RUGACIUNE PENTRU NATIUNI

Persecutia crestinilor a ajuns la cel mai ridicat nivel din toate timpurile
(Stire difuzata in Mapamond crestin 549 – ianuarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/)
Din Orientul Mijlociu până în Africa Subsahariană, creștinii se confruntă cu cel mai ridicat nivel de persecuție de până acum. ”Persecuția creștinilor este reală. Este îngrozitor de violentă și se răspândește tot mai rapid în prezent”, a afirmat David Curry, președinte Open Doors. David Curry este președintele Organizației Open Doors care monitorizează libertatea religioasă din lumea întreagă. Aceștia afirmă că în anul 2014, creștinii s-au confruntat cu cel mai ridicat nivel de persecuție din ultimii ani.
”În era modernă am putut vedea cele mai violente atacuri împotriva creștinilor”, a afirmat David Curry, președinte Open Doors.
Cei de la Open Doors afirmă că în anul 2014 au fost omorâți pentru credință 4. 344 de creștini, numărul dublându-se față de anul 2013.
”Aceștia nu sunt niște creștini care au murit într-un război, ci sunt creștini care au fost omorâți pentru faptul că aleg să-L slujească pe Dumnezeu și pentru că vor să citească Biblia. Este șocant”, a afirmat David Curry, președinte Open Doors.
Organizația a prezentat recent lista anuală cu topul celor 50 de țări unde creștinii se confruntă cu cel mai ridicat nivel de persecuție. Coreea de Nord este pe primul loc de 13 ani, având 70 000 de creștini care suferă în lagărele de concentrare.
”Guvernul are o problemă cu oricare ideologie pe care ei o consideră o amenințare pentru cultul sau liderii lor. Ei fac o listă cu dușmanii statului. În Coreea de Nord, creștinii sunt dușmanii principali ai statului”, spunea David Curry, președinte Open Doors.
În topul celor mai periculoase zece țări se află Somalia, Irak, Siria, Afganistan, Sudan, Iran, Pakistan, Eritreea și Nigeria. Curry spunea că în majoritatea țărilor o sigură religie prezintă cea mai mare amenințare pentru creștini.
”Islamul radical este forța motrice în 40 dintre cele 50 de țări de pe lista celor de la Open Doors”, a afirmat David Curry, președinte Open Doors.
Cele mai multe vieți pierdute au fost în Nigeria, unde gruparea teroristă Boko Haram a răpit și a omorât 2.484 de creștini.
”Nigeria are nevoie de rugăciune”, mărturisea Demeris Atson.
Demeris Atson a experimentat furia grupării teroriste Boko Haram. În 2010, soțul ei a fost omorât de către luptătorii islamici. A spus că numai harul lui Dumnezeu a ajutat-o să-i ierte pe criminali.
”Dacă nu iert, atunci nici Dumnezeu nu mă iartă. Așa că trebuie să iert, pentru că Isus ne învață să ne iertăm unii pe alții”, spunea Demeris Atson.

Între timp, gruparea teroristă cunoscută sub denumirea de Statul Islamic sau SIIL continuă să alunge mii de creștini din Siria și Irak. Curry este îngrijorat cu privire la succesul lor de a ataca minoritățile religioase deoarece încurajează și alte grupări radicale să folosească tactici asemănătoare în lumea întreagă.
”Tacticile și metodologia Statului Islamic au fost adoptate de Boko Haram, deAl-Shabaabși de alte grupări. Deși anul trecut a fost cel mai greu, cred că ceea ce urmează va fi și mai greu”, a afirmat David Curry, președinte Open Doors.
Cei de la Open Doors spune că lista întocmită de ei este un semnal de alarmă cu privire la situația creștinilor din lumea întreagă care suferă. Biserica persecutată trebuie să fie subiectul rugăciunilor noastre deoarece ceea ce se întâmplă este un genocid.
Sa ne rugam pentru crestinii persecutati:
– ca Domnul sa-i intareasca, sa nu-si piarda credinta. Sa ne rugam pentru interventii miraculoase ale Domnului, pentru taria de a-si tine marturia crestina pina la capat.
– sa ne rugam pentru resurse pentru ei- sint sute de mii de oameni care si-au parasit caminele fara a mai avea nimic
– sa ne rugam pentru protectia lor, pentru copiii care au nevoie de instruire.
– Sa ne rugam pentru autoritati din statele unde se produc atacuri asupra crestinilor (in Africa- in ultima vreme sint atacuri violente impotriva crestinilor din Nigeria- peste 2000 de crestini ucisi zilele trecute si zeci de biserici arse- in luna ianuarie 2015)
– Sa ne rugam pentru o trezire a crestinilor de pretutindeni, care sa inceapa sa se roage ca niciodata pina acum pentru fratii aflati in suferinta si persecutie!

Pentru natiunile Europei, sa ne rugam:

– pentru trezirea Bisericii, a crestinilor, la o viata de credinta vie si nu de traditie
– pentru marturia Bisericii in statele secularizate din vestul Europei in special
– pentru stabilitate financiara si economica in Europa,
– pentru Uniunea Europeana- pentru atitudine inteleapta in situatia conflictului din Ucraina.
– pentru atitudine favorabila Israelului la nivelul Europei-mai ales acum cind se implinesc 70 de ani de la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial- in care a avut loc Holocaustul- milioane de evrei ucisi pe teritoriul Europei. In acest sens incepe o initiative de rugaciune si post de 100 de zile (27 ianuarie-8 mai 2015) la nivelul intregii lumi, in care crestinii se roaga pentruca natiunile lor sa aibe o relatie buna cu Israelul.

Pentru Statele Unite ale Americii- ca fiind o tara prin care Domnul a sustinut si sustine miscari misionare in lumea intreaga, sa ne rugam:
– pentru intarirea miscarii de rugaciune in aceasta tara
– pentru protectie pentru ei fata de atacuri teroriste (din motivul ca sint o tara care sustine deschis, politic, militar si financiar Israelul)
– pentru resurse- ca sa poata fi in continuare sprijin pentru cei aflati in nevoie.
– pentru armata americana care acum e implicate in oprirea fortelor islamice radicale din Irak si Siria- pentru intelepciune si victorie in lupta impotriva terorii
– Statele Unite ale Americii sint un membru de baza in NATO- sa ne rugam pentru decizii corecte in contextual crizei dn Ucraina

10514760_755136131230073_3860989208489221851_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s