PRIMIREA CUVÂNTULUI RHEMA DIN ÎNTREGUL LOGOS ESTE INIŢIATIVA ŞI LUCRAREA DUHULUI SFÂNT, IAR DATORIA NOASTRĂ ESTE AUZIREA

Cuvantul (logos) Tau, Doamne, dainuieste in veci in ceruri ( Psalmul 119:89)
Litera omoara dar Duhul da viata ( 2 Corinteni 3:6)
Cuvintele (rhema) pe care vi le- am spus Eu, sunt Duh si viata. ( Ioan 6:63)
Credinta vine prin cele auzite, iar cele auzite prin Cuvantul lui Dumnezeu ( Romani 10:17)

Rhema nu poate exista fara Duhul Sfant. Prin Biblie – ” logosul” – intregul sfat a lui Dumnezeu imi este pus la dispozitie. Dar logos este prea complex si prea vast ca sa il pot pricepe si asimila in totalitatea lui.
Rhema este felul in care Duhul Sfant aduce din eternitate o portie de logos pe care il leaga de timp si de experienta umana.
Rhema este acea portie din intregul logos care se aplica unui anumit moment din timp in situatia mea concreta.
In aceasta tranzactie dintre Dumnezeu si om prin care vine credinta – initiativa ii apartine lui Dumnezeu. Acest adevar ne ajuta sa nu dam loc trufiei sau increderii in noi insine. DUMNEZEU ESTE ACEL CARE STIE MAI BINE DECÂT NOI CHIAR ACEA PARTE ANUME DIN ÎNTREGUL LOGOS CARE NE VA ÎNTÂMPINA NEVOIA ÎN SITUAŢIA CONCRETĂ, PRIN DUHUL SFÂNT – EL NE CĂLĂUZEŞTE CHIAR LA ACELE CUVINTE CARE SUNT POTRIVITE, IAR APOI LE DĂ VIAŢĂ, ASTFEL ÎNCÂT ELE DEVIN RHEMA – UN GLAS VIU. IN ACEST MOMENT – RĂSPPUNSUL PE CARE DUMNEZEU ÎL AŞTEAPTĂ DE LA NOI ESTE ” AUZIREA”!

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: