7 PRINCIPII ALE INTRĂRII ÎN MOŞTENIREA DESTINULUI NOSTRU DIN CARTEA IOSUA

1. Principiul curajului de a exercita autoritatea bazaţi pe promisiunile Domnului:
Fii tare și curajos, pentru că tu vei da în stăpânire acestui popor țara pe care am jurat că le-o voi da părinților lor. (Iosua 1:6)
2. Principiul vizualizării prin credinţă a promisiunilor lui Dumnezeu:
Vă voi da orice teritoriu peste care va trece talpa piciorului vostru, întocmai cum i-am promis lui Moise. ( Iosua 1:3)
3. Principiul stăpânirii ca urmare a onorării destinului fraţilor noştri şi cultura onoarei faţă de liderii spirituali: Treceți prin tabără, și iată ce să porunciți poporului: «Pregătiți-vă merinde, căci peste trei zile veți trece Iordanul acesta ca să mergeți să cuceriți țara, pe care v-o dă în stăpînire Domnul, Dumnezeul vostru.“
“Pînă ce Domnul va da odihnă fraților voștri ca și vouă, și pînă ce vor fi și ei în stăpînirea țării pe care le-o dă Domnul, Dumnezeul vostru. Apoi să vă întoarceți să stăpîniți țara care este moșia voastră, și pe care v-a dat-o Moise, robul Domnului, dincoace de Iordan, spre răsăritul soarelui.“ (Iosua 1:11, 15 )
Ei au răspuns lui Iosua, și au zis: „Vom face tot ce ne-ai poruncit, și ne vom duce ori unde ne vei trimete. Te vom asculta în totul, cum am ascultat pe Moise. Numai Domnul, Dumnezeul tău, să fie cu tine, cum a fost cu Moise! (Iosua 1:16-17 )
4. Principiul ascultării de instrucţiunile specifice de luptă date de Dumnezeu:
A șaptea oară, pe cînd preoții sunau din trîmbițe, Iosua a zis poporului: „Strigați, căci Domnul v-a dat cetatea în mînă! (Iosua 6:16 )
Domnul a zis lui Iosua: „Întinde spre ei sulița pe care o ai în mînă, căci am s- o dau în mîna ta!“ Și Iosua a întins spre cetate sulița pe care o avea în mînă. (Iosua 8:18 )
5. Principiul sfinţirii:

… Eu nu voi mai fi cu voi, dacă nu nimiciți ce este dat spre nimicire din mijlocul vostru. Scoală-te, sfințește poporul. Spune-le: «Sfințiți-vă pentru mîne. Căci așa zice Domnul, Dumnezeul lui Israel: «În mijlocul tău este un lucru dat spre nimicire, Israele; nu vei putea să ții piept vrăjmașilor tăi, pînă nu veți scoate lucrul dat spre nimicire din mijlocul vostru. (Iosua 7:12, 13 )
6. Principiul stăpânirii lărgite a fiilor lui Iosif: Manase ( Uitare) si Efraim (Rodire) : Fiii lui Iosif au vorbit lui Iosua, și i-au zis: „Pentru ce ne-ai dat de moștenire numai un sorț și numai o parte, cînd noi sîntem un popor mare la număr și Domnul ne-a binecuvîntat pînă acum?“

Iosua a zis casei lui Iosif, lui Efraim și lui Manase: „Voi sînteți un popor mare la număr, și puterea voastră este mare, nu veți avea un singur sorț. Ci veți avea muntele, căci veți tăia pădurea, și ieșirile ei vor fi ale voastre, și veți izgoni pe Cananiți, cu toate carăle lor de fer și cu toată tăria lor.“ (Iosua 17:14, 17-18 )

7. Principiul depăşirii limitelor umane prin planuri ceresti :
Iosua a zis copiilor lui Israel: „Pînă cînd vă veți lenevi să mergeți să luați în stăpînire țara pe care v-a dat-o Domnul, Dumnezeul părinților voștri? Alegeți trei bărbați de fiecare seminție, și-i voi porni. Să se scoale, să străbată țara, să facă un plan în vederea împărțelii, și să se întoarcă la mine.
Bărbații aceștia au plecat, au străbătut țara, și au făcut planul după cetăți, într-o carte, împărțind-o în șapte părți, și s-au întors la Iosua în tabără la Silo. (Iosua 18:3-4, 9 )
AJUTĂ- NE, DOAMNE SĂ CUCERIM ŢARA PROMISĂ! AMIN!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s