RUGACIUNE PENTRU ISRAEL

In data de 14 mai 1948 lua nastere statul Israel. Da, se poate naste o tara intr-o zi (Is 66:8) pentru ca aceasta a fost Voia Domnului exprimata prin profetiile biblice care se implinesc sub ochii nostri.
Dumnezeul cerurilor si al pamantului are suveranitate absoluta asupra creatiei Sale! Si El a hotarat ca poporul pe care si L-a ales (Deut 29:12-15) sa locuiasca in Tara Promisa din nou, sub forma statului modern Israel, dupa aproape 2000 de ani . Dupa distrugerea Ierusalimului, in anul 70 e.n., evreii au fost imprastiati in lumea intreaga din pricina idolatriei, a neascultarii de Legile Domnului. (Deut 28:63-65). Dar neascultarea lor a deschis poarta mintuirii pentru neamuri (Rom 11: 11-12)

Acum insa, perioada risipirii lor in lume se incheie, prin nasterea tarii lor, Israel, in care Domnul ii stringe din toate colturile lumii. Scopul final este pregatirea scenei pentru revenirea in glorie a Domnului Isus Cristos, care se va intoarce ca Domn Atotputernic in Ierusalim (Zah 8:3, FA 1:10-12), la ai Sai, care de data aceasta Il vor recunoaste ca Cel pe care L-au strapuns (Zah 12:10, Ap 1:7). Si tot Israelul va fi mintuit! (Rom 11: 25-28).

Domnul Isus a blestemat smochinul (simbolul Israelului) care nu avea roade si s-a uscat (implinirea blestemelor Domnului rostite prin Moise din pricina neascultarii – Deut 28, inclusiv risipirea evreilor in lume si pustiirea tarii aproape 2000 de ani- Ez 36:17-19).
Dar un semn major al revenirii Domnului este smochinul care prinde viata din nou (Matei 24:32-33), adica restaurarea Israelului ca tara (Ez 36:8-10) care infrunzeste (Ez 36:36), anuntind vara- sezonul Marelui Seceris.

Pentru noi, ca si crestini, e esential sa ne aliniem la planul lui Dumnezeu cu Israelul, sa iubim ce iubeste El, sa binecuvintam ce a ales EL (Gen 13:3), …” printr-o purtare sfinta si evlavioasa, asteptand si sa grabind venirea zilei lui Dumnezeu” (2 Petru 3:11-12). Israelul este ceasornicul lui Dumnezeu pentru omenire, este scena care se pregateste pentru revenirea Domnului Isus Cristos.
Ca Biserica a Domnului din Romania care intelegem Cuvintul Domnului, care intelgem suveranitatea lui Dumnezeu in alegerea evreilor ca si popor al Sau prin care L-a dat lumii pe Fiul Sau, Isus Cristos, ca Mintuitor si Mare Preot, sintem chemati sa ne rugam pentru evrei, sa-i binecuvintam, sa-i iubim. Sunt fratii nostri- ramuri firesti ai maslinului in care noi, crestinii, sintem mladite altoite (Rom 11:17-18). Iar radacina este Isus- caci din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile!
Sa ne rugam deci:
1. Ca Domnul sa ne ierte pe noi si parintii nostri de toate crimele si persecutiile comise impotriva evreilor pe teritoriul Romaniei si care a adus judecata Domnului peste tara noastra. (Daniel 9:15-19). Chiar daca lucrurile par a fi departe , in trecut ( in timpul celui de-al doilea razboi mondial), cred ca inca mai sint consecinte ale acelor fapte asupra Romaniei. Sa ne rugam ca nici o forma de anti-semitism (ura impotrive evreilor) si anti-sionism (ura impotrive statului Israel) sa nu-si poata ridica capul in Romania.
2. Sa ne pocaim pentru forme de teologie a inlocuirii care au patruns in Biserica (aceasta teologie spune ca Dumnezeu a abandonat pe evrei si a ales pe crestini, care inlocuiesc poporul ales- evreii. Este o mare eroare, pentru ca Dumnezeu nu se schimba, si toata Scripura arata clar credinciosia Lui fata de poporul ales evreu si fata de Israel. Iar crestinii au locul lor in planul lui Dumnezeu pentru omenire).
3. Sa ne rugam pentru trezire in Israel, ca marama de pe ochii lor sa fie departata si sa-L recunoasca pe Isus ca Mesia pe care-L asteapta.
4. Sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului (Ps 122:6), ca acest oras sa nu fie divizat. Sa ne rugam ca toate planurile de divizare si anihilare a Israelului sa fie facute fara putere. Sa ne rugam pentru protectie fata de atacuri teroriste, clasice sau cu arme de distrugere in masa. Sa ne rugam ca amenintarile nucleare la adresa Israelului sa fie oprite.
5. Sa ne rugam pentru statul Israel, pentru protectia tarii, a populatiei, pentru resurse, pentru hrana si apa. Sa ne rugam pentru conducatori- intelepciune deosebita, curaj, putere, frica de Domnul, pentru strategii si resurse pentru apararea tarii si a populatiei.
In luna martie 2015 vor avea alegeri pentru noul Parlament. Sa ne rugam pentru primul ministru Beniamin Netanyahu si armata israeliana- protectie si intelepciune.
6. Sa ne rugam pentru evreii din Europa, care incep sa fie tot mai amenintati, sa poata sa emigreze rapid in Israel. In mod deosebit sa ne rugam pentru evreii din Ucraina, care curind vor fi sub presiuni foarte mari. Sa ne rugam ca Romania sa fie o cetate de scapare pentru ei , in tranzitul lor catre Israel.
7. Sa ne rugam ca Romania sa fie un sprijin pentru Israel acum si in vremea care vine. Sa ne rugam pentru autoritatile Romaniei, sa actioneze favorabil Israelului, atit in relatiile directe cu Israelul, cit si in cadrul organismelor internationale (EU, ONU). Sa ne rugam ca tara noastra sa fie o natiune “oaie”. (Matei 25:32-40).

Ce este scris se va implini. Sa continuam sa ne rugam pentru TIMPUL Domnului in desfasurarea evenimentelor legate de Israel.
Iubiti pe poporul Domnului, iubiti Ierusalimul, iubiti Israelul, pentru ca Domnul le iubeste! Faceti-le urari de pace si binecuvintare , caci la aceasta sintem chemati si vegheati pe zidurile Ierusalimului prin rugaciuni fierbinti! (Is 62:6-7)

10933891_559003324202156_1694276386420559362_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s