Destin glorios – sesiune Mamaia, 2013

1044241_10200173131557146_1031228453_nDR. RODICA MALOŞ locuieşte în Portland, Oregon, SUA, din 1990. A studiat la ” Oregon Health & Science” University, Portland, Oregon, obţinând mai multe grade şi licenţe, cum ar fi: Licenţă, Master şi Doctorat în domeniul îngrijirii sănătăţii, practicând medicina generală şi de specialitate ( hipertensiune, diabet, hipercolesterolemie) la ” Portland Adventist Health Clinic” şi ” Agape Health Clinic, LLC Portland, Oregon” ( îngrijind pacienţii cu multiple boli cronice fizice şi psihice). Dr. Rodica Maloş, este implicată în SUA în lucrarea de voluntariat acordând servicii medicale gratuite persoanelor în nevoie, fără asigurări medicale.

Pentru a avea un destin glorios, trebuie să ai o întâlnire personală faţă în faţă cu Dumnezeu. Pentru a- ţi îndeplini destinul pe pământ trebuie să promovezi sănătatea fizică şi spirituală. Sănătatea fizică promovată prin prevenirea bolilor comune ale sistemelor cardiovasculare, respiratorii, gastrointestinale, genito- urinare, neurologice, musculo- scheletice, etc. Sănătatea spirituală poate fi promovată printr- o viaţă trăită după Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi, după întâlnirea cu Dumnezeu faţă în faţă.

Toţi bărbaţii şi femeile Bibliei, şi- au îndeplinit destinul prin întâlnirea cu Dumnezeu faşă în faţă, prin post şi rugăciune. De exemplu, Eliazar la fântână, s- a rugat Dumnezeului lui Avraam şi a cerut un semn, iar prin acel semn s- a întâlnit cu Dumnezeu faţă în faţă, schimbându- şi destinul pentru veşnicie, celor din jurul Rebecăi şi întregii ei familii. Iacob, când s- a luptat cu îngerul toată noaptea pentru binecuvântare, dar în zori de zi L- a întâlnit faţă în faţă pe Dumnezeu, care i-a schimbat destinul lui şi a întregii omeniri prin el, dup aceea. Dumnezeu a şters anii de amărăciune din viaţa lui.

A schimbat inima lui Esau care încerca să- l omoare, şi a celor din jur. Dumnezeu l- a umplut de bunătăţi după întâlnirea faţă în faţă. Iacob a fost agresiv în rugăciune, ca să primească binecuvântarea. Anii de amărăciune au fost schimbaţi prin rugăciunea stăruitoare din noaptea aceea.

Stabileşte un loc de rugăciune să te întâlneşti cu Dumnezeu în fiecare zi. Cere călăuzire: ” dacă nu mergi cu noi, nu ne lăsa să mergem de aici”, aşa cum spunea Moise când insistent cerea prezenţa lui Dumnezeu în viaţa lui şi a întegului popor. Pentru un destin glorios, trebuie să ceri prezenţa lui Jehova Shamma – Dumnezeu care este prezent în viaţa ta, în fiecare zi!!

Dumnezeu are un destin precis pentru tine. Destinul tău este în Cuvântul lui Dumnezeu, în cele peste opt mii de promisiuni din Cuvântul Său! Tu trebuie să rosteşti promisiunile Sale în fiecare zi peste viaţa ta şi să foloseşti fiecare oportunitate, intră pe fiecare uşă deschisă de Dumnezeu pentru tine. El vrea să- ţi îndeplineşti destinul şi să- ţi atingi potenţialul deplin prin îndeplinirea sarcinilor şi responsabilităţilor tale zilnice. Dumnezeu a pus în tine ADN- ul din clipa în care te- a creat, ceea ce trebuie să fii pe pământul acesta, pentru gloria Lui. Fiecare ADN poartă codul genetic şi limbajul lui Dumnezeu, cine trebuie să fii tu pe pământ ca să- ţi îndeplineşti destinul. Tu ai între 60- 100 trilioane de celule ADN, purtând codul genetic pus de Dumnezeu în organismul tău. Tu trebuie să activezi prin post şi rugăciune potenţialul pus în ADN- ul tău de la început, prin prezenţa Sa în viaţa ta, prin Duhul Sfânt.

În prezenţa Lui tu ai un spirit diferit, o atitudine diferită, devii persoana care Dumenzeu vrea ca tu să devii, să îţi îndeplineşti destinul. De exemplu, Ghedeon, după întâlnira cu Dumnezeu, a devenit o persoană diferită. Iosua şi Caleb, au avut un spirit diferit de ceilalţi trimişi de Moise, să iscodească Ţara Promisă.

Prezenţa lui Dumnezeu te face o persoană diferită, te eliberează de tot trecutul tău şi îţi transformă viaţa. În prezenţa lui Dumnezeu, lanţurile cad la pământ şi blestemele sunt rupte, frica şi descurajarea sunt distruse, depresia dispare. În prezenţa lui Dumnezeu devii altă persoană. Când Dumnezeu este tine, El îţi dă protecţie divină, îţi poartă de grijă în toate, El dă prosperitate şi favoruri, chiar şi celor necredincioşi, dă succes şi binecuvântare, distruge frica, te face o persoană cu influenţă spirituală, îţi dă curaj şi biruinţă, îţi dă putere de transformare, te califică să fii o conducătoare, te încurajează să devii o persoană măreaţă, îţi dă putere în funcţii de conducere şi putere supranaturală să schimbi lumea din jurul tău. Femeia este aleasă să joace rolul principal în transformarea lumii. Femeile sunt arma secretă a lui Dumnezeu, în ultima bătălie de la sfârşitul veacurilor: ” Femeile aducătoare de veşti bune, sunt o mare oştire.” (Psalmul 68: 11). Diavolului îi este frică de femeile care ştiu rolul lor semnificativ pe pământ, care cunosc responsabilitatea care o au şi care privesc spre un viitor să- şi îndeplinească destinul. Femeia poate să rupă autoritatea diavolului peste casa ei, a familiei ei, a bărbatului ei şi a copiilor ei. Dumnezeu a ales să includă multe femei cu discernământ ca persoane cheie în istorie.

Exemple: Debora – profetă şi judecătaore; Sara – mama multor neamuri; Estera – orfană, devine împărăteasă; Ana; Ruth; Maria – mama Domnului Isus; Lidia – prima creştină dintre neamuri. Dumnezeu mobilizează şi echipează femei zdrobite pentru lucrarea Lui din zilele din urmă.

Exemplu în America: Conferinţa de 50. 000 de persoane a început într- o casă mică a unei femei, care s- a întâlnit faţă în faţă cu Domnul. Vrăjmaşului îi este frică de femeia care se roagă şi are spirit de discernământ. Maria Magdalena era zdrobită de păcat/ posedată de demoni, dar când a fost eliberată, a devenit cea mai mare martoră la Învierea Domnului Isus. Dumnezeu crede mai mult în tine, decât crezi tu. El a reabilitat visurile acelor femei fără speranţă în societate şi le- a echipat să- şi îndeplinească destinul. Redefineşte ce înseamnă succes şi care este visul tău. Reînnoieşte- ţi dedicaţia pentru servire. Dumnezeu are un plan precis pentru viaţa ta. În Ieremia 29: 11, Dumnezeu spune: ” Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” El face imposibilul posibil ca să- ţi îndeplineşti destinul. El face să ţâşnească apa în deşert şi chiar din stâncă, şi face să înverzească copacul în pustiu. ” El suflă duh de viaţă în oasele uscate.” ( Ezechiel 37: 4)

DUMNEZEU ÎNTOTDEAUNA PERMITE CRIZE ÎN VIAŢA TA ca să ştii că depinzi întotdeauna de El. Foloseşte criza prin care treci, pentru gloria Domnului. Dumnezeu îţi dă o încercare ca să ai o mărturie. Multe dintre voi vă simţiţi respinse, abandonate, ruşinoase, fricoase sau victime ale trecutului. Toate acestea pot fi oprite prin Domnul Isus Hristos. El S- a făcut blestem pentru noi, ca să fim libere. Domnul Isus poate să facă orice pentru viaţa ta ( să şteragă trecutul, vina, să elibereze, să vindece, să restaureze).

LASĂ- L PE DUMNEZEU SĂ FIE DUMNEZEU. În ochii lui Dumnezeu tu eşti un succes, nu o pierdere. Noi trebuie să punem păcatele sau blestemele sub Sângele Domnului Isus. Nu este nimic care să fie adus în viaţa ta şi Dumnezeu să nu aibă soluţie. Dumnezeu vrea să- ţi restaureze bucuria. Bucuria care rămâne pentru veşnicie este bucuria mântuirii. Bucuria Domnului este tăria noastră ( Neemia 8: 10). El poate folosi totul pentru recuperarea ta şi pentru îndeplinirea destinului tău. Tu ai o valoare nespus de mare în ochii lui Dumnezeu. El a plătit pentru tine un preţ extraordinar de mare. Dumnezeu a trimis pe Fiul Său să plătească pentru tine, ci Sângele Lui nevinovat.

EL L- A REABILITAT PE IAEBEŢ în 1 Cronici 4: 9, 10. Iaebeţ era TRIST, născut cu durere. El a chemat pe Dumnezeuşi a cerut binecuvântare şi lărgirea hotarelor, mâna Domnului să fie cu el, să fie ferit de nenorocire, să nu fie în suferinţă. Şi Dumnezeu i- a dat tot ce a cerut.

DUMNEZEU A PUS VALOARE ÎN NOI şi El ne dă puterea să ne îndeplinim visul care este în noi. Dumnezeu a pus un potenţial extraordinar în fiinţa noastră pentru a aduce la îndeplinire dorinţele puse de El în inimile noastre, de când ne- am născut. Aceast este dorinţa lui Dumnezeu. Noi tebuie să ne ridicăm deasupra circumstanţelor. Dumnezeu vrea ca noi să ne îndeplinim destinul şi să ne atingem potenţialul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s