CE ESTE POSTUL SI PROMISIUNILE SPECIALE ALE LUI DUMNEZEU PENTRU CEI CE POSTESC

Postul este o abtinere de la mancare pentru scopuri duhovnicesti.
Exista post in grup – atunci cand oamenii postesc impreuna si exista post individual cand o persoana posteste singura.
Sunt timpuri obisnuite de post – cand postul ar trebui sa fie o practica obisnuita in viata fiecarui crestin disciplinat dar exista si timpuri cand Duhul Sfant ne conduce s apunem accent mai puternic pe post.
Daca ne uitam in Biblie si la istoria poporului Israel si a bisericii, descoperm ca postul facea parte in mod regulat din viata poporului Israel.
In cartea Faptele Apostolilor avem consemnari despre posturi in grup ale bisericii.( Atunci, dupa ce au postit si s-au rugat, si-au pus mainile peste ei si i-au lasat sa plece. (Fapt.13:3) Au randuit prezbiteri in fiecare biserica si, dupa ce s-au rugat si au postit, i-au incredintat in mana Domnului, in care crezusera. (Fapt.14:23)
Istoria consemneaza ca biserica primara – a practicat regulat postul in zilele de miercuri si vineri.
Primii metodisti, condusi de John si Charles Wesley – practicau regulat postul. John Wesley nu incredinta cuiva o slujire mai importanta pana cand acea persoana nu se dedica postului in fiecare miercuri si vineri.
In Isaia 58 avem o serie de promisiuni pentru cei care postesc conform voii lui Dumnezeu:
8. Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti.
9. Atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: „Iata-Ma!” Daca vei indeparta jugul din mijlocul tau, amenintarile cu degetul si vorbele de ocara,
10. daca vei da mancarea ta celui flamand, daca vei satura sufletul lipsit, atunci lumina ta va rasari peste intunecime, si intunericul tau va fi ca ziua in amiaza mare!
11. Domnul te va calauzi neincetat, iti va satura sufletul chiar in locuri fara apa si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.
12. Ai tai vor zidi iarasi pe daramaturile de mai inainte, vei ridica din nou temeliile strabune, vei fi numit „Dregator de sparturi”, „Cel ce drege drumurile si face tara cu putinta de locuit”.
In acest text gasim 10 promisiuni specifice pentru cei care postesc conform voii lui Dumnezeu:
1. lumina
2. sanatate
3. dreptate
4. slava
5. raspuns la rugaciue
6. calauzire neincetata
7. satisfactie
8. reimprospatare
9. lucrari care dainuiesc
10. restaurare
Cand alegem sa postim cu o atitudine de credinta care se manifesta prin faptul ca facem ce zice Scriptura – ne putem astepta la recompensele specifice care sunt enumerate in Isaia 58
In Zaharia 8:19- 21 – Dumnezeu vorbeste despre postul care va fii transformat inaintea Lui intr-un ospat de bucurie. Cand POSTIM CU DOMNUL, NE OSPATAM LA MASA LUI.
Zaharia 8:19-21 Asa vorbeste Domnul ostirilor: „Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a saptea si postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda in zile de veselie si de bucurie, in sarbatori de voiosie. Dar iubiti adevarul si pacea!”Asa vorbeste Domnul ostirilor: „Vor mai veni iarasi popoare si locuitori dintr-un mare numar de cetati. Locuitorii unei cetati vor merge la cealalta si vor zice: „Haidem sa ne rugam Domnului si sa cautam pe Domnul ostirilor! Vrem sa mergem si noi!”

10690239_548331981935957_198422616939395273_n

Reclame

Un gând despre „CE ESTE POSTUL SI PROMISIUNILE SPECIALE ALE LUI DUMNEZEU PENTRU CEI CE POSTESC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s