URMEAZA 3 ZILE DEDICATE RUGACIUNII SI POSTULUI PENTRU FAMILIILE NOASTRE- JOI, 15 IANUARIE

FETE, FEMEI, MAME, SOTII IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE – IN 21 DE ZILE DE RUGACIUNE SI POST
LAUDAM PE DUMNEZEU PENTRU CA NE- A AJUTAT SA AJUNGEM PANA AICI! AM INCHEIAT PRIMELE 3 ZILE DEDICATE EDIFICARII PERSONALE. DE AZI INCEPAND – URMEAZA 3 ZILE DEDICATE RUGACIUNII SI POSTULUI PENTRU FAMILIILE NOASTRE
DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU, JOI, 15 IANUARIE.
DORIM CA ANUL 2015 SA FIE UN AN AL RESTAURARII SI IMPROSPATARII DRAGOSTEI AGAPE IN FAMILIILE NOASTRE
1 Corinteni 1:10 „să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire”
Legamantul nostru fata de Dumnezeu si fata de partenerul de viata sa fie mai puternic pe zi ce trece.
SA NE RUGAM CA DUHUL DOMNULUI SA NE ELIBEREZE DE ORICE FORMA DE EGOISM SI SA TOARNE IN INIMILE NOASTRE DRAGOSTEA AGAPE
Îndrăgostirea este temelia pe care se zideşte căsătoria, dar ea nu durează toată viaţa. Nevoia noastră fundamentală nu este de a ne îndrăgosti ci de a fi iubit cu adevărat de un partener care ne iubeşte pentru că a avut motive să ne aleagă . „Agape – dragostea adevărată, este o alegere, cere un act de voinţă şi disciplină. Agape este întotdeauna ceea ce faci, nu doar ceea ce simţi. Este dragostea necondiţionată, care are puterea de a da fără a aştepta nimic în schimb. Este un act de voinţă. Nu e o dragoste oarbă, e inteligentă. Ea vede negativul, dar se dăruie fără condiţii.
Ioan 13:34 Să ne iubim şi noi unii pe alţii după pilda de slujire a Domnului Isus. (Domnul Isus a luat primul iniţiativa să împlinească nevoia ucenicilor.)
Agape îşi are originea în caracterul celui care iniţiează acest fel de dragoste nu în meritele deosebite ale celuilalt. AGAPE POATE ÎNCEPE DOAR CU O PERSOANĂ INDIFERENT DE MODUL ÎN CARE SE COMPORTĂ CELĂLALT
SA NE RUGAM PENTRU INTELEPCIUNEA DE A PRACTICA FRECVENT TOATE LIMBAJELE IUBIRII IN FAMILIILE NOASTRE: INTRE SOT SI SOTIE, PARINTI SI COPII

1. NE RUGAM PENTRU RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA LIMBAJULUI IUBIRII IN FAMILIILE NOASTRE PRIN PUTEREA CUVINTELOR CE ADUC VIATA
a. SA NE SPUNEM CUVINTE DE APRECIERE UNII ALTORA.
Cuvinte de admiraţie şi binecuvântare. Admiratia este unul dintre cele mai importante lucruri pe care sotia le poate oferi sotului:
Proverbe 18:21 Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeste ii va manca roadele. Cine gaseste o nevasta buna, gaseste fericirea, este un har care il capata de la Domnul.
Aprecierea si binecuvantarea cu versete biblice a copiilor de catre mamele lor – elibereaza planul lui Dumnezeu pentru viata lor:
Isaia 55: 10,11 Caci, dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc inapoi, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui ce mananca, tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.
Sa ne rugam si sa cautam promisiuni specifice ale lui Dumnezeu pentru copii nostrii si sa ii binecuvantam cu aceste promisiuni.

b. Cuvinte plăcute (Te iubesc!) Contează şi tonul! DUMNEZEU NE SPUNE MEREU CA NE IUBESTE SI AVEM NEVOIE SA AUZIM ACEASTA. TOT ASA ESTE SI IN RELATIILE IN FAMILIE
Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea! (Ier.31:3)

c. Cuvinte smerite. Nu judecată! SA NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA ORICAROR FORME DE JUDECATA SI CRITICA IN FAMILIILE NOASTRE – UNII IMPOTRIVA ALTORA DIN FAMILIE SI A JUDECATII IMPOTRIVA ALTORA DIN JURUL NOSTRU – PENTRU A PRIMI BINECUVANTAREA
1 Petru 3: 8-9 Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti. Nu intoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva, binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea.
d. Cuvinte de încurajare. SA NE RUGAM CA DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU TURNATA IN INIMILE NOASTRE “PRIN DUHUL SFANT ( PARAKALEO – MANGAIETORUL, INCURAJATORUL) CARE NE-A FOST DAT “(Rom.5:5) – SA SE MANIFESTE PRIN CUVINTE PLINE DE INCURAJARE ADRESATE SOTILOR, COPIILOR SI TUTUROR CELOR DIN JUR
Proverbe 16:24 Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.

2. SA NE RUGAM PENTRU RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA LIMBAJULUI IUBIRII NUMIT “TIMPUL DE CALITATE” IN CASELE NOASTRE
SA NE RUGAM IMPOTRIVA “HOTILOR TIMPULUI DE CALITATE” DIN FAMILIILE NOASTRE; SA AVEM INTELEPCIUNE SA ADMINISTRAM MIJLOACELE DE COMUNICARE CE TIND SA NE FURE TIMPUL CE AR TREBUI SA IL PETRECEM CU SOTII SI COPII NOSTRII: RETELE DE SOCIALIZARE PE INTERNET, TELEVIZORUL, TELEFONUL MOBIL; RELATII CE NE STORC ENERGIA
Sa aratam ca ne pasă unul de altul şi ne bucurăm unul de celălalt. Sa cautam oportunitati pentru conversaţii calitative.
SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA TIMPULUI PETRECUT CU CITIREA BIBLIEI SI RUGACIUNEA IN FAMILIE
Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. (Efes.5:16)

3. SA NE RUGAM PENTRU A AVEA FAMILII UNDE SE PRACTICA LIMBAJUL IUBIRII NUMIT DARUIREA DE CADOURI. Nu cheltuim ci investestim pentru a umple rezervorul sentimental al partenerului de viaţă, al copiilor. Nici un cadou nu poate fi comparat cu DĂRUIREA DE SINE!
SA NE RUGAM PENTRU IMPROSPATAREA DORINTEI DE A NE DARUI CELUILALT CA PE UN CADOU, ASA PRECUM A FACUT SI DUMNEZEU, DARUINDU-L PE HRISTOS PENTRU NOI: Romani 8:32 El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?

4. SA NE RUGAM PENTRU A NE BUCURA DE LIMBAJUL IUBIRII NUMIT SLUJIREA IN FAMILIILE NOASTRE. SA AVEM UNII FATA DE ALTII: SOTII FATA DE SOTI, BARBATI FATA DE SOTIILE LOR, PARINTI FATA DE COPII SI COPII FATA DE PARINTI – O INIMA PLINA DE MOTIVATIA IUBIRII PENTRU A SLUJI IN CASELE NOASTRE. SA LUAM CA EXEMPLU PE HRISTOS CARE A SPALAT PICIOARELE UCENICILOR SI I-A INCURAJAT SA FACA LA FEL ( IOAN 13)
Orice faceţi cu cuvântul sau cu fapta să faceţi din toată inima ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii (Coloseni 3:23,24)
…slujiti-va unii altora in dragoste ( Galateni 5:13b)

5. SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU IMPROSPATAREA SI RESTAURAREA LIMBAJULUI IUBIRII NUMIT ATINGEREA FIZICA IN FAMILIILE NOASTRE

A. RESTAURAREA SI IMPROSPATAREA RELATIILOR INTIME INTRE SOT SI SOTIE
Cauza principala a distrugerii multor familii se datoreaza faptului ca partenerii nu aleg unitatea in realtiile intime:
1 Corinteni 7:3-5 Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot; si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat.Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta. Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre.
Sa ne rugam pentru restaurarea frumusetii si reaprinderea focului din Cantarii Cantarilor in viata intima intre soti si sotii.
Cantarea Cantarilor 2:4,5 El m-a dus in casa de ospat, si dragostea era steagul fluturat peste mine. Intariti-ma cu turte de struguri, inviorati-ma cu mere, caci sunt bolnava de dragostea lui.
Cantarea Cantarilor 5:16 Cerul gurii lui este numai dulceata, si toata fiinta lui este plina de farmec. Asa este iubitul meu, asa este scumpul meu, fiice ale Ierusalimului!
SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU SOTIILE SAU SOTII CARE S-AU SIMTIT FARA VALOARE SI RESPINSI DIN PRICINA ESECULUI IN ACES DOMENIU!
SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU SOTIILE A CAROR SOTI NU AU FRICA DE DUMNEZEU SI ASTFEL ELE SE CONFRUNTA CU SITUATII GRELE DE ADMINISTRAT IN ACEST DOMENIU. NE RUGAM PENTRU ELE – SA AIBA INTELEPCIUNE IN ALEGERI, RABDARE. NE RUGAM PENTRU PARTENERII LOR- SA AIBA FRICA DE DUMNEZEU

B SA NE RUGAM PENTRU CA PARINTII SA INTELEAGA CE VALOAREA ARE PENTRU COPII DRAGOSTEA MANIFESTATA A PARINTILOR PRIN ATINGEREA FIZICA: FAPTUL CA ISI TIN COPII IN BRATE, II ATING PE UMAR…
SA NE RUGAM PENTRU PARINTII CARE AU CRESCUT CU RESPINGERE DIN PRICINA CA PARINTII LOR NU LE-AU ARATAT DRAGOSTE. SA NE RUGAM CA EI SA NU TRANSMITA MAI DEPARTE ACEASTA RESPINGERE
SA NE RUGAM PENTRU COPII CARE AU DEZVOLTAT RESPINGERE DIN PRICINA CA PARINTII NU LE-AU ARATAT DRAGOSTE MANIFESTATA PRIN IMBRATISARE, ATINGERE FIZICA.

10570292_554773607958461_6186593486686516480_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s