ADONAI ESTE NUMELE LUI DUMNEZEU CARE ÎL CARACTERIZEAZĂ PE DUMNEZEU CA FIIND STĂPÂNUL UNIVERSULUI, CEL CARE CERE SUPUNERE DEOARECE ESTE ATOTPUTERNIC

Ascultarea de Dumnezeu este condiţia pentru binecuvântări şi câştigul în bătălii spirituale. Ghedeon venea din familia cea mai neînsemnată din Manase şi era cel mai mic din casa tatălui său, însă pentru faptul că a ales ascultarea de ADONAI a primit promisiunea lui Dumnezeu că va fi cu el şi că va bate pe vrăjmaşi ca pe un singur om: “Domnul S’a uitat la el, și a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai, și izbăvește pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimet Eu?“ Ghedeon I-a zis: „Rogu-te, domnul meu, cu ce să izbăvesc pe Israel? Iată că familia mea este cea mai săracă din Manase, și eu sînt cel mai mic din casa tatălui meu.“ Domnul i-a zis: „Eu voi fi cu tine, și vei bate pe Madian ca pe un singur om“.”
Judecători 6:14-16 VDC

-Aceeasi promisiune este pentru toţi acei care îl iubesc pe Adonai şi îl cinstesc prin ascultare:
“Dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, păzind și împlinind toate poruncile Lui pe cari ți le dau astăzi, Domnul, Dumnezeul tău, îți va da întîietate asupra tuturor neamurilor de pe pământ.
Domnul îți va da biruință asupra vrăjmașilor tăi cari se vor ridica împotriva ta; pe un drum vor ieși împotriva ta, dar pe șapte drumuri vor fugi dinaintea ta. Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, și niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe cari ți le dau astăzi, dacă le vei păzi și le vei împlini, și nu te vei abate nici la dreapta nici la stînga dela toate poruncile pe cari vi le dau astăzi, ca să vă duceți după alți dumnezei și să le slujiți.”
Deuteronomul 28:1, 7, 13-14

– Supunerea faţă de Domnul – Adonai înseamnă a respecta şi autorităţile: soţul- ca şi cap al familiei, părinţii ca autoritate peste copii, pastorul şi liderii ca autoritate peste biserică, profesori şi învăţători ca autoritate la şcoli. Chiar dacă aceste autorităţi nu sunt supuse lui Adonai – datoria noastră este să îi iubim, să îi respectăm şi să ne rugăm pentru ei, să îi binecuvântăm şi aceasta se va întoarce spre noi cu binecuvântarea şi protecţia lui Adonai. Cartea Efeseni este cartea care descrie războiul spiritual, însă este şi epistola prin care Duhul Domnului ne vorbeşte special despre relaţii şi cultura onoarei:
„Supuneți-vă unii altora în frica lui Hristos. Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.”( Efeseni 5:21-23 )
„Copii, ascultați în Domnul de părinții voștri, căci este drept. „Să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta“ – este cea dintâi poruncă însoțită de o făgăduință – „ca să fii fericit, și să trăiești multă vreme pe pământ.“
„Robilor, ascultați de stăpînii voștri pământești, cu frică și cutremur, în curăție de inimă, ca de Hristos. Slujiți-le nu numai când sunteți sub ochii lor, ca și cum ați vrea să plăceți oamenilor, ci ca niște robi ai lui Hristos, cari fac din inimă voia lui Dumnezeu. Slujiți-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, căci știți că fiecare, fie rob, fie slobod, va primi răsplată dela Domnul, după binele pe care-l va fi făcut. Și voi, stăpânilor, purtați-vă la fel cu ei; feriți-vă de amenințări, ca unii cari știți că Stăpânul lor și al vostru este în cer, și că înaintea Lui nu se are în vedere fața omului.”(Efeseni 6:1-3, 5-9 )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s