ATITUDINEA CREDINTEI…

ATITUDINEA CREDINTEI NU ESTE O OPTIUNE, CI UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE RESPONSABILITATI ALE VIETII CRESTINE.
Observ la cabinetul de consiliere cum multe femei datorita circumstanţelor vieţii, trecutului, moştenirilor generaţionale, impactului cuvintelor negative – ar putea avea o soarta asemănătoare cu Iaebeţ – TRIST, DURERE; o alta alta traducere a lui Iaebet: CEL CARE CAUZEAZA SI PRODUCE DURERE.
Există MICI DEOSEBIRI între oameni, dar acestea determină MARILE DEOSEBIRI! La început, limitările vieţii noastre au mai mult de a face cu păcatele evidente şi cu rănile. Pe măsură ce suntem vindecţi şi eliberaţi, ele vizează mai mult domenii în care ne manifestăm necredinţa, deoarece acestea ne impiedecă creşterea. Se pune accent pe creştere şi învăţare, pe înaintare şi transformare. Trec dincolo de vindecare şi intru în destinul meu.
”… Iaebet era mai cu vaza decat fratii sai; mama sa i-a pus numele Iaebet zicand: „Pentru ca l-am nascut cu durere.” Iaebet a chemat pe Dumnezeul lui Israel si a zis: Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine şi dacă mă vei feri de nenorocire astfel încât să nu fiu în suferinţă!”… Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse.” Ce a făcut Iaebeţ pentru a-şi schimba destinul: A ales să ia prin credinţă ceea ce Îi aparţinea pe drept: CREDINŢA este substanţa lucurilor care nu se văd.
Atitudinea CREDINTEI nu este o opţiune ci una dintre cele mai importante responsabilităţi ale vieţii creştine.
„Şi fără credinţă este cu neputinţă să îi fim plăcuţi Lui. Cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este, şi că El rasplăteşte pe cei ce-L caută.”(Evrei 11:3)

10930522_555032244599264_942779233030343599_n

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: