Rugaciune si post pentru eliberarea planului lui Dumnezeu … – VINERI, 23 IANUARIE

Rugaciune si post pentru eliberarea planului lui Dumnezeu privind lucrarea cu femei din orasul nostru si din tara noastra.
SA NE RUGAM CA FEMEILE SA ISI INTELEAGA ROLUL DE INCURAJATOARE SI MAME SPIRITUALE . SA FIM ECHIPATE PENTRU SLUJIREA DE AJUTORARE SI INCURAJARE IN FAMILIE, IN BISERICA SI IN RELATIILE CU ALTE FEMEI
“Multe îndemnuri biblice despre încurajare se aplicã tuturor credincioşilor. Cu toate acestea, se pare totuşi cã femeile au fost proiectate şi echipate în mod unic pentru lucrarea de ajutorare/încurajare. Instinctele de hrãnire şi îngrijire ale femeilor şi tiparul de ajutor potrivit dau o putere care fac ca lucrarea sã fie mai uşoarã şi mai naturalã…. Femeia înţeleaptã va avea o influenţã edificatoare în relaţiile ei. Şi aceastã influenţã trece dincolo de cãmin, în fiecare domeniu al vieţii ei în care are ocazia sã influenţeze atmosfera. O bisericã în care existã combinaţia dintre învãţãtura sãnãtoasã de la amvon şi efortul unit pentru încurajare din bãnci, va fi o dinamitã! Şi eu personal cred cã femeile sunt cele care aduc încurajare într-o bisericã.“( Susan Hunt autoarea cãrţii “Vocaţia de mamã spiritualã”)

SA NE RUGAM SPECIAL CA FEMEILE SA FIE ELIBERATE DE ORICE DUH DE BARFA SI JUDECATA. LIMBA LOR SA FIE UN POTENTIAL DE BINECUVANTARE A BISERICII, A PASTORILOR SI LUCRATORILOR. LUCRU ESENTIAL PENTRU PROGRESUL BISERICII LUI DUMNEZEU

„Un cuvânt spune Domnul şi femeile aducãtoare de veşti bune sunt o mare oştire“ (Psalmul 68:11). Trãim într-o ţarã, într-o lume în care suntem bombardaţi de atâtea veşti rele şi în care oamenii se luptã cu mii de probleme. De aceea, Dumnezeu a proiectat în biserici acest potenţial al celor ce pot aduce veşti bune şi încurajare. Precum în familii, pentru dezvoltarea armonioasã a membrilor ei este nevoie de cuvinte de apreciere, de binecuvântare şi încurajare, tot astfel şi în familia lui Dumnezeu e nevoie de asemenea vorbe care aduc viaţã, putere, schimbã destine

Cum ar fi bisericile dacã femeile în loc sã se uite în stânga şi în dreapta cu imboldul de a judeca, ar gândi în felul urmãtor: «Pe cine, vrei Tu, Doamne sã încurajez astãzi? Cui vrei Tu sã-i adresez un gând, o privire de binecuvântare, un cuvânt de apreciere?» Cum ar fi vieţile noastre, familiile dacã am înţelege cã binecuvântarea este calea spre a primi binecuvântarea?

SA NE RUGAM PENTRU GRUPE DE STUDIU BIBLIC, RUGACIUNE SI PARTASIE CRESTINA INTRE FEMEI. ACESTA ESTE ANTITODUL IMPOTRIVA BARFEI SI A LUCURILOR DE NIMIC CU CARE S-AR PUTEA INDELETNICI O FEMEIE
De ce sunt importante celulele mici de părtăşie?
1.Dumnezeu ne-a conceput viaţa pentru a fi împărtăşită. Nu poţi experimenta părtăşia adevărată într-o adunare mare – doar într-un grup are loc comuniunea reală.(Isus şi-a ales 12 ucenici)
3.Doar în părtăşia reală, oamenii pot fi cinstiţi cu privire la cine sunt şi ceea ce se întâmplă în vieţile lor.
4.În părtăşia reală oamenii pot experimenta arta de a da şi de a primi.
5.Doar în cadrul unui grup restrâns se poate experimenta compasiunea, înţelegerea celorlalţi, rugăciunea unii pentru alţii, mila, dragostea, dărnicia etc.
6.Firea noastră se opune aplicării Cuvântului lui Dumnezeu, pentru biruinţă sunt absolut necesare discuţiile aplicative cu alţi oameni.
7.Învăţăm de la alţii adevăruri pe care nu le-am putea învăţa singuri oricât ne-am fi străduit. Intelegem ca si altii se confrunta cu situatii de viata asemanatoare cu ale noastre.
8.Dacă celulele sunt sănătoase, şi Trupul lui Hristos, biserica locală va fi sănătoasă.
9.GRUPELE DE PARTASIE CRESTINA SUNT RECUNOSCUTE DE CATRE PSIHOLOGII CRESTINI CA FIIND UNA DINTRE MODALITATILE PRINCIPALE IMPOTRIVA SINGURATATII SI A COMPLEXELOR DE INFERIORITATE, A LIPSEI DORINTEI DE A SLUJI CU CARE SE CONFRUNTA FEMEILE.

Numai în cadrul koinoniei (pãrtãşiei autentice), pe fondul Cuvântului lui Dumnezeu care este Adevãrul, între femei se poate realiza adevãrata comunicare. Comunicarea pe fondul Adevãrului va face sã cadã ,,mãştile“ şi noi vom înţelege prin experienţele sincer împãrtãşite cã, de fapt, orice femeie pe care am fost predispuse s-o judecãm este, asemeni nouã—o operã încã neterminatã în mâna lui Dumnezeu. Numai în ambianţa pãrtãşiei putem descoperi acel rhema, acea cale a binecuvântãrii pentru familia noastrã şi familia lui Dumnezeu, pe care singure, oricât ne-am strãdui, nu am putea-o descoperi. Timpul de calitate petrecut împreunã cu alte femei creeazã cadrul de funcţionare al principului din Tit 2:3-5 în care femeile învaţã pe alte femei
Tit 2:3-5 Spune ca femeile in varsta trebuie sa aiba o purtare cuviincioasa, sa nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; sa invete pe altii ce este bine,ca sa invete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbatii si copiii; sa fie cumpatate, cu viata curata, sa-si vada de treburile casei, sa fie bune, supuse barbatilor lor, pentru ca sa nu se vorbeasca de rau Cuvantul lui Dumnezeu.

NE RUGAM SPECIAL PENTRU TOATE FEMEILE CU EXPERIENTA SA DEVINA MAME SPIRITUALE. SA IL LAUDAM PE DUMNEZEU CA NE-A CREAT EVA – GRANDIOASA OPERA A LUI DUMNEZEU PREDESTINATA SA ADUCA VIATA PE TOATE CAILE; SUFLETESTE, SPIRITUAL SI FIZIC
Ioan 10: 10 Hotul nu vine decat sa fure, sa junghie, sa prapadeasca. Eu am venit ca oile Mele sa aiba viata si s-o aiba din belsug.; Proverbe 14:1 a Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa… Proverbe 31:27 Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei, si nu mananca painea lenevirii.
1 Corinteni 12:18 „ Dar acum Dumnezeu a pus madularele, pe fiecare din trup asa cum a dorit EL”. Fiecare madular a fost pregătit de Dumnezeu să aibă un loc clar, o poziţie clară şi o repartizare clară. O altă versiune de traducere a versetului din Romani 12:5 spune “Fiecare îşi găseşte semnificaţia şi funcţia ca parte a Trupului Său”

O femeie care este dotată de Dumnezeu cu uşurinţa de a observa detaliile, de a fi creativă şi totodată de a putea exprima uşor ceea ce gândeşte, chiar dacă se aşează pe o ultimă bancă nu poate fi neutră la ceea ce se petrece acolo. Orice om este creat de Dumnezeu nu doar să consume ci şi pentru a dărui. O femeie este proiectată de Dumnezeu pentru a-şi folosi toată creativitatea ei, feminitatea în scopul slujirii. Numai, chiar faptul că acolo pe o bancă există un suflet de femeie, (acela poţi fi tu!) se datorează unui proiect a lui Dumnezeu. dinainte de veşnicii. Nu am cuvinte să exprim cât de importantă eşti în ochii lui Dumnezeu. Dacă nu ai fi tu acolo, ceva ar fi lipsit din Marele Plan a lui Dumnezeu. Aceea poti fii tu! Poate pentru faptul că te vezi nebăgată în seamă şi neînsemnată nici nu ţi-a trecut prin minte că în forma unică, aşa cum eşti tu, şi totodată în viziunea lui Dumnezeu cum va trebui să fii – eşti absolut esenţială pentru împlinirea în totalitate a Scopului Său Etern. Totodată acest plan nu se poate împlini decât prin raportarea ta corectă la trupul lui Hristos.
Rick Waren în cartea sa, “Viaţa condusă de scopuri”, afirmă: “Dacă nu am dragoste pentru alţii, nu am dorinţa de a sluji altora şi sunt interesat numai de nevoile mele, trebuie să mă întreb serios dacă Domnul Isus este într-adevăr în viaţa mea… Slujirea este esenţa vieţii creştine”

SA NE RUGAM CA FIECARE FEMEIE SA ISI INTELEAGA DARUL PE CARE L-A PRIMIT DE LA DUMNEZEU SI SA SLUJEASCA CU TOATA DRAGOSTEA.
In Romani 12: 6-8, sunt enumerate enumerate 7 daruri: discernământ( ochiul Turpului), slujire (mana Trupului), darul învăţăturii( mintea Trupului), darul încurajării(gura Trupulii), darul dărniciei (bratele trupului), darul administrării (umerii Trupului), darul compasiunii (inima Trupului).
Darurile motivaţionale sunt darurile pe care noi le posedăm încă de la naştere şi pe care Dumnezeu le-a dezvoltat în noi. Deoarece ele furnizează forţa motivatoare a vieţii noastre au fost numite daruri motivaţionale.

Cel mai simplu mod in care poti afla darul tau predominant motivational este acesta: bucuria este rezultatul folosirii darului tau motivational. Frustrarea este reyultatul in afara sferei acestui dar.

SA NE RUGAM DEASEMENEA SA INTELEGEM DARURILE SOTULUI SI ALE COPIILOR SI SA LUPTAM PENTRU VALORIFICAREA POTENTIALULUI PUS DE DUMNEZEU IN SOTII SI IN COPIII NOSTRI.
Dacă eşti soţie, sau mamă ai o responsabilitate cu impact veşnic să cunoşti darurile celor de lângă tine pentru dezvoltarea lor şi intrarea lor în destinul pregătit de Dumnezeu.
Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze ( şi să se folosească de darurile sau înclinaţiile sale) şi când va îmbătrăni nu se va abate de la ea ( Proverbe 22:6) Originalul ebraic include faptul că fiecare copil are un dar – darul motivaţional şi o înclinaţie ce poate fi înfăptuită doar folosindu-şi darul motivaţional.
Citiţi despre aceste daruri, discutaţi-le şi căutaţi să identificaţi darul vostru predominant, al soţului, al copiilor, al celor din jurul vostru. Mulţumiţi apoi lui Dumnezeu pentru aceste daruri speciale şi rugaţi-vă ca Domnul să dezvolte mai mult în voi aceste daruri prin care Dumnezeu ne-a pregătit personalitatea specială şi destinul veşnic înainte de a ne naşte. Rugaţi-vă ca Domnul să responsabilizeze femeile din grupul vostru, din biserică de importanţa de a-ţi cunoaşte darul motivaţional şi de a sluji. Este posibil să avem toate cele 7 daruri motivaţionale, dar există un dar motivaţional predominant.

CEL MAI SIMPLU MOD ÎN CARE POŢI AFLA DARUL TĂU PREDOMINANT MOTIVAŢIONAL ESTE ACESTA: BUCURIA ESTE REZULTATUL FOLOSIRII DARULUI TĂU MOTIVAŢIONAL. FRUSTRAREA ESTE REZULTATUL ÎN AFARA SFEREI ACESTUI DAR.

SA NE RUGAM DEASEMNEA SA INTELEGEM CA DUMNEZEU VREA SA RIDICE TOT MAI MULTE FEMEI CARE SA SE ROAGE SI SA MIJLOCEASCA IN POPORUL LUI DUMNEZEU.
DOUA TREIMI DIN BISERICA – O CONSTITUIE FEMEILE. ACEASTA INSEAMNA CA DUMNEZEU CARE A CREAT BISERICA – A VAZUT IN APORTUL RUGACIUNILOR FEMEILOR UN POTENTIAL ENORM PENTRU ELIBERAREA PLANURILOR LUI PENTRU BISERICA DIN ROMANIA!

IN ACEASTE ZI – SA NE RUGAM PENTRU TOATE ACTIVITATILE BISERICII, PENTRU CRESTERE SPIRITUALA IN CARE SUNT IMPLICATI COPIII NOSTRII, TINERII NOSTRI SI BARBATII NOSTRI, INTALNIRILE DE STUDIU BIBLIC DIN BISERICA, GRUPE DE SCOALA DUMINICALA PENTRU COPII, INTALNIRILE ADOLESCENTILOR SI A TINERILOR, GRUPE DE STUDIU BIBLIC PENTRU BARBATI, TABERE, CONFERINTE PENTRU FAMILII ETC.

10934024_557597891009366_6950904975910597790_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s