DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU A 3 – A ZI DE POST – MIERCURI, 14 IANUARIE

FETE, FEMEI, MAME, SOTII, IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE IN RUGACIUNE SI POST PENTRU FAMILII, BISERICA SI SOCIETATE
DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU A 3 – A ZI DE POST – MIERCURI, 14 IANUARIE
NE RUGAM PENTRU REVELATII BAZATE PE CUVANTUL LUI DUMNEZEU.Întreaga lucrare spirituală pentru Dumnezeu îşi are izvorul in revelaţie. Fara revelatie privind scopul vesnic a lui Dumnezeu, nu poate exista lucrare spirituala adevarata. Da- poate exista o lucrare pentru Domnul – izolată, amestecată, binecuvantata de El, dar aceasta nu poate fi numită lucrare spirituală sau lucrare impreuna cu El, dacă nu izvorăşte din revelaţie privind planul Lui veşnic. E necesar să vedem in duhul nostru – sfera si restictiile lucrarii lui Dumnezeu.

SA NE RUGAM PENTRU INTELEPCIUNE
Să cerem înţelepciunea cu credinta : Iacov 1 :5 Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.
In Hristos sunt ascunse toate comorile stiintei si ale intelepciunii: Coloseni 2:2,3 Pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei.
Femeia inteleapta isi zideste casa, iar femeia nebuna o darama cu insesi mainile ei.(Prov.14:1)

INTELEPCIUNEA O PRIMIM STRANGAND CUVANTUL LUI DUMNEZEU IN INIMILE NOASTRE SI MEDITAND ASUPRA CUVANTULUI SAU:
Iosua 1:8 Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune.RECOMAND IN MOD SPECIAL CA IN PERIOADA DE POST SA NE FACEM TIMP PENTRU CITIREA SI STUDIEREA BIBLIEI. CAND CITIM BIBLIA – MINTEA NOASTRA AJUNGE IN CONCORDANTA CU DUMNEZEU.

SA NE RUGAM CA SA INTELEGEM SCOPUL LUI DUMNEZEU PENTRU VIATA NOASTRA, A FAMILIILOR NOASTRE. SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA DE CONFUZIE SI SA INTELEGEM CARE ESTE IDENTITATEA NOASTRA IN HRISTOS BAZATE FIIND PE CEEA CE DUMNEZEU SPUNE IN CAUVANTUL LUI DESPRE NOI
Proverbe16:3 Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului, si iti vor izbuti planurile.
Calitatea vieţii noastre, valoarea noastră creşte sau descreste în funcţie de cine credem că suntem.
Proverbe 23:7 Asa cum gandeste omul in inima lui, asa si este.
Cuvântul „identitate” vine din cuvântul latin „idem”, care înseamnă „acelaşi” . Dumnezeu ne-a adoptat în familia Lui şi ne-a înzestrat cu o nouă natură, identică cu natura morală a Fiului Său.În crizele de identitate, noi nu mai vedem această poziţie a noastră de a fi ”idem” cu Hristos.Crizele de identitate sunt foarte dureroase mai ales pentru femeile creştine – ele ştiu cum ar trebui să fie cu adevărat, dar nu sunt aşa şi aceasta provoacă un conflict interior.

SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA FEMEILOR CE SE CONFRUNTA CU CRIZE DE IDENTITATE, PENTRU CA ELE SA PRIMEASCA REVELATIA VALORII PE CARE O AU INAINTEA LUI DUMNEZEU

Fete sau femei care au trecut prin abuz.
Fete sau femei care au trecut prin anumite traume si au dezvoltat o mentalitate de victimă fiind predispuse unei forme severe de confuzie a identităţii.
Femei care se confrunta cu anumite boli si neputinte fizice din pricina carora nu pot sluji la fel ca alte femei si se compara cu ele, simtindu- se inferioare.
Femei care se confrunta cu pareri si vorbe diferite de conceptile crestine- venite din partea sotilor ce nu au o relatie cu Dumnezeu.
Femei care au pierdut partenerul de viaţa si identitatea lor s-a aflat în soţ (o relaţie).
Femei care au pierdut un loc de muncă (identitatea ta s-a aflat în cariera lor).
Femei care au pierdut prietenii intime (identitatea lor s-a aflat într-o companie îndrăgită( o relaţie)
O mutare dintr-un loc ce le oferea siguranţă (femeile se adapteaza mult mai greu ca bărbaţii)
Schimbări cosmeotologice (unele femei pot fi foarte mult afectate de semnele îmbătrânirii)
O iubire neîmplinită ( fetele – înainte de căsătorie).
Cuibul gol (identitatea s-a aflat în calitatea de părinte).
Hristos este Cel care ne restaureaza identitatea daca noi credem ceea ce El ne spune despre noi in Cuvantul Sau :
Ioan 8:31, 32 Si a zis iudeilor care crezusera in El: „Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.”
Isaia 61 :1 El m-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită.
Zdrobită – ebraică – „Shavar” – ” a rupe, a sparge în bucăţi, a frânge, a sfâşia în bucăţi ( ca o fiară sălbatică).”
„A vindeca” – ebraică – „a înfăşura precum o rană”.
Isaia 61:10 Ma bucur in Domnul, si sufletul Meu este plin de veselie in Dumnezeul Meu; caci M-a imbracat cu hainele mantuirii, M-a acoperit cu mantaua izbavirii, ca pe un mire impodobit cu o cununa imparateasca si ca o mireasa impodobita cu sculele ei.
„Cununa împărătească în locul cenuşei” – termenul original in ebraica – „pa” ar” – a străluci, a înfrumuseţa, a se explica. Genul de cunună pe care o purta o femeie explica cine era ea. În Isaia 61 – cununa împărătească sugerează o podoabă complexă care identifica femeia care o purta drept mireasă şi împărăteasă deopotrivă. În vechime, o femeie putea fi împărăteasă doar dacă se căsătorea cu un împărat. Isaia 61 Îl zugrăveşte pe Dumnezeu cum inlatura cenuşa mâhnirii şi o inlocuieste cu o coroană. Asa ne vede Dumnezeu pe noi – ca niste mirese si imparatese!

SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA ORICAROR FORME DE BAGAJE GENERATIONALE CE NE POT AFECTA DESTINUL, SCOPUL VIETII
BAGAJELE GENERATIONALE – usor le putem confunda ca parte a cee ce suntem şi nu a felului în care suntem legaţi. Am crescut cu aceste lanţuri şi ni se par cu totul fireşti. Tindem să le considerăm parte a personalităţii noastre şi nu un jug care stoarce viaţa abundentă din noi. Crucea lui Hristos e suficientă pentru a ne elibera de orice jug !
Chiar şi Hristos a avut un amestec de elemente negative şi pozitive în arborele lui genealogic. Matei 1 – arborele Lui genealogic
Galateni 3 : 26-29 „Toţi sunteţi fii a lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Isus…Nu mai e nici Iudeu, nici Grec… nici rob… nici slobod… nici parte bărbătească… nici parte femeiească, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus !”
Galateni 3:13, 14 „Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: „Blestemat e oricine este atarnat pe lemn” – pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste Neamuri, in Hristos Isus, asa ca, prin credinta, noi sa primim Duhul fagaduit.”
Sunt una cu Hristos, deci am apartenenţă la genealogia Lui: Psalmul 16 :6 – ” O moştenire plăcută mi-a căzut la sorţ, o frumoasă moştenire mi-a fost dată.”

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU EDIFICAREA IN INIMILE NOASTRE A REVELATIEI CA SUNTEM CASATORITE CU DUMNEZEU SI A FAPTULUI CA RADACINA SI TEMELIA NOASTRA ESTE DRAGOSTEA SI ACCEPTAREA LUI.
Efeseni 3 :14-2: „Iata de ce, zic, imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos, din care isi trage numele orice familie, in ceruri si pe pamant, si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul dinlauntru, asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta; pentru ca, avand radacina si temelia pusa in dragoste, sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin.”
Cuvantul grecesc pentru radacina este rhizoo, care inseamna « a fi inradacinat, intarit prin radacini fixate ferm, constant ». Conceptul provine de la imaginea unui copac a carui putere este direct proportionala cu adancimea radacinilor. Cu cat suntem mai inradacinati in dragostea neclintita a lui Dumnezeu, cu atat ma putin ne vom incovoia cand vanturile vietii se vor abate cu furie asupra noastra.

REVELATIA FAPTULUI CA SUNTEM CASATORITI CU MIRELE NOSTRU ESTE MOTIVUL CEL MAI PUTERNIC AL ALEGERII DE A UMBLA IN SFINTENIE SI DE A LUCRA IMPREUNA CU DUMNEZEU
Eu sunt a preaiubitului meu si dorinţa Lui este pentru mine (Cantarea Cantarilor7: 10); Preaiubitul meu vorbeste si-mi zice: „Scoala-te, iubito, si vino, frumoaso! (Cintarea Cantarilor.2:10)
Preaiubitul meu este al meu, si eu sunt a lui; el isi paste turma intre crini. (Cintarea Cantarilor 2:16)
Vino, iubitul meu, să mergem în câmp, să locuim în sate…! „ Acolo îţi voi da dragostele mele! ( Cantarea Cantarilor 7:11)
Aud glasul preaiubitului meu! Iata-l ca vine, sarind peste munti, saltand pe dealuri.(Cantarea Cantarilor2:8
Nu doar iubita tanjeste dupa Mire ci si El este gata sa depasesca orice obstacole pentru a veni la ea. Nimic nu e prea mare să Îl poată opri! Destinul nostru este de a fi doriţii Celui care ne doreşte. Acum nu mai contează ce simţim, ce câştigăm, ce pierdem şi care e lucrarea noastră. Pentru noi e important că suntem ai Lui şi El ne doreşte.
Ieremia 3 :14 Intoarceti-va, copii razvratiti, zice Domnul caci Eu sunt casatorit cu voi.
„Poporul celor rascumparati – nu a inteles niciodata pe deplin in istorie ca el este mireasa pretuita a Domnului. Insa, in ultima generatie, Duhul Sfant va sublinia cu intensitate acest adevar. Cunoasterea faptului ca Isus este mirele si ca noi suntem mireasa Lui, va spori si va deveni un strigat divin, pe masura ce ne apropiem de momentul in care Duhul si mireasa zic : « Vino ! »Trebuie sa incepem prin a recunoaste ca El este un mire plin de pasiune. Domnul ne indruma sa intelegem ca noi suntem Mireasa Lui pretuita. Identitatea noastra izvoraste din El. Nu ne putem intelege statutul de mireasa preaiubita decat atunci cand ajungem sa intelegem ce fel de sot este El.” (Mike Bickle – « După inima lui Dumnezeu »)
Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2)

REVELATIA CA SUNTEM MIREASA LUI , NE ADUCE ELIBERAREA DE A NE BIZUI PE INIMA SI MOTIVATIILE NOASTRE SI NE AJUTA SA NE PUNEM INCREDEREA NUMAI IN DOMNUL:
„Cine este aceea care se suie din pustie, rezemata de iubitul ei?” -( Cantarea Cantarilor 8:5)

REVELATIA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU NE ELIBEREAZA DE DUHUL DE FRICA, ESTE SOLUTIA LUI DUMNEZEU PENTRU INVINGEREA MARII FRICI CARE VA DOMINA VREMEA SFARSITULUI CAND OAMENII ISI VOR DA SUFLETUL DE GROAZA
„Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sa-mi fie frica? Cand inainteaza cei rai impotriva mea, ca sa-mi manance carnea, tocmai ei – prigonitorii si vrajmasii mei – se clatina si cad. Chiar o ostire de ar tabara impotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar razboi de s-ar ridica impotriva mea, tot plin de incredere as fi. Un lucru cer de la Domnul si-l doresc fierbinte: as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului si sa ma minunez de templul Lui.” ( Psalmul 27:1-3)

REVELATIA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU NE DUCE IN POZITIA IN CARE DUMNEZEU SE POATE BUCURA CU ADEVARAT DE ROADELE NOASTRE IN VIATA PERSONALA, IN FAMILIE, IN BISERICA SI SOCIETATE.

10930158_755136737896679_3505387747193310123_n

Anunțuri

2 gânduri despre „DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU A 3 – A ZI DE POST – MIERCURI, 14 IANUARIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s