Fete, femei, mame si sotii in rugaciune si post pentru noi…

… familiile noastre, biserica si societate, perioada: 11 ianuarie- 2 februarie 2016 (21 de zile)
DIRECTIILE DE RUGACIUNE PENTRU JOI, 14 IANUARIE

Să fie o zi în care să ne rugănm pentru pocăința care aduce vremurile de înviorare și umblarea in odihnă, încredere și tărie in promisiunile lui Dumnezeu.

POCAINTA INSEAMNA DEZLEGAREA LANTURILOR ORICAROR FORME ALE RAUTATII. POCAINTA INSEAMNA A NE LASA INUNDATI DE INIMA PLINA DE BUNTATATE SI IERTARE A LUI DUMNEZEU IN RELATIA CU NOI INSINE SI IN RELATIILE NOASTRE CU CEI DIN JUR

Isaia 58: 6: Dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug”
Multe legaturi nu pot fii desfacute, multe lanturi nu pot fi dezlegate, multe poveri nu pot fii usurate, multe juguri nu pot fii sfaramate si multi asupriti nu pot fii eliberati pana cand copii lui Dumnezeu nu dau ascultare chemarii lui Dumnezeu de a posti si a se ruga. Nu putem posti cu succes daca nu unim rugaciunea si postul cu dragostea manifestata in chip practic si sincer in relatiile noastre cu semenii nostrii, in special cu acei care au nevoie de ajutorul nostru spiritual si material.
Sa dezlegam lanturile rautatii din casele noastre – relatia sot – sotie, parinti – copii, nurori –soacre, frati si surori de trup, orice fel de rudenii.
Sa dezlegam lanturile rautati, sa rupem orice jug de neiertare din relatiile cu fratii si surorile din biserica, cu vecinii, cu oricine. Iertand ne eliberam pe noi insine de sub jugul amaraciunii, obsesiei sau depresiei.
Sa ii cautam pe cei in nevoi, sa ii binecuvantam spiritual si material.: „ Isaia 58: 7,8 „ Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost, dacă vezi un om gol – acopere-l şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va incolţi repede, neprihănirea îţi va merge înainte şi slava Domnului te va însoţi„
Sa ne rugam ca Duhul lui Dumnezeu sa ne constientizeze de orice dumnezei falsi care au patruns in inimile si casele noastre.

Să sărbătorim eliberarea planului lui Dumnezeu de viață din belșug, de revigorare care vine ca urmare a pocăinței și odihnei noastre în promisiunile Lui. AMIN!
Isaia 30:15 În pocăinţă şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră
Cuvântul mântuire din text nu e folosit în sensul strict al veşniciei. Cuvântul înseamnă a fi salvat din orice calamitate sau atac. Cuvantul mantuire în original este ”sozo” si in scrierea Scripturii este folosit cu multe intelesuri. In primul rand se refera la iertarea pacatelor dar se refera si la intregire, restaurare, vindecare, intregire, izbavirea continua a lui Dumnezeu.
In versetul de mai sus avem două ecuaţii: Pocăinţă + odihnă = mântuirea voastră si seninătate + incredere = Taria voastra.
Pocăinţă inseamna ”întoarcere.” Nu se referă doar la întoarcere din păcat ci la întoarcere spre Dumnezeu acelaşi teremen folosit și în FA 3:19 ”Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă la Dumnezeu… ca să vină vremuri de înviorare”.
Isaia 30:15 ne spune că întorcându-ne la Dumnezeu şi odihnindu-ne în puterea şi promisiunile Lui, vom găsi mereu mântuirea, adica vremurile de inviorare.
Termenul ebraic folosit pentru mântuire – ”yasha” – a fi dechis, larg sau liber” – imaginea unui loc spaţios în care te poţi mişca antonimul lui ”tsarar” –” a se contracta”.
Seninătate + încredere- tăria voastră
Termenul ebraic pt. seninătate –” shaqat ”– a sta în tăcere, a fi liniştit, a calma. Termenul ebraic pentru ”încredere” – ”bitchah ”– „nu se poate face nimic mai mult” Odată ce ne-am supus lui Dumnezeu nu putem face nimic mai mult! Aşteptăm să ne aducă biruinţa. Ştiind că toate consecinţele supunerii noastre sunt probleme Lui, nu a noastră!AMIN!

Reclame

Un gând despre „Fete, femei, mame si sotii in rugaciune si post pentru noi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s