Noi ne bizuim pe Dumnezeu….

Dar aceia din popor, cari vor cunoaște pe Dumnezeul lor, vor rămînea tari, și vor face mari isprăvi. (Daniel 11:32)
Laudam pe Dumnezeu pentru biruinta ce am avut-o – in aceasta prima seara de conferinta a femeilor de la Mamaia. Au fost prezentate etapele vietii noastre si am inaltat Numele lui Dumnezeu mai presus de orice alt Nume peste orice situatia din viata noastra sau etapa a vietii. IAHVE – EU SUNT CEL CE SUNT, VESNICUL EU SUNT, IAHVE EL ROY – DUMNEZEU CARE VEDE SI CUNOASTE TOTUL si IAHVE RAAH – DOMNUL CARE ESTE PASTORUL MEU.
Dumnezeu a ingaduit in viata noastra etape cronologice pentru ca trecand prin ele sa ne aduca la maturitate spirituala.
Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvîrșit lucrarea, pentruca să fiți desăvîrșiți, întregi, și să nu duceți lipsă de nimic. (Iacov 1:4 )
Desavarsit – limba greaca – ” teleios” – intregit, dezvoltat
Perioada prenatala – Dumnezeu Elohim – Dumnezeu creatorul nostru – ne- a creat cu un scop unic( Psalmul 139)
Perioada copilariei ( 0 – 20 ani)
ANOTIMPURILE IMBATRANIRII
Primavara – ( 0-20 ani)
Vara ( 40-65 ani)
Toamna ( 65-80 ani)
Iarna ( peste 80 ani)
Chiar daca exista legi naturale care duc la deteriorarea naturala a corpului ( Eclesiastul 12:1-5) – inflorirea spirituala este masura maturitatii noastre – De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuș omul nostru din lăuntru se înoiește din zi în zi. (2 Corinteni 4:16 )
Omul – tarana pamantului ( umanul cu slabiciuni) + Chipul si asemanatea lui Iahve Elohim- Dumnezeu care are viata in Sine: „Domnul Dumnezeu ( Iahve Elohim) a făcut pe om din țărîna pămîntului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s’a făcut astfel un suflet viu.” ( Genesa 2:7)
Mai presus de legile naturale sunt cele spirituale- Moise caruia i s- a revelat Iahve – ” era în vîrstă de o sută douăzeci de ani cînd a murit; vederea nu-i slăbise, și puterea nu-i trecuse. (Deuteronomul 34:7 )
Isus Hristos este acelasi ieri, azi si in veci( Evrei 13:8);
Noi nu ne bizuim pe legile naturale ci ne incredem in caracterul lui Dumnezeu descoperit noua prin Numele Lui: „Unii se bizuiesc pe carăle lor, alții pe caii lor;dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru. Ei se îndoaie și cad;dar noi ne ridicăm și rămînem în picioare.” ( Psalmii 20:7-8)
El dă tărie celui obosit, și mărește puterea celui ce cade în leșin. Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar ceice se încred în Domnul își înoiesc puterea, ei sboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc.“ (Isaia 40:29-31)

Iahve Raah este Pastorul nostru de aceea nu vom duce lipsa de nimic ( Psalmul23) pentru ca El este Pastorul Cel Bun care si- a dat viata pentru noi: ” Hoțul nu vine decît să fure, să junghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s’o aibă din belșug. Eu sînt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun își dă viața pentru oi. (Ioan 10:10-11)
Viata pe care Hristos – Iahve Raah – ne- a promis-o este o viata din abundenta! Robie inseamna orice care ne impiedica sa traim viata din belsug pe care Hristos a pregatit- o pentru noi prin moartea, invierea si inaltarea Sa, insa Iahve Raah – Pastorul cel Bun este Consilierul si Eliberatorul suprem din Isaia 61 „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M’a uns să aduc vești bune celor nenorociți: El M’a trimes să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, și prinșilor de război izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului, și o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mîngîi pe toți cei întristați; să dau celor întristați din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenușă, un untdelemn de bucurie în locul plînsului, o haină de laudă în locul unui duh mîhnit, ca să fie numiți «terebinți ai neprihănirii,» «un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.“ „Ei vor zidi iarăș vechile dărămături, vor ridica iarăș năruirile din vechime, vor înoi cetăți pustiite, rămase pustii din neam în neam. (Isaia 61:1-4 )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s