SCHIMBARE NU DOAR ATINGEREA LUI DUMNEZEU!

Ezechiel 22: 30 Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea; Faptele ap. 13: 22 L-am găsit pe David, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele
ORICARE DINTRE NOI – PUTEM FII ACEI CARE STAM IN SPARTURA. SLABICIUNEA omului va purta CHIVOTUL PREZENTEI LUI DUMNEZEU 2 Corinteni 4: 7 Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut. Pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi
David a fost gata: – să plătească preţul pentru a aduce SHEKINAH (” slava luminii” – flacara albastra a prezentei lui Dumnezeu) în regatul lui
-să păstreze SHEKINAH – flacăra pasiunii nestinsă
Noi vrem SLAVA LUMINII – SHEKINAH, PREZENŢA LUI, adică schimbare, dar să nu plătim preţul, asemena lui UZA care a dorit sa transporte chivotul intr- un car cu boi.
David a respectat intocmai instructiuniile lui Dumnezeu pentru a aduce chivotul in imparatia lui.
Leviţii au fost nevoiţi să poarte greul chivot pe umerii lor 16 km. Ei sacrificau câte un bou şi un viţel îngrăşat, făceau şase paşi şi treceau din nou prin acelaşi proces al jertfei. Acei oameni au transpirat din greu. Boul este simbolul tăriei, bogăţiei, puterii.Prezenţa lui Dumnezeu nu o câştigăm prin puterea noastră fizică, prin bogaţiile şi abilităţile noastre.
Chivotul era o cutie din lemn de salcâm ( 1 m.lungime si 70 de cm lăţime şi înălţime), poleită cu aur curat pe dinăuntru şi pe dinafară. Chivotul era construit de Moise, conform instrucţiunilor primite de la Dumnezeu. Capacul său din aur curat era fixat de heruvimii din aur aşezaţi faţă în faţă cu aripile intinse. Spaţiul dintre ei a fost numit “ scaunul îndurării” şi acolo plutea flacăra albastră a prezenţei lui Dumnezeu (slava luminii – shekinah)
Nimic nu separa omenirea de flacara albastra a prezentei lui Dumnezeu decat inchinatorii care Il slujeau 24 din 24 de ore, 7 zile pe patamana, 365 de zile pe an, timp de 36 de ani. David a inconjurat chivotul cu inchinatori astfel incat Gloria Lui sa continue sa licareasca. Pentru prima data in istorie – israelitii, paganii sau necredinciosii au putut sta aproape de Muntele Sion, in Ierusalim sa vada falacara albastra a prezentei lui Dumnezeu palpaind printre mainile intinse si picioarele dansande ale inchinarorilor din Cortul lui David. Numai era nevoie de valul despartitor pentru ca INCHINATORII au devenit VALUL!
Dumnezeu ne-a chemat sa fim punti intre Imparatia intunericului si Imparatia Luminii. Cea mai mare punte este Isus Hristos, Marele Preot care mijloceste pentru noi inaintea Tatalui. Cand tu si eu mijlocim – ne alaturam Marelui Mijlocitor si stam cu fata la tronul lui Dumnezeu – cu o mana intinsa spre EL si cu alta intinsa spre oameni. Ezechiel 22: 30 Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea.
Familiile, bisericile, orasele noastre nu au nevoie de predici si cantari mai bune ci de oameni care sa intinda o mana spre Dumnezeu si una spre oameni. Vrei sa fii femeia care sta in spartura pentru casa ta, copii tai, biserica, orasul tau?
Cand stai in spartura literalmente- opresti judecata lui Dumnezeu si dai la o parte obstacolele dusmanului ( Apolion – distrugatorul).
Când Dumnezeu caută un om îl şi împuterniceşte pentru a face lucrarea respectivă, iar omul nu vede această luptă ca pe o povară ci ca o bătălie câştigată pentru bucurie. Nu este o povară să fii omul lui Dumnezeu ci mai degrabă să nu fii cine te cheamă El să fii. Nu Dumnezeu are enevoie să ştii cine eşti ci tu ai nevoie de asta.

Reclame

Un gând despre „SCHIMBARE NU DOAR ATINGEREA LUI DUMNEZEU!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s