4 STEAGURI DE BIRUINŢĂ ALE MIRESEI LUI HRISTOS

„Cine este aceea care se ivește ca zorile, frumoasă ca luna, curată ca soarele, dar cumplită ca niște oști subt STEAGURILE lor?“ –”
Cîntarea cîntărilor 6:10 VDC

1. BIZUIREA PE NUMELE DOMNULUI
““Atunci noi ne vom bucura de biruința ta, și vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru.Domnul să-ți asculte toate dorințele tale! Știu de acum că Domnul scapă pe unsul Său,și-i va răspunde din ceruri, din locașul Lui cel Sfînt,prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui. Unii se bizuiesc pe carăle lor, alții pe caii lor;dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.”
Psalmii 20:5-7 VDC

2. TOIAGUL AUTORITĂŢII LUI DUMNEZEU
“Atunci Moise a zis lui Iosua: „Alege niște bărbați, și ieși de luptă împotriva lui Amalec. Iar eu voi sta mîne pe vîrful dealului cu toiagul lui Dumnezeu în mînă.“ Iosua a făcut ce-i spusese Moise, și a ieșit să lupte împotriva lui Amalec. Iar Moise, Aaron și Hur s’au suit pe vîrful dealului. Cînd își ridica Moise mîna, era mai tare Israel; și cînd își lăsa mînă în jos, era mai tare Amalec.”
Exodul 17:9-11 VDC

3. INTĂRIREA AUTORITĂŢII PRIN RUGĂCIUNEA DE MIJLOCIRE
“Mînile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o subt el, și el a șezut pe ea. Aaron și Hur îi sprijineau mînile, unul deoparte, iar altul de alta; și mînile lui au rămas întinse pînă la asfințitul soarelui. Și Iosua a biruit pe Amalec și poporul lui, cu tăișul săbiei.
Moise a zidit un altar, și i-a pus numele „Domnul, steagul meu.“
Exodul 17:12-13, 15 VDC

4. JERTFA DE MULŢUMIRE ŞI LAUDA
“Și Iahaziel a zis: „Ascultați, tot Iuda și locuitorii din Ierusalim, și tu, împărate Iosafat! Așa vă vorbește Domnul: „Nu vă temeți și nu vă spăimîntați dinaintea acestei mari mulțimi, căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.
Apoi în învoire cu poporul, a numit niște cîntăreți cari, îmbrăcați cu podoabe sfinte, și mergînd înaintea oștirii, lăudau pe Domnul și ziceau: „Lăudați pe Domnul, căci îndurarea Lui ține în veac!“ În clipa cînd au început cîntările și laudele. Domnul a pus o pîndă împotriva fiilor lui Amon și ai lui Moab și împotriva celor din muntele Seir, cari veniseră împotriva lui Iuda. Și au fost bătuți.”
2 Cronici 20:15, 21-22 VDC

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s