CE ESTE BISERICA? … LUNI, 19 IANUARIE

CE ESTE BISERICA? BISERICA ESTE REZULTATUL MISIUNII DOMNULUI ISUS PE PAMANT SI A JERTFEI SALE LA GOLGOTA. BISERICA UNIVERSALA ESTE ALCATUITA DIN TOTI CRESTINII NASCUTI DIN NOU DIN TOATE TIMPURILE PE CARE I-A RASCUMPARAT PRIN JERTFA LUI. IAR FIECARE BISERICA LOCALA FACE PARTE DIN TRUPUL LUI .ISUS HRISTOS ESTE CAPUL BISERICII LOCALE.
Înainte de a fi fost proiectată forma vreunei familii, Dumnezeu a avut viziunea Bisericii. Perechea (Eva)care a fost luată din primul Adam, prefigura perechea celui de al doilea Adam – Hristos. În Genesa citim: “Şi omul a zis: “Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea!
In Efeseni 5:30: “ …noi (Biserica) suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui”.
Dacă toate lucrurile au fost făcute prin El şi pentru El şi dacă toate se ţin prin El (Coloseni 1:16-19) şi dacă Biserica este Trupul Lui, os din oasele Lui şi carne din carnea Lui, nu este posibil ca proiectul lui Dumnezeu pentru viaţa vreunui om, a unei familii să fie separat de viziunea lui Dumnezeu privind biserica! Biserica este rezultatul misiunii Domnului Isus pe pământ şi al jertfei Sale. Destinul special al fiecăruia dintre noi a fost proiectat în funcţie de viziunea lui Dumnezeu pentru biserică iar biserica locală face parte din biserica universală a lui Hristos. Progresul nostru spiritual, materializarea planului special al lui Dumnezeu pentru noi, sotii nostri si copiii nostri, este legată de viziunea Lui pentru biserica locala.
Nu putem separa visul lui Dumnezeu pentru noi, soţii si copiii nostri de inima Lui privind biserica Sa.
Cand slujim prin rugaciune si fapte dupa voia lui Dumnezeu pentru biserica, noi atragem binecuvantarea lui Dumnezeu peste familiile noastre.

Sa ne rugam special pentru lucratorii din biserica: sfintenie, ungere, discernamant spiritual la un nivel tot mai inalt, autoritate, viziune clara, sa umble tot mai mult in darurile spirituale pregatite de Hristos pentru biserica. Sa fie inconjurati de mijlocitori inspirati de Duhul lui Dumnezeu si sa fie protejati de orice atacuri demonice, sa fie protejati in drumurile pe care le au de parcurs cu orice fel de mijloace de transport: masina, autobuz, avion, tren etc. Pentru familiile, sotiile si copiii lor: sa fie binecuvantati in toate domeniile vietii, sa fie protejati de atacurile celui rau si in mod special de vorbe rele si judecati, de orice rugaciuni firesti sau demonice care s-ar putea indrepta impotriva lor: Isaia 54:17 Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osândi.

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU PERSEVERENTA SI CURAJUL LIDERILOR. DEA ACESTE CALITATI DEPINDE TREZIREA SPIRITUALA A POPORULUI

Să ne rugăm special pentru pastorii bisericilor unde Dumnezeu ne-a asezat.
Ne rugam special pentru sotiile pastorilor, ale lucratorilor: sa fie o binecuvantare pentru ei, sa-i incurajeze si sa-i sustina ata in rugaciune cat si verbal. Sa ne rugam pentru sanatatea lor. În spatele unui barbat puternic, este o femeie puternica. Domnul sa ne ajute sa fim si sa devenim fiecare dimntre noi astfel de femei.

SA NE RUGAM SA PRIMIM TOT MAI MULT REVELATIA FAPTULUI CA NOI, CEI CE SUNTEM PARTE A BISERICII – SUNTEM AMBASADORI AI LUI DUMNEZEU PE PAMANT.

Noi avem privilegiul de a reprezenta cerul in aceasta lume pentru a aduce o manifestare a cerului pe pamant. In calitate de ambasadori – locuim intr-o lume in timp ce reprezentam alta lume: Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filip.3:20)
Dumnezeu ne promite:” Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru, va fi al vostru (Deut.11:24)

SA NE RUGAM PENTRU RESTAURAREA SLUJBEI DE RUGACIUNE A BISERICII

Dumnezeu a ales sa lucreze prin noi. Noi suntem autoritatea Lui delegata pe pamant, iar RUGACIUNEA este mijlocul prin care largirea Imparatiei Lui devine posibila. Cele mai mari eforturi ale dusmanului de a insela Biserica sunt concentrate pe scopul si efectul rugaciunii.
• Rugati, dar, pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Lui.” (Mat.9:38)
• Si le-a zis: „Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii! Rugati, dar, pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Sau. (Luc.10:2)

SA NE RUGAM PENTRU CA DOMNUL SA RIDICE FEMEI SI BARBATI MIJLOCITORI ADEVARATI CARE SA INTELEAGA CEEA CE ESTE IN INIMA LUI DUMNEZEU, PLANUL LUI PENTRU PLINATATEA BISERICII SI SA STARUIASCA IN RUGACIUNI FIERBINTI PENTRU ELIBERAREA LUI PRIVIND BISERICA SI LUCRAREA DE LARGIREA A IMPARATIEI LUI DUMNEZEU PE PAMANT

SA NE RUGAM CA DOMNUL SA RIDICE MIJLOCITORI DEVOTATI CARE, ASEMENEA LUI AARON SI HUR – SA SPRIJINE LIDERII IN LUPTELE LOR SPIRITUALE

SA NE RUGAM IMPOTRIVA SINDROMULUI DE SINGURATATE “IN MIJLOCUL MULTIMII” – DIN BISERICILE NOASTRE! NICI UN MADULAR SA NU SE SIMTA SINGUR. NOI, TOTI AVEM NEVOIE DE PROTECTIA FRATILOR SI A SURORILOR. Atunci cand Moise si-a ridicat mainile sa se roage pentru Israeliti, el a avut nevoie de ajutorul lui Aaron si Hur. Daca un om puternic ca Moise, a avut nevoie de ajutorul fratilor sai – cu atat mai mult – noi avem nevoie de protectia si ajutorul fratilor nostrii.
Mainile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatra, au pus-o sub el, si el a sezut pe ea. Aaron si Hur ii sprijineau mainile, unul deoparte, iar altul de alta; si mainile lui au ramas intinse pana la asfintitul soarelui. (Exod.17:12)

SA NE RUGAM CA LUCRATORII SA AIBA UNGEREA DUHULUI SFANT

HRISTOS ESTE CAPUL BISERICII, A TRUPULUI. FIECARE INDIVID CARE ESTE IN TRUPUL LUI HRISTOS BINE INCHEGAT CA MADULAR AL TRUPULUI ISI PRIMESTE UNGEREA DE LA CAP-ADICA DE LA – HRISTOS, MESIA, UNSUL LUI DUMNEZEU.

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU UNGEREA CELOR CARE AU DARURI DE LUCRARE PENTRU ECHIPAREA SI DESAVARSIREA SFINTILOR: APOSTOLI, PROFETI, EVANGHELISTI, PASTORI, INVATATORI.

SA NE RUGAM PENTRU FIECARE CREDINCIOS SA ISI DOREASCA UNGEREA LUI DUMNEZEU – ADICA PREZENTA LUI IMPREGNATA CU PUTERE. SA INTELEGEM CA ACEASTA UNGERE NU NE ESTE DATA PENTRU PLACEREA NOASTRA CI PENTRU ECHIPAREA NOASTRA DE A CONDUCE LUMEA LA O INTALNIRE CU DUMNEZEU
Sa cerem de la Dumnezeu o ungere mai mare pentru cei care au darurile de echipare si desavarsire a sfintilor – Efeseni 4:11-13
Sa ne rugam pentru ca lucratorii din Trupul lui Hristos sa aiba ungerea lui Dumnezeu nu doar in timpul predicii, rugaciunii sau a unui timp de slujire. Sa ne rugam sa fim unsi permanent cu prezenta lui Dumnezeu deoarece “ ungerea rupe orice fel de jug “

SA NE RUGAM PENTRU UNITATEA SI DRAGOSTEA IN BISERICA – CEEA CE ELIBEREZA UNGEREA DUHULUI
Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.” (Ioan.13:35)
Psalmul 133 Iata, ce placut si ce dulce este sa locuiasca fratii impreuna! Este ca untdelemnul de pret, care, turnat pe capul lui, se coboara pe barba, pe barba lui Aaron, se coboara pe marginea vesmintelor lui. Este ca roua Hermonului care se coboara pe muntii Sionului, caci acolo da Domnul binecuvantarea, viata, pentru vesnicie.
CAND ESTE PLACUT SI DULCE SA LOCUIM IMPREUNA, CAND NE BUCURAM UNII DE ALTII, CAND DAM LA O PARTE PREJUDECATILE, INVIDIA, LEGALISMUL, RAUTATEA, DEZBINAREA, GELOZIA, BARFA – ATUNCI PRIMIM IN PLINATATE UNGEREA LUI HRISTOS SI “UNGEREA RUPE ORICE FEL DE JUG, DE ROBIE” Isaia 10:27

SA NE RUGAM SA NU UMBLAM CONFORM LITERII LEGII CI CONFORM INVATATURII SI UNGERII DUHULUI SFANT. DUMNEZEU SA ELIBEREZE BISERICILE SI RELATIILE INTRE CONFESIUNI: DE CRITICA, PREJUDECATA, LEGALISM, GELOZIE, INVIDIE.

ELIBERARE DE ORICE FORMA DE BARFA DE LA INDIVID LA INDIVID SAU PRIN MIJLOACE DE SOCIALIZARE PE INTERNET – DE CARE DIAVOLUL SE FOLOSESTE PENTRU A CALOMNIA PE LUCRATORII LUI DUMNEZEU
„ Clevetire” – vin din cuvantul grec „diabolos” . Cand clevetim – facem slujba diavolului!
• Orice amaraciune, orice iuteala, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru. (Efes.4:31)
• Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase care v-ar putea iesi din gura. (Col.3:8)

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU BOLNAVII CRONICI DIN FIECARE BISERICA. IN FIECARE BISERICA SUNT BOLNAVI PENTRU CARE BISERICA ASTEPTA INTERVENTIA SUPRANATURLA A LUI DUMNEZEU. SA NE RUGAM PENTRU CA IN URMA UNGERILOR FACUTE IN NUMELE DOMNULUI DE CATRE PREZBITERII BISERICII – BOLNAVII SA FIE VINDECATI SI ASTFEL NUMELE LUI DUMNEZEU SA FIE PROSLAVIT CAND OAMENII VOR VEDEA PUTEREA MANIFESTATA A LUI DUMNEZEU
Iacov 5:14- 15 Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosi; si, daca a facut pacate, ii vor fi iertate.Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.
Evrei 2:4 In timp ce Dumnezeu intarea marturia lor cu semne, puteri si felurite minuni si cu darurile Duhului Sfant, impartite dupa voia Sa!

SA NE RUGAM CA TOTI CRESTINII SA INTELEAGA AUTORITATEA SI STAPANIREA CARE O AU IN HRISTOS SI SA ACTIONEZE PRIN CREDINTAIN LUPTA CU BOALA SI ALTOR ATACURI DEMONICE LA NIVELUL TRUPULUI, INTELECTULUI SAU SENTIMENTELOR
Iata ca v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpioni si peste toata puterea vrajmasului: si nimic nu va va putea vatama. (Luc.10:19)

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU RESTAURAREA LAUDEI SI INCHINARII AUTENTICE. REAPRINDEREA FOCULUI PASIUNII DE A-L LAUDA PE DUMNEZEU IN BISERICILE NOASTRE

Psalmul 100: 4 Intraţi cu mulţumiri pe porţile Lui, cu laude în curţile Lui. Mulţumiţ-i şi binecuvântaţi-I Numele!
Totusi Tu esti Cel Sfant si Tu locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel. (Ps.22:3)
Evrei 13:5“Prin El, prin Hristos, să aducem totdeauna lui Dumnezu o jertfă de laudă, adică rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui”
În prezenţa sfinţeniei Lui, rugăciunile sunt de o pocăinţă profundă. În urma pocăinţei, Dumnezeu aduce şi izbavirea:
Iona 2:7,9,10 Când îmi tânjea sufletul în mine, mi-am adus aminte de Domnul, şi rugăciunea mea, a ajuns până la Tine, în Templul Tău cel sfânt…Eu însă Îţi voi aduce jertfe cu un strigăt de mulţumire, voi împlini juruinţele pe care le-am făcut. Mântuirea vine de la Domnul.Domnul a vorbit peştelui şi peştele a vărsat pe Iona pe pământ.
SA NE RUGAM PENTRU BINECUVANTAREA TUTUROR MIJLOACELOR DE MASS MEDIA DE CARE DUMNEZEU SE FOLOSESTE PENTRU RASPANDIREA CUVANTULUI SAU

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU CANALELE CRESTINE DE TELEVIZUNE ALFA OMEGA SI CREDO TV PRIN CARE MILIOANE DE ROMANI SUNT BINECUVANTATI CU AUZIREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU SI CRESTERE SPIRITUALA. SA NE RUGAM PENTRU CALAUZIREA SI PROTECTIA SPIRITUALA A LIDERILOR CARE CONDUC ACEASTA LUCRARE: TUDOR SI MIRELA PETAN IN STUDIOUL DIN TIMISOARA, SI FAM BACIU LA STUDIOUL DIN CLUJ IMPREUNA CU TOATA ECHIPA LOR DE SLUJIRE

SA NE RUGAM SPECIAL PENTRU RADIO VOCEA EVANGHELIEI SI ALTE POSTURI DE RADIO CRESTINE DIN TARA SI PENTRU DIRECTORII ZONALI AI POSTURILOR DE RADIO

SA NE RUGAM PENTRU EDITURI CRESTINE, REVISTE CRESTINE, PENTRU JURNALISTII CRESTINI CE FOLOSESC MASS MEDIA DE PE INTERNET.

SA NE RUGAM PENTRU BINECUVANTAREA FINANCIARA A TUTUROR ACESTOR MIJLOACE CRESTINE DE MASS MEDIA DE CARE DUMNEZEU LE FOLOSESTE PENTRU A LARGI IMPARATIA LUI. SA NE RUGAM CA DUMNEZEU SA RIDICE MIJLOCITORI PERSEVERENTI PENTRU ACESTE LUCRARI.

10930158_755136737896679_3505387747193310123_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s