Marele şi Eternul Lui Scop privind Biserica

…Am întâlnit multe femei creştine pe care le-am auzit spunând de multe ori în felul urmãtor: „Pe mine nu mã intereseazã altceva decât familia. Eu cred cã unei femei trebuie sã-i pese doar de ceea ce se întâmplã în casa ei, sã-şi vadã de creşterea copiilor, de soţ şi în rest…“
Dacã in acest timp s-a nãscut în tine o nouã viziune, mai multã responsabilitate de „a veghea asupra casei tale“, de a fi parte la împlinirea scopului în viaţa soţului şi a copiilor tãi, Cuvântul lui Dumnezeu îţi spune cã nu vei putea realiza nimic din toate acestea dacã nu ai înţeles importanţa faptului cã viziunea Lui pentru tine este încadratã în Marele şi Eternul Lui Scop privind Biserica.
Viziunea unei vieţi cu scop, a unei familii în care dragostea şi armonia sã domneascã, , nu poate fi separatã de viziunea lui Dumnezeu pentru Bisericã…
…Toate au fost fãcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile şi toate se ţin prin El. El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi nãscut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile sã aibã întâietatea. Cãci Dumnezeu a vrut ca toatã plinãtatea sã locuiascã în El… (Coloseni 1:16-19)
Unul dintre modelele mele de viata, a fost o femeie crestina, care prin intelepciunea ei, a valorificat potentialul ascuns al sotului ei. Împreunã, ei au reuşit sã întemeieze o bisericã. Prin dezvoltarea calitativã şi numericã a acestei biserici, viziunea vieţii lor a luat amploare şi le-a deschis poarta pentru a se dezvolta şi în alte domenii ale vieţii. De la aceastã femeie eu am învãţat ceva. Întotdeauna când se ruga, mai presus de orice altceva, scopul principal al rugãciunilor ei pasionale era Biserica lui Hristos. Încã nu se materializase nimic din viziunea privind o nouã bisericã, dar inima ei ardea pentru Biserica lui Hristos localã, naţionalã şi universalã. Ceea ce mi-a rãmas în memorie în mod special, a fost o situaţie în care se confrunta cu o problemã majorã pentru ea şi familia ei. Aştepta de la Dumnezeu rezolvarea pentru a se muta într-o locuinţã separatã de cea a pãrinţilor. În ziua urmãtoare, trebuia sã primeascã un rãspuns hotãrâtor. Am rãmas uimitã când, rugându-ne împreunã, am constatat cã ţelul fierbinte al rugãciunilor ei, chiar şi în aceste momente, nu era altul decât Biserica lui Hristos. EA A FOST MAI MULT PREOCUPATA DE CEEA CE ERA IN INIMA LUI DUMNEZEU PENTRU BISERICA LUI DECAT DE NEVOIA EI URGENTA, DAR DUMNEZEU NU RAMANE DATOR NIMANUI!
Mã întreb dacã aceastã familie ar mai fi ajuns pe culmile de astãzi dacã inima acestei femei nu ar fi fost atât de sensibilã la planul lui Dumnezeu cu privire la Biserica Lui.
Ma intreb totodată – cate vieţi nu se risipesc pentru ca nu inţelegem ceea ce este in inima Lui Dumnezeu legat de IUBITA LUI – BISERICA LUI HRISTOS.
(paragraf adaptat dupa “ Domnind peste imprejurarile vietii”,de Ligia Seman)

10933736_557770434325445_7861226721114893172_n

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: