IN ZILE DE POST SI RUGACIUNE- 7 SCOPURI MAJORE PENTRU CARE SCRIPTURA NE INVATA SA POSTIM

FETE, FEMEI, MAME, SOTII IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE – IN ZILE DE POST SI RUGACIUNE
7 SCOPURI MAJORE PENTRU CARE SCRIPTURA NE INVATA SA POSTIM
1. SA NE SMERIM INAINTEA LUI DUMNEZEU.
1 Petru 5:6 “Smeriti-va, dar, sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte. Cand postim cu motive corecte inaintea lui Dumnezeu – El ne inalta. Oricine se inalta singur va fi smerit si oricine se smereste va fi inaltat”. MODUL BIBLIC DE BAZA PRIN CARE UN CREDINCIOS SE SMERESTE PE SINE ESTE POSTUL.

2. SA NE APROPIEM DE DUMNEZEU. Iacov 4:8 “Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita! “

3. PENTRU A INTELEGE CUVANTUL LUI DUMNEZEU – IN TIMPURILE DE POST – DUMNEZEU NE DA REVELATII ( INTELEGERI MAI ADANCI SI PERSONALE) ALE CUVANTULUI SAU
Ce dulci sînt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele!Mai dulci decît mierea în gura mea!
Mă bucur de Cuvîntul Tău,ca cel ce găsește o mare pradă. (Psalmii 119:103, 162 VDC)

4.SA CAUTAM VOIA LUI DUMNEZEU, INDRUMAREA SI CALAUZIREA LUI PENTRU CALEA CEA DREAPTA. Ezra 8:21 – “ Acolo, la raul Ahava, am vestit un post de smerire inaintea Dumnezeului nostru, ca sa cerem de la El o calatorie fericita pentru noi, pentru copiii nostri si pentru tot ce era al nostru.”

5.PENTRU A PRIMI VINDECAREA, ELIBERAREA
Isaia 58: 8a Atunci lumina ta va rasari ca zorile si vindecarea ta va incolti repede
Matei 7:21 Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post.
Inainte ca Isus Hristos – Domnul nostru – sa intre in slujirea Sa de vindecare si eliberare – a petrecut 40 de zile in post.

6. CAND AVEM NEVOIE DE INTREVENTIA LUI DUMNEZEU IN SITUATII SPECIALE DE CRIZA SI NU NE PUTEM DESCURCA CU MIJLOACE OBISNUITE. Avem exemplul imparatului Iosafat si a natiunii lui Iuda. Iosafat si poporul infruntau o armata in fata careia nu puteau face fata cu resurse omenesti. S-au adunta cu totii, au postit, s-au rugat si Dumnezeu s-a ocupat de armata invadatoare. Ei nu au trebuit sa foloseasca nici macar o singura arma omeneasca. Ei au folosit doar armele spirituale: rugaciunea, postul si au laudat pe Dumnezeu : 2 Cronici 20.
2 Cronici 20:1-3, 14-18, 20,22 Dupa aceea, fiii lui Moab si fiii lui Amon si cu ei niste maoniti au pornit cu razboi impotriva lui Iosafat. Au venit si au dat de stire lui Iosafat, zicand: „O mare multime inainteaza impotriva ta de dincolo de mare, din Siria, si sunt la Hataton-Tamar, adica En-Ghedi.” In spaima sa, Iosafat si-a indreptat fata sa caute pe Domnul si a vestit un post pentru tot Iuda…
…Atunci Duhul Domnului a venit in mijlocul adunarii peste Iahaziel, fiul lui Zaharia, fiul lui Benaia, fiul lui Ieiel, fiul lui Matania, levitul, dintre fiii lui Asaf. Si Iahaziel a zis: „Ascultati, tot Iuda si locuitorii din Ierusalim, si tu, imparate Iosafat! Asa va vorbeste Domnul: „Nu va temeti si nu va inspaimantati dinaintea acestei mari multumi, caci nu voi veti lupta, ci Dumnezeu. Maine coborati-va impotriva lor. Ei se vor sui pe dealul Tit, si-i veti gasi la capatul vaii, in fata pustiului Ieruel. Nu veti avea de luptat in lupta aceasta: asezati-va, stati acolo si veti vedea izbavirea pe care v-o va da Domnul. Iuda si Ierusalim, nu va temeti si nu va inspaimantati; maine, iesiti-le inainte, si Domnul va fi cu voi!”
…A doua zi, au pornit dis-de-dimineata spre pustiul Tecoa. La plecarea lor, Iosafat a venit si a zis: „Ascultati-ma, Iuda si locuitorii Ierusalimului! Incredeti-va in Domnul Dumnezeul vostru, si veti fi intariti; incredeti-va in prorocii Lui, si veti izbuti.” Apoi, in invoire cu poporul, a numit niste cantareti care, imbracati cu podoabe sfinte si mergand inaintea ostirii, laudau pe Domnul si ziceau: „Laudati pe Domnul, caci indurarea Lui tine in veac!” In clipa cand au inceput cantarile si laudele, Domnul a pus o panda impotriva fiilor lui Amon si ai lui Moab si impotriva celor din muntele Seir, care venisera impotriva lui Iuda. Si au fost batuti.”

7. PENTRU A MIJLOCI SI A NE RUGA PENTRU ALTII. Suntem gata sa facem sacrificii pentru cei pe care ii iubim si pe care dorim cu orice chip sa fie smulsi din intuneric si sa fie adusi la lumina, din focul iadului si sa fie adusi la mantuire? Sunt multe marturii ale crestinilor care au postit pentru sotii nemantuiti, pentru copii si alte rudenii si care au primit raspuns. Romani 9:2,3 : “ simt o mare intristare si am o durere necurmata in inima. Caci aproape sa doresc sa fiu eu insumi anatema, despartit de Hristos, pentru fratii mei, rudele mele trupesti. “
(Material adaptat dupa cartea „Rugaciune si Post” de Derek Prince. RECOMAND ACEASTA CARTE – TUTUROR ACELORA CARE VOR SA INVETE CUM SA POSTESTI CU SUCCES).

10514760_755136131230073_3860989208489221851_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s