10 BENEFICII MAJORE ALE NOULUI LEGAMANT PRIN JERTFA LUI HRISTOS PE CRUCE

1.Armele de luptă ale lui Dumnezeu în locul armelor noastre: 1Samuel 18:3,4
Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. A scos mantaua pe care o purta ca s-o dea lui David, şi i-a dat hainele sale, chiar sabia, arcul şi cingătoarea lui

Cum erau armele lui David faţă de cele ale lui Ionatan? Dar ale tale faţă de armele Domnului?
2 Corinteni10:4,5: Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând il facem rob ascultării de Hristos,

Isaia 54:17: Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osândi. Aceasta este moştenirea robilor Domnului, aşa este mântuirea care vine de la Mine, zice Domnul.)
Daca ai nevoie să fii eliberată de întărituri la nivelul mintii, sau vrei sa lupti pentru a-i ajuta pe cei dragi ai tăi: soţ, copii, etc – de ce arme ai nevoie?

2. Curăţirea, neprihănirea Lui în locul păcatelor noastre
Zaharia 3: 1- 6 El mi-a arătat pe marele preot Iosua, stând în picioare înaintea Îngerului Domnului, şi pe Satana stând la dreapta lui, ca să-l pârască. Domnul a zis Satanei: „ Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?” Dar Iosua era îmbrăcat cu haine murdare, şi totuşi stătea în picioare înaintea Domnului. Iar Ingerul luând cuvântul a zis celor ce erau înaintea Lui: „ Dezbracaţi-l de hainele mudare de pe el! Apoi a zis lui Iosua: „ Iată că îndepărtez de la tine nelegiuirea ta şi te îmbrac cu haine de sărbătoare! Eu am zis: „ Să i se pună pe cap o mitră curată! „ Şi i-au pus o mitră curată pe cap, şi l-au îmbrăcat în haine, în timp ce Îngerul Domnului stătea acolo… Ascultă dar Iosua, mare preot – „ Iata voi aduce pe Robul Meu, Odrasla”
Dumnezeu are „ darul vederii duble”: te-a văzut cum ai fost în trecut, cum eşti în prezent dar El te vede şi în viitor şi continuă să investească în tine. Dacă, datorită Legămntului, ( fără ca tu să meriţi) – El te vede eliberată de hainele murdare ale vinovăţiei , ruşinii şi eşecului – cum te vezi tu?

3. Puterea Lui în locul slăbiciunii noastre
Isaia 40:29-31“El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină. Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc”

4. Bogăţia Lui în locul sărăciei noastre:
2Corinteni 8:9 Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi, pentru ca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.
Filipeni 4:19 Şi Dumnezeu meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos

5. Acceptarea Lui în locul respingerii
Isaia 61:7 In locul ocarii voastre veti avea indoita cinste; in locul rusinii se vor inveseli de partea lor, caci vor stapani indoit in tara lor si vor avea o bucurie vesnica.

6. Binecuvântare în locul blestemului Galateni 3-13,14a “Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-se blestem pentru noi,- fiindcă este scris: “Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”, pentru ca binecuvântarea rostită lui Avraam să vină peste Neamuri în Hristos Isus…”

7. Moştenirea Lui ca fiu în locul robiei: Galateni4:7 Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu eşti şi moştenitor împreună cu Dumnezeu

8. Eliberare, vindecarea fizică şi interioară în locul bolii
Isaia 53:5 Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.
Isaia 61:1b El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea

9. Identitatea Lui de împărat şi preot în locul nimicniciei noastre
Apocalipsa 5: 9,10 Vrednic eşti tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile căci ai fost jungheat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam. Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru şi ei vor împărăţi pe pâmânt.

10. Principiul lui Dumnezeu de a-ti da inapoi ce ai pierdut pentru ca esti proprietatea Lui: Ioel 2:25 Va voi rasplati astfel anii pe care i-au mancat lacustele Arbeh, Ielec, Hasil si Gazam, ostirea Mea cea mare pe care am trimis-o impotriva voastra.

Romani 5: 17 Dacă, deci prin greşeala unuia singur (Adam), moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc în toată plinătatea harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel Unul singur care este Isus Hristos.
Verbul „ a primi” , a-şi lua” – termenul original lambano – a primi ceva cu care te identifici, a apuca un anumit lucru dar a-l însuşi în acelaşi timp.
AVAND ÎN VEDERE BENEFICIILE ENORME ALE SCHIMBULUI DIN CADRUL LEGĂMÂNTULUI –PRIMEŞTE (lambano!) PRIN CREDINŢĂ CEEA CE HRISTOS A PREGĂTIT PENTRU TINE pentru a domni în viaţă. DACA SUNT POSESIUNI PE CARE LE-AI ŢINUT ÎN MÂINILE TALE ŞI NU LE-AI ÎNCREDINŢAT CU TOTUL ÎN MÂNA LUI, CREZÂND CĂ ASTFEL POŢI FI ÎN SIGURANŢĂ ŞI AI EŞUAT. ACESTE POSESIUNI POT FI DOMENII DIN VIAŢA TA CARE AU NEVOIE DE SCHIMBARE, PERSOANE DIN JURUL TĂU (POATE UN SOŢ NECREŞTIN, COPIII TĂI.( Cand Dumnezeu face legământ cu o persoană are în vedere toată familia – ex: Noe, Avraam). ÎN LEGĂMÂNTUL DE PROPRIETATE POT FI INCLUSE VISURILE TALE, FAMILIA TA, VIITORUL TĂU, O INIMA RĂNITĂ, DREPTURILE TALE, UN TRUP CARE ARE NEVOIE DE VINDECARE FIZICĂ. LASĂ PE DUHUL LUI DUMNEZEU SĂ TE CĂLĂUZEASCĂ ŞI AI ÎNCREDERE ÎN PRINCIPIUL LUI DUMNEZEU INCLUS TOT ÎN CADRUL LEGÂMÂNTULUI: „ DE A-ŢI DA ÎNAPOI CE AI PIERDUT PENTRU CĂ EŞTI PROPRIETATEA LUI!”AMIN!

10958710_765026910240995_3960986524546833414_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s