DOMNISOARE, FEMEI,MAME si SOTII – in 21 de zile de RUGACIUNE si POST PENTRU FAMILIILE NOASTRE, BISERICA si SOCIETATE

ANUNT SPECIAL!
DOMNISOARE, FEMEI,MAME si SOTII – in 21 de zile de RUGACIUNE si POST PENTRU FAMILIILE NOASTRE, BISERICA si SOCIETATE
PERIOADA 12 IANUARIE- 1 FEBRUARIE 2015
AFISAM DIRECTIILE PENTRU PRIMELE 3 ZILE DE POST: LUNI, 12 ianuarie- MIERCURI, 14 ianuarie
VA RUGAM FRUMOS PENTRU URMATOARELE DIRECTII SPECIFICE ALE ACESTOR ZILE DE POST,SA URMARITI: adresa mea de facebook sau mesajele directe venite pe adresa dvs. din partea adresei de mail prin care, de obicei va trimitem informatii: conferintafemei2011@yahoo.com.Deasemenea, va rugam, in aceasta perioada – trimiteti cereri speciale de rugaciune pe aceasta adresa.MULTUMIM PENTRU CERERILE PE CARE LE- ATI TRIMIS PANA ACUM
Confrom Isaia 58: 9: , 11, 12 – marele capitol despre post, avem o lista cu 10 promisiuni specifice pentru cei care postesc dupa voia lui Dumnezeu: lumină, sanatate, dreptate, slava, raspuns la rugaciune, calauzire neincetata, satisfactie, reimprospatare, lucrari care dainuiesc, restaurare. Avand in vedere aceste beneficii enorme si faptul ca impreuna unite suntem mult mai puternice: Dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal care este in ceruri.( Matei 18:19) Unul singur poate pune pe fugă o mie, iar doi pot pune pe fuga zece mii. ( Detuteronom 32:30 – Duhul Domnului ne-a calauzit la acest inceput – sa ne unim in rugaciune si post pentru noi, sotii nostri, familiile, biserica noastra si comunitate. La acest post- bineinteles se pot alatura sotii si copiii nostri.

DIRECTII DE RUGACIUNE PENTRU PRIMELE 3 ZILE – DEDICATE EDIFICARII PERSONALE

LUNI, 12 IANUARIE

IN PRIMA ZI -SA NE RUGAM PENTRU PROTECTIA LUI DUMNEZEU PESTE NOI SI CASELE NOASTRE, PESTE TOT CE NE APARTINE

Zaharia 2:5 Eu Insumi, zice Domnul – voi fi un zid de foc de jur imprejurul lui si voi fi slava lui in mijlocul lui
Apocalipsa 12: 11 Ei l-au biruit prin sângele Mielului, şi prin cuvântul marturisirii lor, şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte.
Pentru a fi biruitoare, trebuie să cunoaştem ce face sangele lui Isus Hristos pentru noi dar să şi mărturisim aceasta. Sub Vechiul Legământ, sângele mielului de Paşte a fost aplicat în casele israeliţilor. Tatăl fiecărei familii a transferat sângele din lighean peste casa lui folosind isopul. Sângele din bol, nu prezenta nici o protecţie, dar sângele cu care s-au uns uşiorii casei a protejat familia. Isopul nostru este mărturia. Atunci când mărturisim ceea ce Biblia ne spune despre ceea ce sângele Domnului Isus a făcut pentru noi este ca şi cum am lua sângele din bol şi îl stropim peste tot acolo unde este nevoie in domeniile din viaţa noastră in locul unde trăim.
Ce face singele lui Isus Hristos pentru noi:
1. Rascumparare si iertare
Efeseni 1: 7 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui iertarea pacatelor dupa bogatiile harului Sau.
Psalmul 107: 2 Asa sa zică cei rascumparati de Domnul, pe care EL i-a rascumparat din mana vrajmasului.
Noi trebuie să mărturisim cu îndrăznelă: sunt răscumpărat din mâna vrăjmaşului care este Satan! Această mărturie transferă puterea sângelui lui isus Hristos din domeniul potenţial în viaţa noastră practică.
2.Curaţirea de pacate
1Ioan1:7 Dar daca umblam in lumina dupa cum El Insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii si sangele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ne curateste de orice pacat.
A umbla, a avea partasie, a fi curatit este folosit la timpul prezent continuu.
Este o condiţie ca sângele lui Isus Hristos să ne curăţească: să umblăm în lumină, adică să fim sinceri înaintea lui Dumnezeu cu privire la noi înşine: Psalmul 139: 23,24: Cerceteaza-ma, Dumnezeule, si cunoaste-mi inima! Incearca-ma si cunoaste-mi gandurile! Vezi daca sunt pe o cale rea, si du-ma pe calea vesniciei! Primul test daca umblăm in lumina este daca avem partasie unii cu altii. Dacă ne izolăm, dacă nu ne alăturăm în părtăşie cu alte mădulare ale trupului lui Isus Hristos , dacă avem neiertare în inimă – nu suntem în lumină şi sângele lui Isus Hristos nu ne poate curăţa.
3. Sfintenia
Evrei 13:12 De aceea si Isus, ca sa sfinteasca poporul cu insasi sangele Sau, a suferit dincolo de poarta.
Exod 11: 6, 7 În toata tara Egiptului vor fi tipete mari, asa cum n-au fost si nu vor mai fi. Dar impotriva fiilor lui Israel nici macar un caine nu va chelalai cu limba lui ca sa stiti ce deosebire face Domnul intre egipteni si Israel
Sangele Mielului de Pasti a pus deoparte pentru Dumnezeu pe israeliti, i-a protejat de îngerul nimicitor.
Domnul a facut o deosebire intre poporul Sau si cei care nu erau din poporul Sau. Manie si judecata a venit peste cei care nu erau din poporul Sau, dar poporul Sau a fost total protejat. Deosebirea a fost facuta prin aplicarea sangelui mielului.
4. O rugaminte continua
Evrei 12: 22 – 24 Ci v-ati apropiat de Muntele Sionului… si de sangele stropirii care vorbeste mai tare decat sanegele lui Abel.
In contrast cu sangele lui Abel care acuză si striga razbunare, sangele lui Isus Hristos – este o rugaminte continua pentru îndurare, chiar in prezenta lui Dumnezeu. SANGELE LUI VORBESTE IN TOATE TIMPURILE PENTRU NOI! De fiecare data cand suntem in ispita, frica sau griji trebuie sa ne amintim: „Sangele lui Isus vorbeste in prezenta lui Dumnezeu, in locul meu – chiar acum!”

SA CONSTIENTIZAM IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE CA INTREAGA VIATA CRESTINA ESTE UN RAZBOI SPIRITUAL. NU PUTEM FI NEUTRE! INSA ESTE UN RAZBOI IN CARE SUNTEM MAI MULT DECAT BIRUITOARE SI AVEM AUTORITATE

Multi crestini traiesc o viata de infrangere pentru ca nu stiu ca atunci cand au devenit copii ai lui Dumnezeu au intrat in lupta cu diavolul insusi. Neintelegand ca sunt in razboi, nu stiu ca victoria le apartine.

Efeseni 6:11 Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu ca sa puteti tine piept uneltirilor diavolului “Uneltiri” – limba greaca methodia- siretenie, amagire, înşelăciune; “să puteti lupta” – limba greaca – .. “luptă corp la corp”.
În timp ce acest veac se apropie de sfarsit, razboiul se va inteti. Sfarsitul lui Satan este hotarat, dar Apocalipsa spune deasemenea ca Satan nu se va preda. El va face tot ce ii sta in putinta si va lupta pana la moarte.
Tuturor celor ce cred în El le-a dat dreptul (exousia – autoritatea) să se numească copii ai lui Dumnezeu( Ioan1:12),
Limba greaca : dreptul – exousia – e tradus prin autoritate. Aceasa este ceea ce de fapt o persoana primeste la nasterea din nou: autoritatea de a deveni copil a lui Dumnezeu.
Autoritatea este eficienta doar in masura in care este exercitata.
AUTORITATEA – pe care Hristos ne-a desemnat-o nouă: Matei 16: 19-20: Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri. Expresia “ porţile Locuinţei morţilor reprezintă pe Satan şi oştile lui deoarece cuvântul “porţi” se poate referi la fortificaţii. Cheile erau simbolul autorităţii. Lega si dezlega – limba greaca – deo si luo – a interzice si a permite, deo – mai inseamna si control supranatural. Cu alte cuvinte – Hristos ne-a dat autoritatea de a executa voia lui Dumnezeu pe pământ.
Matei 28: 18-20 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin.

SA FIM FEMEI PUTERNICE SPIRITUAL, EMOTIONAL SI FIZIC, SA AVEM O FAMILIE UNITA IN CARE DOMNESTE DRAGOSTEA, SA AVEM OCROTIREA SOTILOR CA LIDERI SI PREOTI IN FAMILIE, SA AVEM COPII SUPUSI AUTORITATII CARE INTRA IN DESTINUL LOR, SLUJIRE EFICIENTA IN BISERICA, BINECUVANTAREA LUCRULUI MAINILOR NOASTRE, BINECUVANTARI FINANCIARE – SUNT DOAR CATEVA ASPECTE ALE MOSTENIRII NOASTRE IN HRISTOS. ESTE VISUL LUI DUMNEZEU CA NOI SA INTRAM IN ACEST DESTIN -EXERCITAND AUTORITATEA IN HRISTOS!
MARTI, 13 IANUARIE

ELIBERARE DE ORICE FORMA DE ROBIE SI IDOLATIRE SI ALIPIREA DE DUMNEZEU
Definitia robiei – orice lucru care ne impiedica a trai la maxim viata din abundenta pe care Hristos a pregatit-o pentru noi.
Isaia 58: 6: Dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug”
2 Corinteni 10:4,5Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii… orce gând îl facem rob al ascultării de Hristos.
SA INCEPEM PRIN A PROSLAVI NUMELE LUI ISUS HRISTOS MARTURISIND PACATELE SI CURATIND CASELE NOASTRE
În Faptele Apostolilor capitolul 19 este prezentat razboiul spiritual din Efes.Trebuie să ştim că în acest context al luptei spirituale descrise aici, apostolul Pavel a scris epistola către Efeseni. Cetatea Efes era un focar al ocultismului şi al idolatriei, un cuib al puterilor întunericului. Un cotext foarte asemănător culturii noastre: obiecte oculte în casele oamenilor mascate ca obiecte nevionvate, filme, emisiuni TV, jocuri electronice în spatele cărora se află activităţi demonice, horoscoape, zodiace, obiecte, haine cu simboluri oculte.
În urma lucrării de trezire a Duhului Sfânt, Biblia ne spune în Fapte 19: 17 că “Numele Domnului Isus era proslăvit.” şi în următoarele versete explică cum Numele Lui Isus Hristos a fost proslăvit de cei din Efes care care L-au primit pe El în inimile lor. Au făcut 2 lucruri esenţiale:
1. Mărturisirea păcatelor :“Mulţi din cei ce crezuseră veneau să mărturisească şi să spună ce făcuseră.” ( Fapte 19:18); (1 Ioan 1: 9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire)
2. Curăţirea caselor “Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile, şi le-au ars înaintea tuturor.” ( Fapte 19:19)

Citeste Deuteronom 18: 9-14, Levitic 19: 26-28, 31. Cercetează-te si roagă-te ca să ti se descopere dacă în casa ta, ai obiecte care au împiedecat Slava Lui să se manifeste în splendoare, nu au adus cinste Numelui Său şi au împiedecat binecuvântările să se reverse spre tine şi cei dragi. Roagă-te să te cureţe şi să te elibereze de orice influenţă care ţi-a afectat viaţa prin aceste activităţi.

ELIBERARE DE ORICE FORMA DE INSELATORIE SI DE DISTRAGERE DE LA A AVEA TIMPUL NOSTRU CU DUMNEZEU
Luca 10: 38-41 Pe când era pe drum cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Şi o femeie numită Marta L-a primit în casa ei. Ea avea o soră numită Maria care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui. Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la EL şi i-a zis: ”Doamne, nu-ţi pasă ca soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să mă ajute. ”Drept răspuns, Isus i-a zis: Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi si te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuieşte : „Maria şi-a ales partea cea bună care nu i se va lua.
Sa ne rugam special pentru eliberarea noastra de orice forma de ingrijorare si minte impartita care ne impiedica sa alegem asemenea Mariei- « partea cea buna care nu ni se va lua niciodata »
Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El ( la Isus) (Luca10 :40 )
Impartita , adica « distrasă » – este termenul folosit în Noul Testament în limba greacă când este vorba de îngrijorare – merimnao – care înseamnă a avea o minte împărţită (merizo- a împărţi+ nous”mintea„)
Multe femei cred că rugăciunea şi Cuvântul sunt importante, dar pur şi simplu nu reuşesc. În cele mai multe cazuri – aceasta nu se datorează unei decăderi morale ; ele nu se întâlnesc cu Domnul din cauza unui “eşec tehnic”. Pur şi simplu nu reuşesc să programeze acest timp! Oamenii au tendinţa de a trăi o ILUZIE- aceea că vor avea timp oricând să se roage şi să mediteze asupra Cuvântului.

SA NE RUGAM PENTRU INTELEPCIUNEA DE A AVEA BINE STABILITE PRIORITATILE IN VIATA, SA NU INLOCUIM LUCURURILE CU ADEVARAT IMPORTANTE CU CELE URGENTE
Prioritatile corecte sunt : Dumnezeu, familia, biserica şi apoi toate celelalte activităţi secundare(serviciul, relaţiile etc). În zilele noastre, societatea aşteaptă mai mult ca oricând de la noi, femeile si minciuna cea mai de succes a diavolului, este ca noi trebuie sa facem toate lucrurile.
Sa ne rugam sa fim constiente de orice pericole si indepartarea oricaror obstacole la nivelul mintii sau al imprejurarilor care ne storc energia, ne fură timpul (timpul – viaţa) şi ne determină să nu avem priorităţi corecte.Pericolul acestor frământări şi cheltuieli de energie – nu doar că ne fac viaţa neplăcută din punct de vedere emoţional, ci ele ne distrag atenţia de la prezenţa lui Dumnezeu. Ne storc de energia care ar trebui s-o dam în relaţia noastra cu Dumnezeu.
NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA DE ORICE FORMA DE MINCIUNA, ORICE FORMA DE DEPRESIE, TEAMA, ANXIETATE, COMPLEXE DE INFERIORITATE, SENTIMENTE DE NESIGURANTA, DE SINGURATATE, RESPINGERE, MENTALITATEA DE VICTIMA, CONSTIINTA AFLATA SUB ACUZATIE FALSA
SA NE RUGAM SA AVEM O INTELEGERE CLARA A CEEA CE INSEAMNA ARMURA DIN EFESENI CAPITOLUL 6 PENTRU A RAMANEA IN PICIOARE DUPA CE VOM BIRUI TOTUL
Efeseni. 6: 13-17 De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.”
Armura lui Dumnezeu în întregul ei este în esenţă înţelegerea şi aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu. Fiecare piesă a armurii reprezintă un alt aspect al adevărului şi conduce în cele din urmă la o înţelegere completă şi la capacitatea de a folosi Cuvântul lui Dumnezeu ca pe o forţă de temut împotriva forţelor întunericului. În Matei 4:1-11, la fiecare încercare a lui Satan de a-L ispiti, Isus îi ripostează mărturisind Cuvântul pentru situaţia respectivă: “Este scris.”
Cuvântul rhema denotă un cuvânt vorbit, mărturisit cu gura.. Semnificaţia cuvântului rhema este exemplificată în porunca din Efeseni6: 17 de a lua Sabia Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu! Un cuvânt pe care Duhul ni-l aduce aminte în timp de nevoie, de aceea este necesară strângerea zilnică a Cuvântului în minte şi inimă.
Psalmul 107: 2 Asa sa zică cei rascumparati de Domnul pe care El i-a rascumparat din mana vrajmasului!
Credinţa din inimă din Romani 10 : 9, nu este pe deplin eficientă până când nu este mărturisită cu gura: Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.
A mărturisi literar “homologeo” –limba grească – înseamnă „ a te pune în acord”, a spune la fel cu. Constă în a spune cu gura noastră ceea ce Dumnezeu a spus deja în Cuvântul Lui.
SA NE RUGAM CA IN ANUL CE NE STA INAINTE, DOMNUL SA NE DARUIASCA O INIMA CARE SA IL DOREASCA PE DUMNEZEU, SA INSETEZE DUPA EL
Cantarea Cantarilor 1:4 Trage-ma dupa tine! Si haidem sa alergam! Imparatul ma duce in odaile lui…
Puterea Lui de atragere este puterea noastră de a urmări.
Ps. 27:8 Inima imi zice din partea Ta: „Cauta fata Mea!” Si fata Ta, Doamne, o caut!
Ps. 42:1,2 Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa te doreşte sufletul meu pe Tine Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu…
Ps. 63:1 Îmi însetează sufletul după tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă
Iacov 4: 8 Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi EL se va apropia de voi
Psalmul 46: 10 Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. Eu stăpânesc peste neamuri! Eu stăpânesc pe pământ.
A sti – ebraică – yada –descrie cea mai intimata formă a cunoaşterii. – are loc în actul unit si intim dintre soţ şi soţie. (Geneza 4: 1: „ După aceea, a cunoscut Adam pe Eva, femeia sa.”)
MIERCURI, 14 IANUARIE

NE RUGAM PENTRU REVELATII BAZATE PE CUVANTUL LUI DUMNEZEU
Întreaga lucrare spirituală pentru Dumnezeu îşi are izvorul in revelaţie. Fara revelatie privind scopul vesnic a lui Dumnezeu, nu poate exista lucrare spirituala adevarata. Da- poate exista o lucrare pentru Domnul – izolată, amestecată, binecuvantata de El, dar aceasta nu poate fi numită lucrare spirituală sau lucrare impreuna cu El, dacă nu izvorăşte din revelaţie privind planul Lui veşnic. E necesar să vedem in duhul nostru – sfera si restictiile lucrarii lui Dumnezeu.

SA NE RUGAM PENTRU INTELEPCIUNE
Să cerem înţelepciunea cu credinta : Iacov 1 :5 Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.
In Hristos sunt ascunse toate comorile stiintei si ale intelepciunii: Coloseni 2:2,3 Pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei.
Femeia inteleapta isi zideste casa, iar femeia nebuna o darama cu insesi mainile ei.(Prov.14:1)

INTELEPCIUNEA O PRIMIM STRANGAND CUVANTUL LUI DUMNEZEU IN INIMILE NOASTRE SI MEDITAND ASUPRA CUVANTULUI SAU:
Iosua 1:8 Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune.

SA NE RUGAM CA SA INTELEGEM SCOPUL LUI DUMNEZEU PENTRU VIATA NOASTRA, A FAMILIILOR NOASTRE. SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA DE CONFUZIE SI SA INTELEGEM CARE ESTE IDENTITATEA NOASTRA IN HRISTOS BAZATE FIIND PE CEEA CE DUMNEZEU SPUNE IN CAUVANTUL LUI DESPRE NOI

Proverbe16:3 Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului, si iti vor izbuti planurile.
Calitatea vieţii noastre, valoarea noastră creşte sau descreste în funcţie de cine credem că suntem.

Proverbe 23:7 asa cum gandeste omul in inima lui, asa si este.

Cuvântul identitate vine din cuvântul latin idem, care înseamnă acelaşi. Dumnezeu ne-a adoptat în familia Lui şi ne-a înzestrat cu o nouă natură, identică cu natura morală a Fiului Său.În crizele de identitate, noi nu mai vedem această poziţie a noastră de a fi ”idem” cu Hristos.Crizele de identitate sunt foarte dureroase mai ales pentru femeile creştine – ele ştiu cum ar trebui să fie cu adevărat, dar nu sunt aşa şi aceasta provoacă un conflict interior.

SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA FEMEILOR CE SE CONFRUNTA CU CRIZE DE IDENTITATE, PENTRU CA ELE SA PRIMEASCA REVELATIA VALORII PE CARE O AU INAINTEA LUI DUMNEZEU

Fete sau femei care au trecut prin abuz.
Fete sau femei care au trecut prin anumite traume si au dezvoltat o mentalitate de victimă fiind predispuse unei forme severe de confuzie a identităţii.
Femei care se confrunta cu anumite boli si neputinte fizice din pricina carora nu pot sluji la fel ca alte femei.
Femei care se confrunta cu pareri si vorbe diferite de conceptile crestine- venite din partea sotilor ce nu au o relatie cu Dumnezeu.
Femei care au pierdut partenerul de viaţa si identitatea lor s-a aflat în soţ (o relaţie).
Femei care au pierdut un loc de muncă (identitatea ta s-a aflat în cariera ta ( un rol).
Femei care au pierdut prietenii intime (identitatea ta s-a aflat într-o companie îndrăgită( o relaţie)
O mutare dintr-un loc ce le oferea siguranţă (femeile se daptează mult mai greu ca bărbaţii)
Schimbări cosmeotologice (unele femei pot fi foarte mult afectate de semnele îmbătrânirii)
O iubire neîmplinită ( fetele – înainte de căsătorie)
Cuibul gol (identitatea s-a aflat în calitatea de părinte)
Hristos este Cel care ne restaureaza identitatea daca noi credem ceea ce El ne spune despre noi in Cuvantul Sau :
Ioan 8:31, 32 Si a zis iudeilor care crezusera in El: „Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.”
Isaia 61 :1 El m-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită.
Zdrobită – ebraică – Shavar – a rupe, a sparge în bucăţi, a frânge, a sfâşia în bucăţi ( ca o fiară sălbatică).
A vindeca – ebraică – a înfăşura precum o rană.
Isaia 61:10 Ma bucur in Domnul, si sufletul Meu este plin de veselie in Dumnezeul Meu; caci M-a imbracat cu hainele mantuirii, M-a acoperit cu mantaua izbavirii, ca pe un mire impodobit cu o cununa imparateasca si ca o mireasa impodobita cu sculele ei.
Cununa împărătească în locul cenuşei Termenul original ebraică – pa” ar – a străluci, a înfrumuseţa, a se explica. Genul de cunună pe care o purta o femeie explica cine era ea. În Isaia 61 – cununa împărătească sugerează o podoabă complexă care identifica femeia care o purta drept mireasă şi împărăteasă deopotrivă. În vechime, o femeie putea fi împărăteasă doar dacă se căsătorea cu un împărat. Isaia 61 Îl zugrăveşte pe Dumnezeu cum inlatura cenuşa mâhnirii şi o inlocuieste cu o coroană. Asa ne vede Dumnezeu pe noi – ca niste mirese si imparatese!

SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA ORICAROR FORME DE BAGAJE GENERATIONALE CE NE POT AFECTA DESTINUL, SCOPUL VIETII
BAGAJELE GENERATIONALE – usor le putem confunda ca parte a cee ce suntem şi nu a felului în care suntem legaţi. Am crescut cu aceste lanţuri şi ni se par cu totul fireşti. Tindem să le considerăm parte a personalităţii noastre şi nu un jug care stoarce viaţa abundentă din noi. Crucea lui Hristos e suficientă pentru a ne elibera de orice jug !
Chiar şi Hristos a avut un amestec de elemente negative şi pozitive în arborele lui genealogic. Matei 1 – arborele Lui genealogic
Galateni 3 : 26-29 Toţi sunteţi fii a lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Isus…Nu mai e nici Iudeu, nici Grec… nici rob… nici slobod… nici parte bărbătească… nici parte femeiească, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus !
Galateni 3:13, 14 Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: „Blestemat e oricine este atarnat pe lemn” – pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste Neamuri, in Hristos Isus, asa ca, prin credinta, noi sa primim Duhul fagaduit.
Sunt una cu Hristos, deci am apartenenţă la genealogia Lui: Psalmul 16 :6 O moştenire plăcută mi-a căzut la sorţ, o frumoasă moştenire mi-a fost dată.

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU EDIFICAREA IN INIMILE NOASTRE A REVELATIEI CA SUNTEM CASATORITE CU DUMNEZEU SI A FAPTULUI CA RADACINA SI TEMELIA NOASTRA ESTE DRAGOSTEA SI ACCEPTAREA LUI.
Efeseni 3 :14-21…Iata de ce, zic, imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos, din care isi trage numele orice familie, in ceruri si pe pamant, si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinlauntru, asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta; pentru ca, avand radacina si temelia pusa in dragoste, sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin.
Cuvantul grecesc pentru radacina este rhizoo, care inseamna « a fi inradacinat, intarit prin radacini fixate ferm, constant ». Conceptul provine de la imaginea unui copac a carui putere este direct proportionala cu adancimea radacinilor. Cu cat suntem mai inradacinati in dragostea neclintita a lui Dumnezeu, cu atat ma putin ne vom incovoia cand vanturile vietii se vor abate cu furie asupra noastra.

REVELATIA FAPTULUI CA SUNTEM CASATORITI CU MIRELE NOSTRU ESTE MOTIVUL CEL MAI PUTERNIC AL ALEGERII DE A UMBLA IN SFINTENIE SI DE A LUCRA IMPREUNA CU DUMNEZEU
Eu sunt a preaiubitului meu si dorinţa Lui este pentru mine (Cantarea Cantarilor7: 10); Preaiubitul meu vorbeste si-mi zice: „Scoala-te, iubito, si vino, frumoaso! (Cintarea Cantarilor.2:10)
Preaiubitul meu este al meu, si eu sunt a lui; el isi paste turma intre crini. (Cintarea Cantarilor 2:16)
Vino, iubitul meu, să mergem în câmp, să locuim în sate…! „ Acolo îţi voi da dragostele mele! ( Cantarea Cantarilor 7:11)
Aud glasul preaiubitului meu! Iata-l ca vine, sarind peste munti, saltand pe dealuri.(Cantarea Cantarilor2:8
Nu doar iubita tanjeste dupa Mire ci si El este gata sa depasesca orice obstacole pentru a veni la ea. Nimic nu e prea mare să Îl poată opri! Destinul nostru este de a fi doriţii Celui care ne doreşte. Acum nu mai contează ce simţim, ce câştigăm, ce pierdem şi care e lucrarea noastră. Pentru noi e important că suntem ai Lui şi El ne doreşte.
Ieremia 3 :14 Intoarceti-va, copii razvratiti, zice Domnul caci Eu sunt casatorit cu voi.
Poporul celor rascumparati – nu a inteles niciodata pe deplin in istorie ca el este mireasa pretuita a Domnului. Insa, in ultima generatie, Duhul Sfant va sublinia cu intensitate acest adevar. Cunoasterea faptului ca Isus este mirele si ca noi suntem mireasa Lui, va spori si va deveni un strigat divin, pe masura ce ne apropiem de momentul in care Duhul si mireasa zic : « Vino ! »
Trebuie sa incepem prin a recunoaste ca El este un mire plin de pasiune. Domnul ne indruma sa intelegem ca noi suntem Mireasa Lui pretuita. Identitatea noastra izvoraste din El. Nu ne putem intelege statutul de mireasa preaiubita decat atunci cand ajungem sa intelegem ce fel de sot este El. ( Mike Bickle – « După inima lui Dumnezeu »)
Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2)
REVELATIA CA SUNTEM MIREASA LUI , NE ADUCE ELIBERAREA DE A NE BIZUI PE INIMA SI MOTIVATIILE NOASTRE SI SA NE PUNEM INCREDEREA NUMAI IN DOMNUL
Cine este aceea care se suie din pustie, rezemata de iubitul ei? ( Cantarea Cantarilor 8:5)
REVELATIA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU NE ELIBEREAZA DE DUHUL DE FRICA, ESTE SOLUTIA LUI DUMNEZEU PENTRU INVINGEREA MARII FRICI CARE VA DOMINA VREMEA SFARSITULUI CAND OAMENII ISI VOR DA SUFLETUL DE GROAZA
Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sa-mi fie frica? Cand inainteaza cei rai impotriva mea, ca sa-mi manance carnea, tocmai ei – prigonitorii si vrajmasii mei – se clatina si cad. Chiar o ostire de ar tabara impotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar razboi de s-ar ridica impotriva mea, tot plin de incredere as fi. Un lucru cer de la Domnul si-l doresc fierbinte: as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului si sa ma minunez de templul Lui. ( Psalmul 27:1-3)

REVELATIA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU NE DUCE IN POZITIA IN CARE DUMNEZEU SE POATE BUCURA CU ADEVARAT DE ROADELE NOASTRE IN VIATA PERSONALA, IN FAMILIE, IN BISERICA SI SOCIETATE.

Rugaciunile in unitate ale tuturor femeilor crestine sunt o parte a solutiei lui Dumnezeu privind planul Lui pentru aceasta generatie. Nu suntem o victima a imprejurarilor, a societatii ci o parte a solutiei lui Dumnezeu, o lumina ce nu poate fi ascunsa, o cetate asezata pe munte pentru familiile noastre, soţii, copii nostrii, biserica, scara blocului nostru, strada unde locuim, oras si natiune.

10690239_548331981935957_198422616939395273_n

Anunțuri

2 gânduri despre „DOMNISOARE, FEMEI,MAME si SOTII – in 21 de zile de RUGACIUNE si POST PENTRU FAMILIILE NOASTRE, BISERICA si SOCIETATE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s