Fete, femei, mame si sotii in rugaciune si post…

MARȚI, 12 IANUARIE

 SA NE RUGAM PENTRU PROTECTIA LUI DUMNEZEU PESTE NOI SI CASELE NOASTRE, PESTE TOT CE NE APARTINE

 Zaharia 2:5 Eu Insumi, zice Domnul – voi fi un zid de foc de jur imprejurul lui si voi fi slava lui in mijlocul lui

 Apocalipsa 12: 11 Ei l-au biruit prin sângele Mielului, şi prin cuvântul marturisirii lor, şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte.

Pentru a fi biruitoare, trebuie să cunoaştem ce face sangele lui Isus Hristos pentru noi dar să şi mărturisim aceasta. Ceea ce face singele lui Isus Hristos pentru noi:

  1. Rascumparare si iertare

Efeseni 1: 7 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui iertarea pacatelor dupa bogatiile harului Sau.

 2.Curaţirea de pacate

     1Ioan1:7 Dar daca umblam in lumina dupa cum El Insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii si sangele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ne curateste de orice pacat.

  1. Sfintenia

     Evrei 13:12 De aceea si Isus, ca sa sfinteasca poporul cu insasi sangele Sau, a suferit dincolo de poarta.

     Exod 11: 6, 7 În toata tara Egiptului vor fi tipete mari, asa cum n-au fost si nu vor mai fi. Dar impotriva fiilor lui Israel nici macar un caine nu va chelalai cu limba  lui ca sa stiti ce deosebire face Domnul intre egipteni si Israel

     Sangele Mielului de Pasti a pus deoparte pentru Dumnezeu pe israeliti, i-a protejat de îngerul nimicitor.

  1. O rugaminte continua

     Evrei 12: 22 – 24   Ci v-ati apropiat de Muntele Sionului… si de sangele stropirii care vorbeste mai tare decat sanegele lui Abel.

In contrast cu sangele lui Abel care acuză si striga razbunare, sangele lui Isus Hristos – este o rugaminte continua pentru îndurare, chiar in prezenta lui Dumnezeu. SANGELE LUI VORBESTE IN TOATE TIMPURILE PENTRU NOI!  De fiecare data cand suntem in ispita, frica sau griji trebuie sa ne amintim: „Sangele lui Isus vorbeste in prezenta lui Dumnezeu, in locul meu – chiar acum!”

 

NE RUGĂM PENTRU ELIBERARE DE ORICE FORMA DE ROBIE SI IDOLATIRE SI ALIPIREA DE DUMNEZEU

Definitia robiei – orice lucru care ne impiedica a trai la maxim viata din abundenta pe care Hristos a pregatit-o pentru noi.

Isaia 58: 6: Dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug”

2 Corinteni 10:4,5Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii… orce gând îl facem rob al ascultării de Hristos.

 

SĂ NE RUGĂM CA ANUL CE NE STĂ ÎNAINTE SA PRIMIM ELIBERARE DE ORICE FORMA DE INSELATORIE SI DE DISTRAGERE DE LA A AVEA TIMPUL NOSTRU ZILNIC CU DUMNEZEU

Luca 10: 38-41 Pe când era pe drum cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Şi o femeie numită Marta L-a primit în casa ei. Ea avea o soră numită Maria care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui. Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la EL şi i-a zis: ”Doamne, nu-ţi pasă ca soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să mă ajute. ”Drept răspuns, Isus i-a zis: Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi si te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuieşte : „Maria şi-a ales partea cea bună care nu i se va lua.

Sa ne rugam special pentru eliberarea noastra de orice forma de ingrijorare si minte impartita care ne impiedica sa alegem asemenea Mariei- « partea cea buna care nu ni se va lua niciodata »

Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El ( la Isus) (Luca10 :40 )

Impartita , adica  « distrasă » – este termenul folosit în Noul Testament în limba greacă când este vorba de îngrijorare – merimnao – care înseamnă a avea o minte împărţită (merizo- a împărţi+ nous”mintea„)

  

 SA NE RUGAM CA ANUL CE NE STĂ ÎNAINTE SĂ PRIMIM DE LA DUMNEZEU  INTELEPCIUNEA DE A AVEA BINE STABILITE PRIORITATILE IN VIATA, SA NU INLOCUIM LUCURURILE CU ADEVARAT IMPORTANTE CU CELE URGENTE

 

SĂ NE RUGAM PENTRU ELIBERAREA DE ORICE FORMA DE MINCIUNA, ORICE FORMA DE DEPRESIE, TEAMA, ANXIETATE, COMPLEXE DE INFERIORITATE, SENTIMENTE DE NESIGURANTA, DE SINGURATATE, RESPINGERE, MENTALITATEA DE VICTIMA, CONSTIINTA AFLATA SUB ACUZATIE FALSA

 

SA NE RUGAM SA AVEM O INTELEGERE CLARA A CEEA CE INSEAMNA ARMURA DIN EFESENI CAPITOLUL 6 PENTRU A RAMANE IN PICIOARE DUPA CE VOM BIRUI TOTUL

Efeseni. 6: 13-17 De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.”

Armura lui Dumnezeu în întregul ei este în esenţă înţelegerea şi aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu. Fiecare piesă a armurii reprezintă un alt aspect al adevărului şi conduce în cele din urmă la o înţelegere completă şi la capacitatea de a folosi Cuvântul lui Dumnezeu ca pe o forţă de temut împotriva forţelor întunericului. În Matei 4:1-11, la fiecare  încercare a lui Satan de a-L ispiti, Isus îi ripostează mărturisind Cuvântul pentru situaţia respectivă: “Este scris.” 

Cuvântul rhema denotă un cuvânt vorbit, mărturisit cu gura.. Semnificaţia cuvântului rhema  este exemplificată în porunca din Efeseni6: 17  de a lua Sabia Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu! Un cuvânt pe care Duhul ni-l aduce aminte în timp de nevoie, de aceea este necesară strângerea zilnică a Cuvântului în minte şi inimă.

Psalmul 107: 2 Asa sa zică cei rascumparati de Domnul pe care El i-a rascumparat din mana vrajmasului!

Credinţa din inimă din Romani 10 : 9, nu este pe deplin eficientă până când nu este mărturisită cu gura: Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.

A mărturisi literar “homologeo” –limba grească – înseamnă „ a te pune în acord”, a spune la fel cu.  Constă  în a spune cu gura noastră ceea ce Dumnezeu a spus deja în Cuvântul Lui. AMIN!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s