Unicatele sunt cele mai scumpe – sesiune Mamaia, 2013

elena niniNu uita: eşti unică!

ELENA NINI, 56 de ani, locuieşte în Timişoara, soţul a plecat la Domnul în urmă cu 6 ani, mamă a 3 copii minunaţi: Rebeca- Ligia, 30 de ani; Cornelia- Cecilia, 27 ani şi Timotei- Iosif, 20 de ani. Este implicată în mijlocire, consiliere, face parte din echipa de organizare a Conferinţei naţionale de femei, având drept scop evanghelizarea, eliberarea, restaurarea şi echiparea femeilor.

Dumnezeu ne- a creat cu trup, suflet şi duh. A dat omului autoritate peste tot ce avea viaţă pe pământ. ( Geneza 1: 26- 28; Psalmul 8: 6; 1 Tesaloniceni 5: 23).

Noi suntem create după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu pentru a reflecta Gloria Sa în lume.

Omul a ales să se supună lui satan şi să renunţe la autoritatea care o avea.( Geneza 3: 6; 1 Ioan 5: 19)

Neascultarea omului i- a cauzat daune profunde.( Ieremia 17: 9, 10; Matei 15: 18- 20)

Fiecare trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru propriul păcat.

Fiecare fiinţă umană are o demnitate şi o valoare unică.

” Dacă un om n u se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu” ( Ioan 3: 3)

” Ce este născut din carne este carne, şi ce este născut din Guh este duh.” ( Ioan 3: 6)

Dacă te schimbi în interior, poţi schimba şi exteriorul.

Duhul nostru este acea parte din noi unde locuieşte Duhul Sfânt, care ne conştientizează când greşim. Uneori, aceastsa funcţionează foarte bine, alteori ea este atrofiată. La bază se află relaţia personală cu Dumnezeu.

Duhul Sfânt nu ne poate vorbi şi influenţa decât după naşterea din nou. El ne convinge de păcat şi de abia după ce Îl acceptăm în viaţa noastră, putem să- L cunoaştem într- un mod personal.

SUFLETUL este cuprins din trei părţi.

MINTEA – gândirea şi intelectul. Gândurile ne vor transforma pe noi, ceea ce suntem şi ceea ce vom deveni.

VOINŢA – a alege ceea ce facem

EMOŢIILE – sentimentele care cuprind toate organele noastre interne

Deciziile luate pe baza sentimentelor pot fi de scurtă durată.

Crede veştile bune şi respinge- le pe cele rele.

Predă controlul emoţiilor tale în Mâna lui Dumnezeu!

Trupul reprezină locuinţa pentru suflet şi duh. El reacţionează la gândurile minţii noastre punând în practică deciziile voinţei noastre. Dacă nu suntem născuţi din nou, sufletul ne conduce viaţa. Suntem conduşi de propriile dorinţe, emoţii şi gânduri: ” Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă.” ( 2 Corinteni 5: 17).

” Cele vechi s- au dus, iată că toate s- au făcut noi.”

Nu poţi să lupţi în ” lupta spirituală” dacă eşti rănit sau ai amărăciune şi neiertare, sau nu ştii cine eşti în Hristos, sau dacă nu- ţi cunoşti identitatea şi drepturile pe care le ai. Dacă eşti aici şi niciodată nu I- ai spus lui Isus: ” Doamne, vreau să- Ţi predau viaţa mea, la un nivel de trup, suflet şi duh, şi Tu să fii Domnul şi Mântuitorul meu personal” – acum este momentul să o faci. Isus aşteaptă să dau valoare duhului din tine şi să- L laşi pe Duhul Sfânt să îţi conducă viaţa, locuind în tine, îndrumându- te în locurile şi acţiunile care le- a pregătit mai dinainte pentru tine!

NU UITA: EŞTI UNICĂ! UNICATELE SUNT CELE MAI SCUMPE!
FII BINECUVÂNTATĂ DE EL, FEMEIE SPECIALĂ A LUI DUMNEZEU!!!

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: