CUM PUTEM ALEGE ASEMENEA MARIEI ”SINGURUL LUCRU CARE CONTEAZĂ” ÎN LUMEA ZBUCIUMATĂ DE FRĂMÂNTĂRI A MARTEI

  Înainte ca Maria să fie persoana care a înţeles că mai important ca orice este timpul petrecut în intimitate cu Domnul a fost acea femeie păcătoasă care a spart vasul de alabastru din care a curs nardul de mare valoare. O inimă zdrobită ne duce mereu în prezenţa lui Dumnezeu.

   Închinarea adevărată este în Duh şi adevăr. În urma zdrobirii, omul din afară este separat de omul din lăuntru. Omul din afară: raţiunea, emoţiile reacţionează în funcţie de împrejurările exterioare, dar omul din lăuntru trăieşte mereu în prezenţa lui Dumnezeu. “Noi nu putem să distrugem toate lucrurile din afară, din lume, dar putem să dărâmăm omul din afară,” spune Watchman Nee. O femeie a cărui timp este atât de limitat, şi este înconjurată cu mii şi mii de probleme fie că este casnică, fie că, merge la serviciu, cu siguranţă nu va putea avea întotdeauna, acel timp special când poate închide uşa şi să nu o mai deranjeze nimeni pentru a sta în prezenţa lui Dumnezeu. Dar dacă este o femeie a cărui om din afară a fost separat de omul din lăuntru, ea poate să meargă cu autobuzul la serviciu şi agitaţia din jur să nu fie o piedică pentru ca ea să stea în prezenţa lui Dumnezeu. O gospodină are multe şi urgente treburi şi primeşte un telefon ca să se roage pentru o cauză specială. Omul ei din afară e preocupat mai departe cu treburi pe care nu le poate amâna: pregătirea mâncării, menajul, copii, etc. Dar duhul ei, dacă a fost separat în urma zdrobirii de omul din afară poate să vină cu uşurinţă în prezenţa lui Dumnezeu. Alteori putem avea timp, sau spaţiul necesar, dar instabilitatea sentimentală specifică femeilor poate fi o piedică. Dacă omul din afară e separat de omul din lăuntru este o mare diferenţă. Este un câştig extraordinar! Dacă numai pentru a putea experimenta acest imens câştig, uitându-mă în urmă îmi dau seama că s-a meritat orice tratament din Mâna Marelui Chirurg!

     Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Sciptura. ( Ioan 7 :38)

    Și cei ce cântă și cei ce joacă strigă: ”Toate izvoarele mele sunt în Tine.” (Psalmul 87:7)

    Watchman Nee, explică aceasta în cartea ”Eliberarea Duhului”: Cum forţa noastră fizică e limitată, tot aşa e cu forţa psihică, forţa sufletului.(a inimii) În domeniul inimii putem avea multe lucruri “în mâini”, conflicte de tot felul între preferinţe şi antipatii, înclinări…Toate aceste sentimente exercită atracţia lor magnetică. Când Dumnezeu îşi cere partea lui de afecţiune, nu-I mai putem aduce nimic, căci s-au epuizat toate resursele afective. Dacă cineva cheltuieşte dintr-o lovitură toate proviziile pe 2 zile, îi va trebui din nou răgaz pentru ca să fie din nou sensibil şi să folosească limbajul potrivit. Astfel, când emoţiile ne sunt irosite cu lucruri fără însemnătate, ele nu mai pot fi puse la dispoziţia lui Dumnezeu decât cu restricţii. Rezultă că atunci când forţa omului exterior e consumată cu multe lucruri pe care le are în mână, Dumnezeu nu-şi poate împlini lucrarea prin intermediul nostru. Nu este nici o ieşire pentru duhul omului, nici pentru  Duhul lui Dumnezeu; omul din lăuntru nu se poate manifesta fiind blocat de rezistenţa omului din afară. De aceea, omul din afară trebuie zdrobit… ”

    Putem fi zdrobiți de disciplina sau de dragostea Lui. Ajută-ne, Doamne să alegem a fi zdrobiți de dragostea Ta. AMIN !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s