Războiul Spiritual.Părtăşie la Lumina Cuvântului lui Dumnezeu împreună cu femeile din Biserica First Romanian Baptist Church

19 mai    Ii mulţumesc Tatălui ceresc pentru părtăşia la Lumina Cuvântului lui Dumnezeu împreună cu femeile din Biserica First Romanian Baptist Church. Am parcurs impreuna din marea tema a Bibliei: Războiul Spiritual.
Ne-am pus în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu care ne promite că în Numele Lui avem autoritate şi că tututor „celor ce cred în El li s-a dat dreptul (exousia-autoritatea) să se numească copii a lui Dumnezeu.

( Ioan1:12). Am studiat războiul spiritual descris în Apocalipsa 12:1-11, sărbătorind cele 2 mari biruinţe ale jerfei lui Hristos :
-1. în legătură cu poziţia pe care primul, om-Adam a pierdut-o în favoarea lui Satan prin neascultare şi care Hristos a câştigat-o prin jertfa de pe cruce: Apocalipsa 12:8,9 : şi ei nu au mai putu birui şi nici nu l-i s-a mai găsit locul în cer.
– 2. stăpânirea şi autoritatea lui Hristos pentru că pârâşul fraţilor Lui a fost aruncat jos.
Apocalipsa 12:10 “Și am auzit în cer un glas tare, care zicea: „Acum a venit mântuirea, puterea și împărăția Dumnezeului nostru, și stăpânirea Hristosului Lui; pentru că pârâșul fraților noștri, care zi și noaptea îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.”
Apocalipsa 12:10
Prin jertfa lui Hristos, noi am recâştigat poziţia de autoritate pentru care am fost creaţi:
“El ne-a înviat împreună, și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus.”
(Efeseni 2:6 )

Am studiat si am discutat, de asemenea cele 5 principale moduri prin care Diavolul poate ataca pe creştini:
1. Prin mintea omului
2. Trupul omului prin boli. ( In Noul Testament sunt menţionaţi 2 tipuri de bolnavi: medical sau fiziologic şi cei bolnavi din cauza atacului lui Satan.)
3. Prin conştiinta omului- aceste atacuri se numesc acuzaţii şi îi pot face ineficienţi pe creştinii ce nu ştiu să deosebească mustrarea Duhului Sfânt de acuzaţia celui rău.
4. Prin emoţiile omului. Cel mai des întâlnite atacuri la nivelul emoţiilor sunt teama şi depresia. Depresiile se împart în 4 mari categorii:
– depresii de natură organică (disfuncţie a organismului, dezechilibre chimice sau hormonale).
– depresii de natură circumstanţială
– depresii datorate păcatului
– depresii ca urmare a activităţilor satanice
Este deosebit de important pentru persoanele care se confruntă cu depresia să afle prin ce fel de depresie trece. Dacă este de natură organică, tratamentul va fi în primul rând medical. Dacă este circumstanţial se va căuta omersectiva biblică a probemelor, dacă sunt depresii legate direct de păcat- este nevoie de mărturisirea păcatelor, regret şi renunţarea la ele. In cazul depresiilor datorate atacurilor demonice doar armele spirituale pot aduce eliberarea: Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea, postul în unitate cu alţi creştini. Să nu uităm că batalia spirituală o câştigăm de pe terenul unităţii cu ceilalţi creştini.
5. Atacuri circumstanţiale (prin împrejurări). Mediul nostru este în întregime rânduit de El Elyon (Dumnezeul Atotsuveran), însă multe atacuri pot veni de la Satan: Luca 22:31 „Satan v-a cerut să vă cearnă ca grâul.”
In aceste situaţii, trebuie să avem în vedere 2 lucruri: 1 Petru5:6-9
1 smeriţi-vă dar sub Mâna tare a lui Dumnezeu
2. Impotriviţi-vă diavolului
Cele 4 ARME DE LUPTĂ ÎN RĂZBOIUL SPIRITUAL SUNT:
1. Numele Domnului
“De aceea și Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult, și I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume; pentru că, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de supt pământ.”
Filipeni 2:9-10

2. Sângele Mielului
1 Ioan1:7  „Dar dacă umblăm în lumină după cum El Insuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii şi sângele Lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.”
Condiţia ca sângele Domnului să funcţioneze este ca noi sa fim în părtăşie cu fratii noştrii. Dacă există relaţii nerezolvate, neiertare, persoane care nu sunt în legătură cu fraţii bisericii locale, atunci sângele Domnului nu poate fucţiona ca o armă eficientă în lupta spirituală.

3. Cuvântul mărturisirii lor.
Dacă rămânem în Cuvântul Lui Hristos, rămânem ca mlădiţe în Viţa acare este Hristos. Dar Cuvântul nu este suficient doar să il citim ci să îl mărturisim cu gura noastră. Intreaga armura din Efeseni 6 este înţelegerea şi aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu.
Indemnul din Efeseni 6: 16 – ” Luaţi saba Duhului! ” – denotă referirea Apostolului Pavel la un cuvânt vorbit (rhema).
Cea mai înaltă forma de mărturisire cu gura este lauda şi multumirea. In urma faptului ca Iosafat a folosit aceste arme spirituale: postul, lauda în faŢa unei armate căreia nu-i putea face faţă cu mijloace omeneşti – a primit această promisiune : NU VOI VEŢI LUPTA , Ci Dumnezeu.(2 Cronici 2)

4. Nu si-au iubit viaţa până la capăt
Un mod evident în care murim faţă de noi înşine este rugăciunea şi postul.
Apocalipsa 12:11: Ei au biruit prin sângele Mielului, prin cuvântul mărturisirii lor şi prin faptul că nu şi- au iubit viaţa până la capăt.
LĂUDAT SĂ FIE DUMNEZEU PENTRU ASTFEL DE INTÂLNIRI DE ECHIPARE PENTRU LUPTA SPIRITUALĂ CARE TOT MAI MULT S-A ÎNTEŢIT ÎN ACESTE VREMURI, DEOARECE SATANA ŞTIE CĂ NU MAI ARE MULT TIMP. PE MĂSURĂ ÎNSĂ CE LUPTELE VOR FI TOT MAI GRELE, HARUL LUI DUMNEZEU ŞI PUTEREA LUI VOR FII TOT MAI MULT ÎNMULŢITE! DOAMNE AJUTĂ-NE SĂ STUDIEM CU PERSEVERENŢĂ CUVÂNTUL, PENTRU A FI MEREU ANCORAŢI ŞI STRÂNS LIPIŢI DE TNE!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s