A DOUA ZI DEDICATA RUGACIUNII SI POSTULUI PENTRU FAMILIILE NOASTRE- VINERI, 16 IANUARIE

FETE, FEMEI, MAME, SOTII IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE – IN 21 DE ZILE DE RUGACIUNE SI POST. LAUDAM PE DUMNEZEU PENTRU CA NE- A AJUTAT SA AJUNGEM PANA AICI! URMEAZA A DOUA ZI DEDICATA RUGACIUNII SI POSTULUI PENTRU FAMILIILE NOASTRE
DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU VINERI, 16 IANUARIE
Restaurarea spirituala a rolului barbatului ca lider in familie si a femeii ca ajutor potrivit pentru sot,in familie si in biserica.
Dumnezeu i-a dat barbatului rolul de lider si preot in familie. Este datoria preotului sa slujeasca nu numai Domnului ci si celor incredintati lui. Sa ne rugam pentru ca barbatii nostrii sa aleaga cu bucurie sa ne slujeasca prin rugaciune –noua si copiilor nostrii.Slujirea in rugaciune a sotilor – da siguranta celor din familia lui.
Efeseni 5: 25- 28 . Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana. Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi.
Dumnezeu sa puna in barbatii nostrii- spiritul de curajosi luptatori si perseverenti ziditori ca al bărbaţilor din timpul lui Neemia. Cu o mana sa tina sabia Cuvantului la portile caselor noastre gata de lupta impotriva vraşmaşului iar cu cealalta sa zideasca. Neemia 4:14… ,, Nu va temeţi de ei! Aduceţi-vă aminte de Domnul cel mare şi înfricoşat, şi luptaţi pentru fraţii voştri, pentru fiii voştri şi fetele voastre, pentru nevestele voastre şi pentru casele voastre!* Neemia 4: 17: Cei ce zideau zidul, si cei ce duceau sau încărcau poverile, cu o mână lucrau, iar cu alta ţineau arma.

RUGACIUNEA SOTIEI:
Doamne Bun, Tu m-ai creat ca sa fiu cea mai potrivitã fiinta din lume cu care Tu sa colaborezi pentru desavarsirea capodoperei Tale – care este sotul meu.
Ajuta-ma sa il iubesc si sa il respect precum Sara il respecta pe Avraam si il numea “ Domnul ei”. Viziunea ta pentru viata sotului meu – te rog sa o transmiti in toate celulele fintei mele
Invata-ma sa ma ingrijesc si sa fiu atragatoare pentru el.Fa-ma femeia de care el sa fie mandru ca este sotia lui!
Vin la crucea Ta cu toate asteptarile mele. Renunt sa mai pun pe umerii sotului meu povara de a ma satisface in domenii in care ar trebui sa caut ajutorul Tau! Ajuta-ma sa il accept asa cum este el si sa nu incerc sa il schimb! Imi dau seama ca in anumite privinte este posibil sa nu se schimbe niciodata, dar in acelasi timp ma rog sa se schimbe asa cum nici nu mai cred ca este posibil.Las in Mana Ta orice schimbare care este nevoie sa fie facuta, acceptand deplin ca nici unul dintre noi nu este si nu va fii niciodata perfect. Numai Tu, Doamne, esti perfect si eu privesc la Tine ca la izvorul perfectiunii noastre!
In 1 Petru 3: 1Cuvantul Tau ma invata: “Tot astfel, nevestelor fiti supuse barbatilor vostrii.” Ma rog sa aleg a fii supusa sotului meu! Supunerea este alegerea de a sluji in cel mai bun mod – intereselor sotului meu; este o atitudine a inimii. Nu implica inferioritate ci doar deosebire functionala. Multumesc pentru autoritatea lui care mi-a fost data data pentru ca eu sa fiu sub protectie. Ma rog ca el sa ma iubeasca precum Hristos a iubit Biserica si astfel a-i fii supsusa sa fie o adevarata incantare!”

Am întâlnit femei care cred sincer cã spunând soţului cuvinte negative îl vor ajuta sã se schimbe. „Nueşti la fel de capabil ca şi…“, „Niciodatã nu o sã fii în stare sã fii de folos familiei familiei!“ sau când ei se confruntã cu un eşec: „Ştiam eu cã nu vei reuşi niciodatã“, şi câte nu ar mai fi de adãugat aici…
Multe femei se roagã pentru schimbarea soţilor şi ei nu se schimbã, dar nu se gândesc niciodatã cã de nenumãrate ori, ele au spus: „Tu nu te vei schimba niciodatã“, sau dacã nu au curajul sã le spunã în faţã, o fac în prezenţa copiilor sau a altor persoane. Dumnezeu este drept şi sfânt! El ştie dacã noi, care în faţa Lui vãrsãm lacrimi pentru ei, cu puţin înainte i-am vorbit de rãu. În loc sã-i binecuvântãm, adicã sã-i vorbim de bine, i-am blestemat, vorbindu-i de rãu. Multe lucruri s-ar schimba în viaţa femeilor dacã ar înţelege cât de importantã este transmiterea spiritualã.
Dacã eşti una dintre aceste femei şi pânã acum nu ţi-ai dat seama de aceste implicaţii spirituale, mã rog ca Duhul lui Dumnezeu sã te conştientizeze de gravitatea acestor lucruri. Aş vrea sã te cutremuri la gândul cã, prin astfel de vorbe, chiar dacã au fost spuse cu bune intenţii, la nervi sau în momente grele, ai adus,,şerpii“ neîncrederii în viaţa copiilor şi care au „muşcat“ sufletul soţului, otrãvindu-i personalitatea şi caracterul. Poate au muşcat din sãnãtatea ta spiritualã, a sistemului tãu nervos sau a trupului tãu, aducându-ţi suferinţã şi dezamãgire.
Dacã s-a întâmplat acest lucru, însã tu ai conştientizat, ţi-ai cerut iertare lui Dumnezeu şi apoi şi celor din casa ta, vreau sã-ţi dau o veste bunã: Dumnezeul Legãmântului este gata sã schimbe
blestemul în binecuvântare pentru casa ta. Nu pentru cã meritãm noi, ci pentru cã Cel care a stropit cu sângele lui Noul Legãmânt, a cãrui pãrtaşi ne-am fãcut, a purtat pe cruce blestemul pentru noi, pentru a ne dãrui binecuvântarea:
Hristos ne-a rãscumpãrat din blestemul Legii, fãcându- se blestem pentru noi, fiindcã este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn“, pentru ca binecuvântarea rostitã lui Avraam sã vinã peste neamuri în Hristos Isus…
(Galateni 3:13, 14a)
NE RUGAM SPECIAL PENTRU RESPONSABILITATILE CE NE REVIN CA MAME SI TATI
Înţelepciune în responsabilităţile ce ne revin ca mame, care vrem sa fim cele mai bune colaboratoare ale lui Dumnezeu pentru cresterea copiilor nostri si intrarea lor in destinul pregatit de Dumnezeu: „ Invaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” ( Proverbe 22:6)
Eliberarea de idea gresita ca protectia materna ar putea oferi siguranta mai mare copiilor decat ar putea-o face Dumnezeu. Sa ne rugam ca planurile si gandurile emotionale, firesti ale mamelor sa nu fie o piedica in implinirea planului lui Dumnezeu pentru copiii nostri: Isaia 55: 8 Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele; Ieremia 29: 11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.

Eliberare de îngrijorări privind viitorul copiilor.
Eliberare de orice forma de abuz emotional, dominare si manipulare care pot veni din partea parintiilor spre copii – in special din partea mamelor care, chiar avand gand bun – pot fi manipulatoare, perfectioniste, critice – distrugand copiii si generatiile care vin dupa ei.

Rugaciune pentru eliberarea oricăror forme de blesteme generationale care au afectat relatiile sot- sotie, parinti – copii, si alte relatii.
Deuteronom 30: 19- 20 Ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti tu şi sămânţa ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui şi lipindu-te de El.

Rugăciuni speciale pentru binecuvantarea financiara a familiilor noastre.
Filipeni 4: 19 Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre dupa bogatia Sa in slava in Isus Hristos

Ne rugam special pentru sanatatea fizica a noastra, a celor dragi noua, inclusiv parinti, bunici si toti cei care ni- i pune Tata pe inima.
Isaia 53:4,5: Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti

Soţii nostri sa fie tati care sa semene cu Tatal cel ceresc. Sotii nostri sa aiba abilitati de comunicare cu noi si copiii nostri. Tata copiilor sa nu fie sever, dur, crud, rece, necomunicativ, pasiv, neinteresat, neglijent, iresponsabil sau neimplicat, ci dimpotriva sa fie: bun, iubitor, inimos, cald, interesat, afectiv, implicat, consecvent, responsabil, comunicativ, intelegator si rabdator. Sa pretinda cinste din partea copiilor lui si sa ii inspire sa acorde aceasta cinste tatalui si mamei lor pentru ca anii vietii lor sa fie multi si binecuvantati.
Ca mame si ca tati, este important sa ii dam Domnului pe copiii nostri pentru a fi eliberati de orice ingrijorare. Ori de cate ori ii dam Domnului si apoi ii luam din nou, il intristam pe El, aratand prin aceasta ca nu avem deplina incredere in El.Dumnezeu ii iubeste mai mult decat ii iubim noi si El vrea ce este mai bine pentru ei. Intotdeauna in Mana Lui vor fii in siguranta, de aceea dependenta de Dumnezeu ne va da pacea.

Sa ne rugam special pentru mame singure, tati singuri sau bunici care in urma unor anumite imprejurari sunt nevoiti sa-si creasca singuri copiii sau nepotiii. Acest fel de parinti sau bunici – au nevoie speciala de atentia bisericii.

Restaurarea familiilor care trec prin situatii grele. Ne rugam ca partenerii sau parintii c etrce prin situatii grele sa aibă curajul sa ceară ajutorul pastorilor si consilierilor la momentul potrivit. Sa fie protejati de judecati, barfe sfaturi nedumnezeiesti si partenerii sa gaseasca oameni potriviti, spirituali, mijlocitori – care sa-i ajute sa depaseasca orice momente de criza.

10570292_554773607958461_6186593486686516480_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s