Întărituri la nivelul minţii – sesiune Mamaia, 2013

ELI HENTEŞ locuieşte în Oradea. Este născută în 1952, într- un sat de pe valea munţilor Gurghiu, judeţulely hentes Mureş. Scriitoare a mai multor cărţi de poveşti şi poezii creştine pentru copii, slujeşte ca voluntar la predicarea evangheliei în penitenciar şi spitale, consiliază în echipa de femei, tineri şi chiar copii cu probleme emoţionale delicate, actor creştin la Radio Vocea Evangheliei, la emisiunea ” Descătuşat”.

* Omul – trup, suflet şi duh
* Sufletul – mintea, emoţiile şi voinţa
* Mintea – la nivelul minţii se dau cele mai teribile bătălii ( Genesa 3: 1)
* Planul lui Satan – planul de cucerire a lumii
* Primul atac – în grădina Edenului, unde Satan câştigă bătălia, fără prea mare efort, însă Dumnezeu, în dragostea Lui, a pregătit planul de izbăvire prin Domnul Isus ( Ioan 3: 16)

Omul prin păcat a pierdut originalitatea minţii care a fost concepută de Mintea divină. Frumuseţea adevărului nu poate fi văzută de omul a cărui minte este sub control demonic, nici măcar în situaţia în care el vorbeşte despre fericire, libertate… proclamând chiar adevărul ( de pe buze). Păcatele nemărturisite creează întărituri demonice la nivelul minţii, întărituri ce afectează nu numai sufletul, ci şi duhul şi trupul, cu alte cuvinte, întreaga viaţă ( destinul uman).

Ce sunt întăriturile?

Definiţii:

1. Locurile fortificate pe care şi le construieşte Satan pentru a se înălţa pe sine împotriva cunoştinţei şi planul lui Dumnezeu.

2. Un gând dumnezeiesc înrădăcinat în mintea omului, un gând lipsit de speranţă.

Trei mari categorii de întărituri

a. Întăriturile personale de la nivelul minţii
b. Întăriturile ideologice – învăţătura darwinistă, filosofiile false: Noi răstrunăm izvoarele minţii şi orice înălţime ( 2 Corinteni 10: 5)
c. Întăriturile teritoriale, formate din duhuri repartizate strategic în vederea influenţării şi controlării unor familii, comunităţi, regiuni, ţări ( ex. în Daniel 10: 13 – căpetenia imperiului Persiei).

Întăriturile la nivelul minţii

* Legăturile sufleteşti nedumnezeieşti: prin sexul înaintea căsătoriei, perversiuni sexuale, etc
* Manipulare şi control din partea părinţilor, etc
* Neiertare
* Mândrie
* Minciună, etc.

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: