BALTA AMARA A VIETII SI NUMELE LUI DUMNEZEU IAHVE RAFFA – DUMNEZEU CARE VINDECA

DURERILE NOASTRE SUNT CELE MAI BUNE OCAZII CA DUMNEZEU SA TRANSFORME BALTA AMARA A VIETII IN APA DULCE SI TOTODATA – EL SA SE DESCOPERE CA FIIND DUMNEZEU CARE NE DORESTE, NE APROVIZIONEAZA SI NE VINDECA
DACA AM CASTIGAT VICTORII MARI SI INCERCARILE VOR FI PE MASURA. Pentru încercări mari se pregătesc victorii pe măsură. Faptul că Dumnezeu ne-a dat o eliberare fantastică, o mare victorie, o binecuvântare uimitoare, o vindecare măreaţă aceasta nu însemnă că restul vieţii vei fi lipsit de încercări. Cu cât mai mare este victoria cu atât mai mare va fi încercarea pe care vei fi capabil s-o confrunţi.
BALTA AMARA A VIETII ESTE IN PLANUL LUI DUMNEZEU. DUPA CE POPORUL ISRAEL A EXPERIMENTAT MINUNILE LUI DUMNEZEU – A DESPICAT MAREA ROSIE IN DOUA SI EI AU TRECUT CA PE USCAT SI AU FOST IZBAVITI DE VRAJAMASII LOR – URMATOAREA ETAPA A CALATORIEI – A FOST APELE DE LA MARA.
Exod 15 : 20-25 Maria, prorocita, sora lui Aaron, a luat in mana un timpan, si toate femeile au venit dupa ea, cu timpane si jucand. Maria raspundea copiilor lui Israel: „Cantati Domnului, caci Si-a aratat slava: a napustit in mare pe cal si pe calaret.” Moise a pornit pe Israel de la Marea Rosie. Au apucat inspre pustiul Sur; si, dupa trei zile de mers in pustiu, n-au gasit apa. Au ajuns la Mara; dar n-au putut sa bea apa din Mara, pentru ca era amara. De aceea locul acela a fost numit Mara. Poporul a cartit impotriva lui Moise, zicand: „Ce avem sa bem?” Moise a strigat catre Domnul; si Domnul i-a aratat un lemn, pe care l-a aruncat in apa. Si apa s-a facut dulce. Acolo a dat Domnul poporului legi si porunci, si acolo l-a pus la incercare. El a zis: „Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca.”
• Balta amară este în planul lui Dumnezeu. El a călăuzit poporul Lui la balta amară pentru că a avut un scop. Exemple de bălţi amare: probleme în căsnicie, eşecuri, criză de sănătate, prăbuşire emoţională, deziluzii in relaţii
• 2 alternative de răspuns:
1 Poporul a cârtit= răspunsul necredinţei(V24) – Poporul a cartit impotriva lui Moise, zicand: „Ce avem sa bem?”
2 Moise s-a rugat= răspunsul credinţei(V25). Moise a strigat catre Domnul; si Domnul i-a aratat un lemn, pe care l-a aruncat in apa. Si apa s-a facut dulce.
APLICATIE PENTRU VIATA
Când în locul cârtirii, alegi sa te increzi in Dumnezeu, rugandu-te Lui – vei gasi solutia: V25 B „ si Domnul i-a aratat un lemn, pe care l-a aruncat in apa. Si apa s-a facut dulce.
Lasă-l pe Dumnezeu să se ocupe de orice lipsuri din caracterul tău care au fost demascate de către balta amară!
• Soluţia pentru îndulcirea apei amare a fost LEMNUL -V25 „ Domnul i-a aratat un lemn, pe care l-a aruncat in apa.
ACEST LEMN ARUNCAT IN APA SIMBOLIZA CRUCEA LUI HRISTOS: Galateni 3:13,14 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii făcându-se blestem pentru noi fiindcă este scris: Blestemat e oricine e atârnat pe lemn. Pentru ca binecuvântarea lui Avraam să vină peste neamuri. Isus a luat blestemul amar pentru ca noi să primim dulceaţa binecuvântării.
În timp ce îţi imaginezi pe Moise aruncând lemnul în balta amară – te poţi imagina pe tine însuţi luând adevărul crucii şi aplicându-l în viaţa ta. Credinţa în ceea ce Isus a împlinit pe cruce schimbă balta ta amară într-una dulce! El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru dreptate; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi(1Petru 2:24).
APLICATIE DE VIATA MAI PRESUS DE ORICE APLICATIE
V25-26 În fiecare experienţă prin care primim aprovizionare de la Domnul, avem nevoie să privim şi dincolo de această aprovizionare – la Aprovizionator. Scopul deplin a Lui Dumnezeu când a călăuzit poporul în pustie nu a fost numai sa descopere lemnul ci să se descopere pe EL Însuşi: Căci Eu sunt Domnul care te vindecă. Mulţumim lui Dumnezeu pentru experienţe, binecuvântări, vindecări – dar nu putem rămâne la ele, într-un fel e ceva impersonal şi trecător. Fiecare revelaţie adevărată ne va duce la persoana lui Dumnezeu Însuşi. Carnea şi inima pot să mi se prăpădească fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire(Psalmul73:26)

1604752_561772307258591_8430246942611959603_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s