DOAMNE, DĂ-NE O LIMBĂ ISCUSITĂ!

   Limba dulce este un pom de viaţă, dar limba stricată zdrobeşte duhul. (Proverbe15:4)
Este o legătura dintre viaţă şi folosirea corectă a limbii, între viaţă si cuvinte plăcute: “te iubesc“; eşti important(a) pentru mine”, “ai valoare în ochii lui Dumnezeu şi în ochii mei”, “eşti frumos(a)”, ”ce bine îţi stă aşa”etc. Este de asemenea o legătura dintre viaţă si cuvinte de încurajare: “te-ai descurcat foarte bine”, “fără tine nu ar fi fost o bucurie deplină”, ”meriţi toată aprecierea pentru ceea ce eşti sau ce faci“ etc.
Limba dulce este un pom de viaţă şi roadele acestui pom de viaţă sunt un rezervor emoţional plin care dă pe deasupra. Acei oameni care sunt înconjuraţi de dulceaţa cuvintelor plăcute şi cuvinte de încurajare primesc multe resurse care le pot dărui cu rodire şi înmulţire celor din jur.
Opusul unei limbi dulci este o limbă stricată. Limba stricată este o limbă folosită greşit care produce în loc de dulceaţă-amar şi în loc de viaţă-moarte.
In acest verset ni se spune că o limbă stricată, adică o limbă ce nu vorbeşte cuvinte dulci, plăcute- zdrobeşte duhul, face o fisură în duh. Ce păcat ca mult ulei al ungerii se scurge prin aceste fisuri ale duhurilor zdrobite de limbile ce nu sunt dulci şi pline de viaţă!
Dumnezeu să ne ajute să vorbim cuvinte dulci, cuvinte plăcute, cuvinte de binecuvântare care sunt un pom plin de roade ale vieţii!
Dar oare dacă tăcem şi nu spunem nici cuvinte plăcute şi nici cuvinte ce zdrobesc duhul-unde ne aflăm? Există cale neutră? Mulţi oameni cred că nu este imperios necesar pentru a-ţi manifesta dragostea să exprimi cuvinte plăcute. Mulţi parteneri de căsătorie, părinţi, fraţi şi surori nu ştiu importanţa de a-sş cultiva un pom al vieţii prin cuvinte plăcute adresate celor din jur. Nu este atât de greu să folosetşi cuvinte plăcute însă dacă nu vor fi folosite în relaţiile cu cei din jur-rezultatele pot influenta negativ destine veşnice: “Psalmul 58.1 Oare, tăcând, faceţi voi dreptate?
Oare aşa judecaţi voi fără părtinire, fiii oamenilor?”
Doamne, iartă-ne oricând nu am folosit cuvinte dulci care sunt un pom de viaţă! Iartă-ne pentru tăcerea faţă de cei din jur şi pentru tăcerea faţă de noi înşine în felul acesta privându-ne de “dreptatea fără părtinire a lui Dumnezeu“ împotriva acuzaţiilor zgomotoase ale celui rău!
Vindecă-ne, Doamne limba!
Vindecă-ne de tăcere!
Dă-ne limba Ta -o limbă iscusită care are legătură directă cu ascultarea, căci adevăraţii tăi ucenici ascultă Cuvintele Tale şi vorbesc Cuvintele Tale. Amin!
„Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezeşte, în fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici”.( Isaia50:4)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s