Intalnire Dan si Dana Lungu

Apreciez ca fiind o deosebita onoare, un favor divin timpul petrecut impreuna cu Dana si Dan Lungu. Dana Lungu este redactor sef la Editura Universitatii din Iasi, iar sotul dumneai, Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori romani. Discutiile pe tema literaturii si a autorilor romani, a pozitiei autorilor crestini in raport cu publicul larg si necesitatea ridicarii standardelor profesionale ale publicatiilor acestora, au fost deosebit de constructive si cu perspectiva. Bogatia culturala si spirituala a acestei familii este un dar special a lui Dumnezeu pentru aceasta generatie.

Dan Lungu este conferențiar dr. la Catedra de Sociologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, autor a numeroase volume dintre care multe dintre ele sunt publicate in alte limbi si s- au bucurat de un real succes fiind nominalizate cu importante premii si distinctii literare. Romanul domnului Dan Lungu, „Sunt o baba comunista!”, a fost ecranizat in regia lui Stere Gulea in 2010. Dan Lungu este redactor sef al revistei de cultura ” Timpul”, managerul ” Festivalului International de Literatura si Traducere ” Iasi si directorul al ” Muzeului Literaturii Romane din Iasi”.

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: