TIRANIA URGENTULUI ŞI SINGURULUI LUCRU CARE CONTEAZĂ

„Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” (Psalmii 46:10) ” a ştii” – ebraica – ” yada” – descrie cea mai intimă formă a cunoaşterii ( are loc în actul unirii intime dintre soţ şi soţie (Genesa 4:1: „După aceea a cunoscut Adam pe Eva, femeia sa”).
„Principala noastră problemă nu este că suntem foarte răi, ci aceea că suntem foarte ocupaţi. ” – acesta a fost răspunsul jurnalistului Thomas Merton la
întrebarea: „Care consideraţi că este cea mai răspândită boală spirituală a timpului nostru?” ”
Spunea un mare autor creştin: ” Vieţile noastre par adesea niste valize arhipline, gata să pocnească. De fapt, întotdeana avem sentimentul că am rămas în urmă. Avem senzaţia supărătoare că nu ne-am terminat toate treburile, că nu ne-am împlinit toate promisiunile, că nu ne-am realizat toate obiectivele; întotdeauna există ceva de care trebuia să ne amintim, să spunem, să facem…”
„Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El. ” ( Hristos) ( Luca 10:40) Marta era în aceeaşi casă cu Hristos, dar de fapt erau în două lumi diferite din pricina celor 2 mari diagnostice spirituale: TIRANIA URGENTULUI şi STOARCEREA DE ENERGIE INUTILĂ.
Un om este înzestrat de Dumnezeu cu energia de a face doar voia Lui. Nu era neimportant ce făcea Marta: decorarea mesei, pregătirea ei, ci priorităţile alese greşit.
„Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu! ( Luca10:41)
Termenul folosit de Hristos când o mustra e Marta este ” merimnao” şi înseamnă minte împărţită” („merizo”- a împărţi+ nous -” mintea „.
„Maria s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui… UN SINGUR LUCRU TREBUIEŞTE MARIA ŞI -A ALES PARTEA CEA BUNĂ CARE NU I SE VA LUA” ( Luca 10:42)
Faptul că Maria stătea la picioarele Domnului – nu era o simplă descriere a poziţiei ei în cameră. Este exprimarea faptului că Maria a luat decizia fundamantală a vieţii ei. A sta la picioarele cuiva era expresia tehnică din vechime care indica relaţia dintre un discipol şi un rabin.
Ajută- ne, Doamne să alegem mereu SINGURUL LUCRU CARE CONTEAZĂ.
Amin!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s