Mai mult decât biruitoare în lupta cu descurajarea – sesiune Mamaia, 2013

roda vRODICA VOLINTIRU este născută în România, dar locuieşte în Canada de 20 de ani împreună cu soţul ei, marian, şi cei patru copii. Rodica s- a născut într- o familie cu 10 copii, cu toţi creştini. De- a lungul vieţii ei, a trecut prin multe încercări, păcate, dezamăgiri. Cel rău a urmărit să îi ia viaţa de mai multe ori, chiar având tendinţe de sinucidere, dar Dumnezeu care i- a dat viaţa, a avut un plan minunat pentru viaţa ei şi întotdeauna a salvat- o. Dumnezeu, care a aprins un foc în ea, o pasiune pentru Domnul Isus şi Împărăţia Lui, a chemat- o la o viaţă de consacrare prin post şi rugăciune pentru naţiuni, mai ales pentru ROMÂNIA. Împreună cu soţul ei, vin în fiecare vară (2- 3 luni) în misiune, ca să slujească atât în România, cât şi în alte ţări.

Ce este DESCURAJAREA?

Descurajarea este absenţa CURAJULUI de a ne confrunta cu atacurile vrăjmaşului care vin împotriva noastră să ne distrugă. Este un duh de apăsare care ne întunecă viziunea, ne fură speranţa şi credinţa. Descurajarea ne taie orice dorinţă de a mai înainta pe Cale, de a ne mai ruga, de a mai lupta, de a face lucrări mari. Descurajarea este o stare pe care toată lumea o experimentează, mai mult sau mai puţin. Ea vine atunci când ne uităm la circumstanţele NEGATIVE din viaţa noastră şi mai ales la NEÎMPLINIRE, în loc să ne uităm la CREDINCIOŞIA LUI DUMNEZEU şi a INTEGRITĂŢII PROMISIUNILOR LUI.

De cele mai multe ori, nu vedem răspuns, de aceea cădem în plasa descurajării care este ca o închisoare grea. Această închisoare are ziduri groase, porţi mari şi puternice şi zăvoare de fier. Dacă încercăm să ieşim şi să fugim, nu reuşim, căci ne păzeşte un uriaş mare şi înfricoşat, numit DEZNĂDEJDE.

Ce- i de făcut în această situaţie aşa de DISPERATĂ şi FĂRĂ SPERANŢĂ? Trebuie să ne aducem aminte că Domnul Isus ne- a dat CHEILE ÎMPĂRĂŢIEI; CHEILE CUVÂNTULUI SĂU cu care putem DESCHIDE ORICE UŞĂ, ORICE FORTĂREAŢĂ. În ce închisoare te afli acum? Nu te da bătută, caută CHEIA. trebuie să fie o CHEIE SPECIALĂ pentru problema ta care se află în PROMISIUNILE DOMNULUI. Poate ai trecut nepăsătoare şi indiferentă de- atâtea ori pe lângă această CHEIE – PROMISIUNE, şi nu ai băgat- o în seamă. Începe din nou şi caută CHEIA şi cât poţi de repede aleargă la poarta închisorii în care te afli, descuie uşile până nu te prinde din nou URIAŞUL DEZNĂDEJDII, şi FUGI în Braţele Domnul Isus.

De multe ori, când trecem prin încercări, Domnul NU ne ia problemele, ci ne ajută, ne îndeamnă să ne luptăm să rămânem tari în credinţă, ca să STĂPÂNIM peste vrăjmaşi în mijlocul încercărilor. În circumstanţele critice ale vieţii, ne este testată CREDINŢA. De aceea, să lăsăm CREDINŢA să se ridice în noi. Domnul ne îndeamnă: ” Luptă- te lupta cea bună a credinţei” şi să rămânem în promisiunile Domnului, indiferent de opoziţie. Atunci vei înţelege ce DESTIN minunat are Domnul pregătit pentru tine. Ca să ne luptăm “lupta credinţei” , nu trebuie să cedăm DESCURAJĂRII. Avem nevoie de CURAJ. Credinţa are nevoie de CURAJ. Credinţa RISCĂ. Duşmanul nostru urmăreşte să ne facă să RENUNŢĂM la lucrare, la luptă, la încredere, la speranţa care o mai avem în Dumnezeu, descurajându- ne. De aceea, ştiind că avem un adversar care ne vrea distruşi, care vrea să ne otrăvească şi să ne fure tot ce ne- a dat Dumnezeu, SĂ LUĂM SABIA DUHULUI, care este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU şi SĂ NE LUPTĂM, DECLARÂND MEREU CUVÂNTUL DOMNULUI şi RĂMÂNÂND ÎN EL, ASCULTÂNDU- L şi LĂUDĂNDU- L NEÎNCETAT. Şi atunci, DESCURAJAREA nu o să mai aibă pe unde să intre, ca să ne ruineze viaţa.

Să ne luptăm lupta cea bună a credinţei!

– Întâi, TREBUIE SĂ IDENTIFICĂM descurajarea care ne- a cuprins

– Să ne POCĂIM, căci am lăsat să intre în viaţa noastră

– Să RENUNŢĂM la ea şi la alte duhuri ataşate de ea, cum sunt: condamnarea, frica, nemulţumirea, frustrarea, mânia, pasivitatea spirituală, letargia, depresia, şi cu agresivitate să le scoatem afară.

Pentru că Dumnezeu ne- a creat cu puţin mai prejos de cât El, ne- a dat puterea şi autoritatea ca să DOMNIM şi să STĂPÂNIM peste vrjmaşi, peste furtuni şi probleme. Atunci ne numim fii de Dumnezeu şi semănăm cu EL, când în ciuda atacurilor, furtunilor şi încercărilor de tot felul, nu ne dărâmă, nu cădem în deznădejde, că ne ÎNCREDEM în Dumnezeu. Atunci, URIAŞUL DEZNĂDEJDII NU ne mai poate prinde, căci noi suntem stăpâni peste elşi i- am legat puterea. Dar, ATENŢIE MARE!!! Cum am privit la probleme, ne şi muşcă şarpele acesta şi ne otrăveşte. Minunea este, căci aşa muşcaţi şi otrăvăţi, dacă DECIDEM SĂ PRIVIM la ISUS, suntem VINDECAŢI ŞI ELIBERAŢI. Câtă putere, dragoste şi eliberare găsim în Domnul Isus!!

Haideţi să- I dăm laudă şi lsavă mereu şi mereu, căci DOAR EL merită şi Ă se cuvine,vpentru că EL este ELIBERATORUL nostru, şi IUBITUL SUFLETULUI NOSTRU!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s