LEGEA SPIRITUALA A PRIMIRII SI VERBUL „SOZO „

Romani 5: 17 Dacă, deci prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc în toată plinătatea harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel Unul singur care este Isus Hristos.
Luca 8: 48 Isus i-a zis: „Indrazneste, fiica; credinta ta te-a mantuit, du-te in pace!”
Verbul „ a primi” , a-şi lua” – termenul original lambano – a primi ceva cu care te identifici
Femeia cu scurgere de sange, care s-a atins de poala hainei lui Hristos- (de colturile talitului evreiesc), in pofida obstacolelor ce ii erau in cale – a conceput un plan pentru a-şi lua ( lambano) vindecarea. Ea a extras puterea de vindecare din Domnul Isus.
TOT CEEA CE DUMNEZEU A PUS LA DISPOZIŢIA NOASTRĂ PRIN JERTFA LUI HRISTOS, BIBLIA REZUMĂ ÎNTR-UN CUVÂNT, MÂREŢ, ATOTCUPRINZĂTOR – MÂNTUIRE. CREŞTINII DESEORI LIMITEAZĂ MÂNTUIREA LA ESPERIENŢA PRIN CARE PĂCATELE SUNT IERTATE SI LA NASTREA DI NOU, DAR ACEASTA ESTE DOAR PRIMA PARTE DIN MÂNTUIREA COMPLETA PE CARE NOUL TESTAMEN NE-O REVELEAZA.
In textul original al Bibliei, verbul “ sozo” – greacă – “ a salva”, a mântui” – este folosit cu diferite semnificaţii nu doar în sensul iertarii de păcate. Este folosit în multe cazuri când oamenii au fost vindecaţi trupeşte. Este folosit in cazul eliberarii de demoni, a recuperării dintr-o boală fatală – Lazar . Este folosit de Pavel pentru a descrie actiunea de protectie şi de păstrare continuă în faţa răului – pe tot parcursul vieţii noastre 2 Timotei 4: 18. Lucrarea de mântuire include fiecare parte a fiinţei umane: duh, suflet, trup:
1 Tesaloniceni 5: 23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin: şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru – să fie păzite întregi şi fără prihană până la venirea Domnului nostru Isus Hristos

În urma faptului că femeia cu scurgere de sânge s-a atins de Hristos a fost întregită în duhul, sufletul şi trupul ei. HRISTOS VREA SĂ FACĂ ACELAŞI LUCRU ŞI PENTRU MINE SI PETRU TINE. Colturile talitului evreiesc- se numeau ARIPI:

Maleahi 4:2
Dar pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi VINDECAREA va fi sub ARIPILE Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajduri

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s