TIRANIA URGENTULUI ŞI SINGURULUI LUCRU CARE CONTEAZĂ

„Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” (Psalmii 46:10) ” a ştii” – ebraica – ” yada” – descrie cea mai intimă formă a cunoaşterii ( are loc în actul unirii intime dintre soţ şi soţie (Genesa 4:1: „După aceea a cunoscut Adam pe Eva, femeia sa”).
„Principala noastră problemă nu este că suntem foarte răi, ci aceea că suntem foarte ocupaţi. ” – acesta a fost răspunsul jurnalistului Thomas Merton la
întrebarea: „Care consideraţi că este cea mai răspândită boală spirituală a timpului nostru?” ”
Spunea un mare autor creştin: ” Vieţile noastre par adesea niste valize arhipline, gata să pocnească. De fapt, întotdeana avem sentimentul că am rămas în urmă. Avem senzaţia supărătoare că nu ne-am terminat toate treburile, că nu ne-am împlinit toate promisiunile, că nu ne-am realizat toate obiectivele; întotdeauna există ceva de care trebuia să ne amintim, să spunem, să facem…”
„Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El. ” ( Hristos) ( Luca 10:40) Marta era în aceeaşi casă cu Hristos, dar de fapt erau în două lumi diferite din pricina celor 2 mari diagnostice spirituale: TIRANIA URGENTULUI şi STOARCEREA DE ENERGIE INUTILĂ.
Un om este înzestrat de Dumnezeu cu energia de a face doar voia Lui. Nu era neimportant ce făcea Marta: decorarea mesei, pregătirea ei, ci priorităţile alese greşit.
„Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu! ( Luca10:41)
Termenul folosit de Hristos când o mustra e Marta este ” merimnao” şi înseamnă minte împărţită” („merizo”- a împărţi+ nous -” mintea „.
„Maria s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui… UN SINGUR LUCRU TREBUIEŞTE MARIA ŞI -A ALES PARTEA CEA BUNĂ CARE NU I SE VA LUA” ( Luca 10:42)
Faptul că Maria stătea la picioarele Domnului – nu era o simplă descriere a poziţiei ei în cameră. Este exprimarea faptului că Maria a luat decizia fundamantală a vieţii ei. A sta la picioarele cuiva era expresia tehnică din vechime care indica relaţia dintre un discipol şi un rabin.
Ajută- ne, Doamne să alegem mereu SINGURUL LUCRU CARE CONTEAZĂ.
Amin!

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: