Mai mult decât biruitoare în realitatea căsniciei / sesiune pentru femei căsătorite – sesiune, Mamaia 2013

sshaneen and rodica volintiruSHANEEN CLARKE – misionară, vorbitoare internaţională de origine indiană, moderator TV la Sky Platform, implicată educaţional la Şcoala Biblică din Oxford, Şcoala de Business din Cass, organizatoare a Primei Iniţiative a femeilor Alpha din India unde au participat femei din 22 de ţări. Autoare a uneia dintre cele mai vândute cărţi de pe piaţă: ” Destine măreţe”, implicată într- o serie regulată de predare la Radio Premier. Shaneen este membră a bisericii ” Holy Trinity Brompton Church” din Londra, de 17 ani, este căsătorită şi locuieşte împreună cu soţul şi cei doi copii, în Londra.

Eclesiastul 4: 9, 10 – ” Mai bine doi, decât unul”, v. 9 – arată un principiu puternic al Împărăţiei, că doi oameni au mai multe resurse şi tărie spirituală decât unul singur. Dacă unul cade, se ridică unul pe altul (v. 10).Imediat te gândeşti la partener. Un soţ şi o soţie pot face faţă împreună provocărilor vieţii. Amândoi pot beneficia de darurile şi talentele celuilalt, se pot mângâia şi încuraja în urcuşurile şi coborâşurile vieţii.

Realitatea

Într- o căsnicie, viaţa reală ne cere timpul, energia şi dedicarea. Nu suntem doar eu şi tu, ci: eu, tu şi copiii, slujba, câinele, biserica, faacturile, maşina de spălat stricată, facebook- ul, etc. În cultura noastră, oamenii nu sunt obişnuiţi să repare lucruri. Dacă ceva nu mai merge, e mai simplu şi mai ieftin să cumpărăm ceva nou. Reclamele ne încurajează să ne dorim ce nu avem, în loc să fim mulţumitori cu ce avem. Nu putem lăsa să ne dicteze cultura! Căsnicia este o oportunitate unică! Avem şansa de a împărţi fiecare aspect al vieţii cu o altă fiinţă umană. Am promis că rămânem alături la bine şi la rău, şi îndrăznim să dăm totul pe faţă. Ne acoperim greşelile, ne bucurăm de succesul celuilalt.

Capcane folosite de cel rău

1. Încercarea de a- l schimba pe celălalt când te căsătoreşti

2. Procesul de îndepărtare pe măsură ce trece timpul

3. Exemple rele de căsnicie

4. Blesteme generaţionale

5. Cântece: Într- o zi voi zbura.., cărţi, filme care afirmă că dragostea adevărată e ceva ce ni se întâmplă, iar noi nu avem nici un control..

6. Ai greşit, asta e!

7. Dai vina pe cel rău, când tu eşti cel care trebuie să se schimbe

8. Atitudinea DE UNICĂ FOLOSINŢĂ. Alvin Toffler, sociolog şi autor de succes, a scris că oamenii nu au doar produse de unică folosinţă, ci şi prieteni, chiar căsnicii de asemenea natură.

Planificând succesul

Când căsnicia ta merge,copiii tăi sunt binecuvântaţi! Tu aduci biencuvântare! Mediul nu e periculos cu familia. În familie s- a format o breşă, iar oamenii şi- au pierdut încrederea – în bănci, sistem, oameni, căsnicie, biserică.. ceea ce a dus la divizarea societăţii!

Chei pentru succes

1. Rugaţi- vă împreună! Rugăciunea ne modelează şi ne schimbă atitudinea

2. Faceţi un buget! Cele mai multe certuri pornesc de la bani

3. Secretul unei căsnicii lungi şi fericite se află în cuvintele psalmistului, dragostea (Bunătatea) şi credincioşia se întâlnesc ( Ps. 85: 10). Poate aţi văzut cupluri de 25 de ani sau mai mult, ale căror vieţi ţes împreună. Îşi înţeleg nevoile şi dorinţele din priviri, dragostea lor s- a maturizat prin furtunile vieţii. Se pot bucura din nou împreună când copiii şi- au luat zborul din cuib.

4. Dragostea fidelă înseamnă ca să fii gata să te schimbi şi să te adaptezi. Căsnicia are nevoie să fie acordată, ajustată, din când în când. ” Întâi de toate eşti om. Aşa cum este important să fii doctor, avocat sau şef în afaceri, la fel de important este să fii legat de un soţ sau o soţie, copii sau prieteni. Ei sunt cele mai importante investiţii pe care le poţi face. La sfârşitul vieţii nu vei regreta niciodată că nu ai luat un examen, că nu ai câştigat încă un proces, că nu ai mai încheiat încă o tranzacţie. Dar vei regreta timpul pe care nu l- ai petrecut cu soţul, soţia, copiii, un prieten sau părinţii. Succesul nostru ca societate depinde nu doar de ce se întâmplă în Casa Albă, ci şi de ce se întâmplă în casa voastră!”( Barbara Bush, fosta primă doamnă a Statelor Unite)

Dacă îţi construieşti o căsnicie puternică, vei avea parte de cea mai mare răsplată, dar vei împlini şi scopul lui Dumnezeu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s