Cum ar fi bisericile dacã ….

Cum ar fi bisericile dacã femeile în loc sã se uite în stânga şi în dreapta cu imboldul de a judeca, ar gândi în felul urmãtor: «Pe cine, vrei Tu, Doamne sã încurajez astãzi? Cui vrei Tu sã-i adresez un gând, o privire de binecuvântare, un cuvânt de apreciere?» Cum ar fi vieţile noastre, familiile dacã am înţelege cã binecuvântarea este calea spre a primi binecuvântarea.
Antonimul cuvantului “binecuvantare” este “blestem”. Petru Dugulescu in carea sa, “ Ei mi-au programat moartea”, face o afirmatie zguduitoare: Suspicinea si barfa intre frati sunt cancerul nemilos ce tulbura bisericile romana din toata America.” Trãim într-o ţarã, într-o lume în care suntem bombardaţi de atâtea veşti rele şi în care oamenii se luptã cu mii de probleme. De aceea, Dumnezeu a proiectat în biserici acest potenţial enorm al celor ce pot aduce veşti bune şi încurajare.( DOUA TREIMI DIN BISERICA DIN ROMANIA SUNT FEMEI!) Precum în familii, pentru dezvoltarea armonioasã a membrilor ei este nevoie de cuvinte de apreciere, de binecuvântare şi încurajare, tot astfel şi în familia lui Dumnezeu e nevoie de asemenea vorbe care aduc viaţã, putere, schimbã destine. „Un cuvânt spune Domnul şi femeile aducãtoare de veşti bune sunt o mare oştire“ (Psalmul 68:11)…
…În Efeseni 1:17-19, apostolul Pavel, dorind plinãtatea bisericii din Efes, se roagã în felul urmãtor: „Şi mã rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatãl slavei sã vã dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea Lui, şi sã vã lumineze ochii inimii, ca sã pricepeţi care este nãdejdea chemãrii Lui, care este bogãţia slavei moştenirii Lui în sfinţi, şi care este faţã de noi credincioşii nemãrginita mãrime a puterii Sale, dupã lucrarea puterii tãriei Lui.“
Pentru fiecare Bisericã, Dumnezeu a pregãtit înainte de veşnicie o moştenire nespus de bogatã, nemãrginitã. Aceastã moştenire aparţine credincioşilor, care sunt mãdulare în Trupul Lui, os din oasele Lui. Îţi dai seama ce „nemãrginitã mãrime a puterii Sale“ ar trebui sã fie moştenirea ta în care sã umbli aici pe pãmânt?! Dar îţi amintesc şi de principiul care spune cã moştenirea binecuvântãrii lui Dumnezeu se primeşte doar binecuvântând!
Dacã douã treimi din biserici sunt femeile, iar ele vorbesc mai mult decât bãrbaţii şi îşi pot exprima cu mai multã uşurinţã prin vorbire gândurile, imagineazã-ţi câte biserici şi implicit familii pierd copleşitoarea moştenire a puterii Celui Mai mare Împãrat din pricina faptului cã în loc sã se binecuvânteze între ele, femeile bârfesc! Îţi dai seama ce afront este adus în felul acesta planului veşnic al lui Dumnezeu?!
Ştiu cã sunt situaţii în care putem fi atât de rãnite încât ni se pare prea greu a alege sã-i binecuvântãm pe cei ce ne-au greşit. Dar dacã ochii noştri ar avea lumina încât doar sã întrezãreascã ce putem câştiga sau ce putem pierde, nu ne-am lãsa copleşite!
( paragraf adaptat dupa “Domnind peste imprejurarile vietii” – de Ligia Seman)
10943744_759889944088025_7587928632856408506_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s