinceră. Am descoperit că port măști sub care mă ascundeam. O mască a cerșetoriei sub care ceream necontenit de la Domnul și sub care așteptam intervenția și răspunsul parcă aș fi avut dreptul la ele.
O mască a indiferenței, pe care o puneam când simțeam cuvântul evangheliei prea aspru că mă dojenea și mustra să mă întorc de la calea mea egoistă și să-mi schimb atitudinea.
O mască a judecării când consideram păcatul mic a celor de lângă mine știind bine că eram vinovată de păcate mai mari.
O mască a disperării când am părăsit legătura frățească îndepătându-mă de biserică.
O mască a aroganței când am întors spatele fiului risipitor, imputându-I lui Dumnezeu iubirea nemărginită pentru cei nevrednici. Purtându-mă ca un sclav fără să gust din libertatea, bogăția și căldura din casa Tatălui.

Pentru a citi mai mult, click AICI

Sursa: Silvia Varvara Seman

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: