Oştirea femeilor aducătoare de veşti bune – sesiunea Mamaia, 2013

rodica-baciuRODICA BACIU locuieşte în Târgu- Mureş cu soţul, Ioan Matei, şi cei trei copii: Mirel ( 20 ani), Natalia ( 17 ani) şi Eusebiu ( 11 ani). Rodica este de profesie economist şi împreună cu soţul ei deţin o firmă de distribuţie piese auto, unde lucrează peste 300 de angajaţi. Pe lângă această profesie, ea este implicată în lucrarea cu femeile, fiind coordonatoare a lucrării cu femeile în judeţul Mureş, realizatoare a emisiunii ” Pentru noi, femeile”, la Credo TV, precum şi coordonatoarea colectivului de redacţie al revistei creştine “ Suflet de femeie”. Familia Baciu a înfiinţat în anul 2005, Fundaţia MATER, care promovează principiile profile şi ajută în special femeile aflate în situaţii grele. Fundaţia MATER oferă servicii de consiliere psihologică, consultaţii medicale de specialitate, suport pentru persoanele aflate în luptă cu cancerul, precum şi cursuri pentru tineri pe diferite teme: prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, antiavort, antipornografie, antidrog.

“Un cuvânt, spune Domnul, şi femeile aducătoare de veşti bune sunt o mare oştire. Împăraţii îştirilor fug, şi cea care rămâne acasă, împarte pradă.” ( Psalmul 68: 11)

I. Cine şi în ce context face această afirmaţie?

Psalmul 68 face parte parte din cvartetul de Psalmi care celebrează domnia lui Cristos (65, 66, 67, 68), îmbină istoria şi profeţia. Psalm anonim, dar cu siguranţă Autorul este acelaşi: Dumnezeu!
Psalmistul vede domnia lui Cristos pe întreaga planetă ca rezultat al istoriei neamului evreiesc.

Structura psalmului:

A. TRECUTUL GLORIOS AL LUI ISRAEL
1. Puterea lui Dumnezeu ( Psalmul 68: 1- 3)
2. Majestatea lui Dumnezeu (Ps. 68: 4) Jah este un nume al lui Iehova care devine totul pentru ai Săi ( Exodul 15: 2)
3. O ţintă propusă: a) o victorie anunţată şi asumată (v. 11- 12)
b) o victorie aclamată şi admisă ( v. 13- 14)

B. TRIUMFUL GARANTAT AL LUI DUMNEZEU

II. Cine sunt femeile aducătoare de veşti bune?

Femeile aducătoare de veşti bune sunt femeile care rostesc Cuvântul lui Dumnezeu.
Evanghelia = Vestea Bună

III. De ce o oştire?

Psalmistul nu foloseşte cuvântul ” oştire” la întâmplare, putea să folosească: mulţime, gloată, cor, adunare. Dar cuvântul ” oştire” sau ” armată” este dovada că noi ne aflăm într- o bătălie continuă. Avem certitudinea că orice femeie este un soldat al lui Cristos, chiar şi femeile casnice.

IV. Ce fel de luptă?

În Efeseni 6: 10- 12, apostolul Pavel ne îndrumă asupra războiului spiritual. Multă vreme s- a crezut că războiul spiritual este doar pentru bărbaţi, dar studiind Cuvântul înţelegem foarte clar că planul lui Dumnezeu a fost ca femeile şi bărbaţii să lupte deopotrivă cu forţele întunericului.
Care sunt “armele” pentru femei? Efeseni 6: 13- 18 prezintă răspunsul.
Care sunt bătăliile?

V. Concluzii

Bătăliile noastre sunt câştigate datorită Cuvântului lui Dumnezeu, căci El zice şi se face şi ce El porunceşte ia fiinţă. Cunoaştem noi Cuvântul lui Dumnezeu? Trebuie doar să ne încredem în promisiunile Lui şi să le rostim asupra noastră , asupra celor din jur, asupra situaţiilor cu care ne confruntăm. Un exemplu minunat este Ezechiel care rosteşte asupra văii pline de oase ceea ce a auzit de la Dumnezeu: ” oase uscate, ascultaţi cuvântul Domnului… Iată că voi face să intre în voi un duh, şi veţi învia!”

Oare uscăciunea din viaţa noastră sau din societatea în care trăim, trebuie să ne reţină atenţia sau viziunea, planul Lui cu privire la tine personal, la familia ta, biserica ta, în România.
Noi nu trăim prin vedere, ci prin credinţă, de aceea spunem din toată inima: ” Vie împărăţia Ta, facă- se voia Ta, cu privire la mine, la familia mea, biserica mea, ţara mea, lumea întreagă!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s