LEGEA SPIRITUALA A PRIMIRII SI VERBUL „SOZO „

Romani 5: 17 Dacă, deci prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc în toată plinătatea harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel Unul singur care este Isus Hristos.
Luca 8: 48 Isus i-a zis: „Indrazneste, fiica; credinta ta te-a mantuit, du-te in pace!”
Verbul „ a primi” , a-şi lua” – termenul original lambano – a primi ceva cu care te identifici
Femeia cu scurgere de sange, care s-a atins de poala hainei lui Hristos- (de colturile talitului evreiesc), in pofida obstacolelor ce ii erau in cale – a conceput un plan pentru a-şi lua ( lambano) vindecarea. Ea a extras puterea de vindecare din Domnul Isus.
TOT CEEA CE DUMNEZEU A PUS LA DISPOZIŢIA NOASTRĂ PRIN JERTFA LUI HRISTOS, BIBLIA REZUMĂ ÎNTR-UN CUVÂNT, MÂREŢ, ATOTCUPRINZĂTOR – MÂNTUIRE. CREŞTINII DESEORI LIMITEAZĂ MÂNTUIREA LA ESPERIENŢA PRIN CARE PĂCATELE SUNT IERTATE SI LA NASTREA DI NOU, DAR ACEASTA ESTE DOAR PRIMA PARTE DIN MÂNTUIREA COMPLETA PE CARE NOUL TESTAMEN NE-O REVELEAZA.
In textul original al Bibliei, verbul “ sozo” – greacă – “ a salva”, a mântui” – este folosit cu diferite semnificaţii nu doar în sensul iertarii de păcate. Este folosit în multe cazuri când oamenii au fost vindecaţi trupeşte. Este folosit in cazul eliberarii de demoni, a recuperării dintr-o boală fatală – Lazar . Este folosit de Pavel pentru a descrie actiunea de protectie şi de păstrare continuă în faţa răului – pe tot parcursul vieţii noastre 2 Timotei 4: 18. Lucrarea de mântuire include fiecare parte a fiinţei umane: duh, suflet, trup:
1 Tesaloniceni 5: 23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin: şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru – să fie păzite întregi şi fără prihană până la venirea Domnului nostru Isus Hristos

În urma faptului că femeia cu scurgere de sânge s-a atins de Hristos a fost întregită în duhul, sufletul şi trupul ei. HRISTOS VREA SĂ FACĂ ACELAŞI LUCRU ŞI PENTRU MINE SI PETRU TINE. Colturile talitului evreiesc- se numeau ARIPI:

Maleahi 4:2
Dar pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi VINDECAREA va fi sub ARIPILE Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajduri

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: