Post si rugaciune pentru orasul unde locuim fiecare dintre noi – 25, IANUARIE 2015

FETE, FEMEI, SOTII, MAME IMPREUNA CU FAMILIILE NOASTRE IN POST SI RUGACIUNE 21 DE ZILE
Urmeaza 3 zile dedicate postului si rugaciunii pentru orasul unde locuim fiecare dintre noi.
DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU ACESTE ZILE AU FOST PUSE LA DISPOZITIA NOASTRA DE PARTENERII LUCRARII CU FEMEI DIN ROMANIA: TV. ALFA OMEGA PRIN COORDONATOAREA RETELEI DE RUGACIUNE PENTRU ROMANIA – MIRELA PETAN
REŢEAUA NAŢIONALĂ DE RUGĂCIUNE PENTRU ROMÂNIA -Timisoara, România email: prayernet@ prayernet.ro
CP 1141, OP 8, cod 300890 www. prayernet.ro
Rugaciune pentru Romania si localitatile ei.
As vrea sa incepem acest ciclu de rugaciune pentru localitatile noastre si pentru Romania cu aceasta rugaciune- declaratie
Aceasta declaratie am mai facut-o. Cred ce e timpul sa o strigam din adincul inimii, cu tinjirea Miresei dupa Mirele ei.
●Să declarăm: Doamne, vrem voia Ta în România, primim, Doamne, revărsarea si manifestarea puterii prezentei Tale, după cum Tu doresti să o faci.
– Nu ne mai împotrivim lucrării Duhului Sfânt prin judecătile noastre, prin criticile noastre, prin religiozitatea noastră
– Fii binevenit, Duhule Sfânt, în România, în Biserica Ta, în poporul român si fă-Ti lucrarea după cum doresti Tu
– Nu mai vrem să Te întristăm, nu mai vrem să Te oprim, Duhule Sfânt.
– Iartă-ne, Doamne, pentru că am făcut acest lucru atâtia ani!
– Te chemăm, Doamne Isuse, în ajutorul României! Vino, Doamne Isuse!
Chiar daca in localitatea noastra sint multe lucruri rele care se intimpla, avem modelul biblic al mijlocirii lui Daniel pentru Israel (Daniel 9)- la vremea de restaurare. Iar Romania este intr-o astfel de vreme de restaurare si de restituire a unor binecuvintari de care am fost jefuiti:
In cererile de rugaciune pentru Romania pentru luna septembrie 2014 am scris: (www.prayernet.ro)
• In 23 august 2014 s-au implinit 70 de ani de la intoarcerea Romaniei spre comunism. Chiar daca din decembrie 1989 tara a fost eliberata de sistemul comunist, influentele acestuia inca sint prezente si se manifesta prin frica, manipulare, control, intimidare.
Ca in Daniel 9:2-3, sintem chemati la un SEZON de POCAINTA pentru pacatele comise atit de poporul Domnului cit si de natiunea romana care se numeste crestina. In mod special luna septembrie este o luna a pocaintei. Sa ne rugam individual, in grupe de casa, in biserici, ca Domnul sa ne ierte pacatele si sa ne tamaduiasca tara (2 CR 7:14), sa ne elibereze de legaturile comunismului si Romania sa intre in destinul pregatit de Domnul pentru noi.
Sa-l chemam pe Domnul Isus ca Izbavitor al Romaniei. Sa ne rugam ca Domnul sa ridice izbavitori pentru natiunea noastra- oameni dupa inima Lui.
As vrea sa va reamintesc un cuvint profetic primit de un grup de romani in luna martie 2012, printr-un frate pastor din Statele Unite. Pentru incurajare si rugaciune. (aceste rinduri le-am scris in punctele de rugaciune pentru luna sept 2013)
„Din vremurile trecute este un nor de întristare, dar L-am auzit pe Duhul Domnului vorbind ca este un nor nou care va acoperi întreaga România, un nor al binecuvântării multiple, si dintr-o natiune de mâna a doua, mai dărâmată, Dumnezeu o va ridica si va turna peste natiunea voastră si veti merge la alte natiuni si veti împărtăti din această revărsare. Faptul că ati venit aici este un indicator că El vă pregăteste pentru ceea ce veti face în Europa si în restul lumii, ca si o trezire de mare amploare, asemănătoare celei dintre anii 1904-1905 din America, momentul Azusa, norul gloriei lui Dumnezeu. Am văzut într-o vedenie lideri ai guvernului care au fost coborâti, Dumnezeu ridicându-i pe altii. Liderii care oprimă oamenii, liderii care pot întoarce România în trecut, Duhul Domnului îi va doborî la pământ. Dumnezeu va începe să ridice lideri crestini care vor conduce această natiune într-o manieră crestina, astfel încât natiunea română să fie în adevăr o natiune crestină, a lui Dumnezeu. Poate vă spuneti în inima voastră: “Cum se vor putea întâmpla toate lucrurile acestea?” Îl aud pe Duhul Sfânt vorbind: „EU pot face orice, dacă voi veti crede! Veti vedea slava lui Dumnezeu. Dumnezeu se miscă într-un mod puternic în România, si românii care sunt ca voi, adică flămânzi după Dumnezeu, despre ei cuvântul Domnul le spune: Eu vă voi umple gura cu bunătăti în asa măsură că veti întineri ca vulturii. Dumnezeu vă ridică la un nivel mai înalt si miscarea lui Dumnezeu care vine peste natiunea voastră reprezintă valuri noi de miscare. Vegheati si urmăriti lucrul acesta, căci se va întâmpla în timpul vietii voastre”.
Ceea ce a fost rostit ca si cuvânt al Domnului peste natiunea voastră, apucati-l cu tărie, însusiti-vă mostenirea, luati înapoi tot ce a furat diavolul de la familiile voastre”.
O localitate este ca o cetate in ochii Domnului. Si este scris ca de binele cetatii atirna binele nostru.
Fie ca ne rugam pentru un oras mare, fie ca ne rugam pentru o comuna, elementul comun sint oamenii- sufletele lor care au nevoie de mintuire.
Fiecare localitate are specificul ei, si prin calauzirea Duhului Sfint vom percepe zonele cu mai multa violenta, coruptie, zone in care se intimpla accidente frecvente, zone in care este mai multa prostitutie. Sa ne rugam pentru interventia Domnului in aceste zone, pentru ca puterea Singelui Domnului Isus Hristos sa aduca eliberare.
Rugaciunea noastra pentru localitati, care se va extinde apoi la rugaciunea pentru tara (unele puncte se vor regasi in rugaciunea pentru tara) trebuie sa aibe ca si esenta: mintuirea locuitorilor cetatii si instaurarea Imparatiei lui Dumnezeu in localitatile noastre. Sa ne rugam: Tata, vie Imparatia Ta, faca-se Voia Ta, precum in cer, asa si pe pamint, in localitatea mea, in tara mea!
Motive de rugaciune pentru localitati:
-pentru portile localitatilor ( aeroporturi, gari, autogari, punctele de intrare in localitate pentru masini)- pentru oprirea patrunderii lucratorilor faradelegii in localitati (traficanti de carne vie, de droguri, de arme, hoti, criminali). Sa ne rugam pentru descoperirea traficantilor care au patrus in orase (localitati) si pentru destructurarea retelelor de trafic de personae, droguri, arme. Sa ne rugam pentru protectia portilor oraselor noastre.
– pentru locuitorii orasului (localitatii):
– pentru cei pusi in autoritate : prefect , primar, consilieri la primarie sau judet, judecatori, politie, jandarmerie, pentru cei ce lucreaza in institutiile statului (regii autonome)- ca Domnul sa ii cerceteze, sa devina oameni integri, si orice forme de coruptie , de trafic de influenta sa fie eliminate. Sa ne rugam pentru ca Domnul sa ridice oameni integri, cu frica de Domnul, care sa iubeasca dreptatea, care sa lucreze pentru binele locuitorilor in toate aceste structuri locale.
-pentru dezvoltarea economica sanatoasa a localitatii, pentru oameni idei de a produce lucruri folositoare ; sa ne rugam pentru resurse financiare si materiale pentru dezvoltarea economica a localitatii si a zonei. Sa ne rugam pentru cresterea investitiilor in agricultura, industrie, in dezvoltarea comunicatiilor, a sistemului de transport. Sa ne rugam pentru locuri de munca pentru locuitori.
– pentru sistemul de educatie din localitatea noastra: Este vitala pregatirea tinerei generatii
-pentru profesori si invatatori integri, cu frica de Domnul, care sa lucreze cu dreptate si pasiune in a invata pe copii si tineri lucruri de valoare, care sa nu iubeasca mita, care se fie oameni cu inimi curate. Sa ne rugam pentru resurse materiale pentru procesul didactic, pentru dotarea scolilor cu tot ce au nevoie, pentru protectia scolilor de forme de agresiune exterioara (atacuri asupra elevilor sau cadrelor didactice)
-pentru elevi (copii si adolescenti) pentru intelepciune si pasiune pentru a invata mai mult, pentru responsabilitate (la adolescent), pentru oprirea violentei care cuprinde tot mai multi elevi, pentru cunostiinta de Domnul si frica de Domnul care sa cuprinda pe cei tineri. Sa ne rugam pentru relatiile lor cu parintii, cu colectivitatea in care sint, cu profesorii lor, sa fie curatite de violenta, de rebeliune. Tot mai multi copii/ tineri se izoleaza, refugiindu-se in lumea internetului – si consecintele sint grave asupra dezvoltarii lor emotionale si psihice. Sa ne rugam pentru intelepciune pentru profesori si parinti, care sa stie cum sa construiasca punti de comunicare spre copii/ tineri. Sa ne rugam pentru implicarea crestinilor in acest process de restaurare a comunicarii.
-pentru copiii ai caror parinti sint plecati la munca in strainatate (orfanii cu parinti- sint foarte multi in Romania) pentru restaurarea familiilor, pentru intoarcerea parintilor acasa si pentru locuri de munca in tara pentru ei.
-pentru sistemul sanitar din localitate- pentru medici si personal sanitar- oameni bine pregatiti, cu compasiune si curaj de a interveni chiar in situatii dificile, pentru dotarea materiala a spitalelor. Sa ne rugam pentru masuri de sprijinire a categoriilor defavorizate, care sa aibe acces la sistemul sanitar.
-pentru factorii de influenta din comunitatea dvs: oameni de afaceri, oameni politici, oameni de cultura, arta, oameni implicati in media locala (televiziuni, radio, presa)- pentru integritate, pentru frica de Domnul, pentru ca Domnul sa ii cerceteze si sa aibe intilniri personale cu Domnul Isus.
-pentru Biserica lui Isus Hristos din localitatea dvs, indiferent de denominatie- : pentru a fi sare si lumina in comunitate, pentru a se implica activ in viata comunitatii (educatie in scoli dincolo de ora de religie, implicare in ajutorare materiala, implicare in spitale, penitenciare, in cercuri de influenta ale comunitatii). Sa ne rugam pentru favoare pentru crestini- favoare care sa le deschida usi de cuvint si actiune in toate sferele de de influenta din localitate. Sa ne rugam pentru cretivitate si indrazneala pentru crestini, ca sa gaseasca mijloace noi de a raspindi Adevarul de a actiona in societate.
Este esentiala acum cresterea nivelului de rugaciune in biserici pentru cei nemintuiti din comunitati si implicarea activa a Bisericii in viata comunitatii- Biserica trebuie sa iasa dintre ziduri, sa stringa rindurile si sa lucreze pentru extinderea Imparatiei lui Dumnezeu in cetatea in care sintem. Sa nu fim ca Iona, care a dus mesajul Domnului, dar a asteptat ca prapadul sa vina peste Ninive, ci sa fim cu inima plina de compasiune pentru cetatea noastra, oricit de mare este rautatea pe care o vedem si sa asteptam ca Domnul sa raspunda cu Har la rugaciunile noastre!

10514760_755136131230073_3860989208489221851_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s