Am ataşat mai jos prefaţa pe care am scris-o la cartea „SCRISORI PENTRU MAMA” semnată de Anca Susa

     scrisori

   Cartea este o adevărată comoară pe care o recomand tuturor femeilor… şi bărbaţilor deopotrivă…
Dumnezeu să te binecuvinteze, draga Anca cu multă înţelepciune şi motivaţie pentru a ne dărui mai multe cărţi ce aduc onoare lui Dumnezeu!

    Sunt impresionată de cartea aceasta și văd potențialul ca ea să devină o comoară scumpă pentru orice cititoare. Anca M. Susa ne vorbește despre un parcurs minunat, care ne arată pas cu pas nouă, femeilor, drumul spre un echilibru perfect care ne ajută să devenim femeia aceea minunată din Proverbe 31. „Nu te naști, ci devii femeie.”, spune Simone de Beauvoir. Drumul spre maturitate nu este ușor, însă autoarea ne oferă soluții la diverse situații și ne motivează, îndreptându-ne mereu spre țintă, la o viață cu Dumnezeu. „Prin gândurile scrise, doresc ca fiecare femeie să se apropie de Dumnezeu, să Îl lase pe El să prelucreze omul ascuns al inimii, redirecţionându-şi timpul, gândurile, o schimbare a vieţii de familie și relaţia cu copiii, îndemnând femeia să devină un stâlp în familie.”
În „Mărturie”, ne vorbește femeia din spatele rândurilor. Exact acest lucru o caracterizează pe autoare, ea se vrea văzută ca o femeie oarecare, și totuși ea este specială prin ajutorul lui Dumnezeu, care a răscumpărat-o și a transformat-o într-o mină de aur – așa cum am perceput-o eu și o va percepe și cititoarea. „Singurul fapt real care îmi dă valoare și pe care îl avem în comun, ceea ce îmi umple sufletul, este Dumnezeu și mântuirea Lui mare pentru mine. Aceasta este valoarea mea.”
Cartea în sine este o culegere de gânduri, frumos aranjate în 52 de părți, câte o lecție pentru fiecare săptămână din an. În aceste lecții, găsim presărate rugăciuni motivaționale, pline de seva Cuvântului. De asemenea, autoarea vorbește dezinvolt despre experiențele proprii; face acest lucru cu modestie, cu sinceritate și tocmai din această cauză conferă autenticitate cărții de față.
Temele din această carte sunt diverse și totuși legate printr-un fir roșu esențial, acela care duce la transformarea femeii în stâlpul casei ei, devenind o soție și o mama de încredere, cu care familia ei se laudă. Anca M. Susa vorbește despre realitatea existenței lui Dumnezeu: „crucea Lui este gura ta de aer adevărat”, ea ne îndeamnă să umblăm cu înțelepții, să căutăm înțelepciunea, să ne implicăm în lucrare. Cu o mână delicată, dar hotărâtă, ea ne spune că lucrările lui Dumnezeu ne dau sens, ne motivează (exemplifică această lecție cu Psalmul 139). Din îndemnurile ei nu lipsesc doza de optimism, gânduri bune, de pace. Impresionantă este încrederea autoarei în oameni, în ceea ce face Dumnezeu cu ei, prin ei. Ea ne arată ce simplă este iertarea. Ne îndeamnă și pe noi, cititoarele, să îi privim pe cei din jur cu ochii binevoitori, să le mulțumim pentru lucrurile bune pe care le fac pentru noi. De asemenea, e nevoie să avem oameni pentru care să ne rugăm. Într-o altă lecție, autoarea ne încurajează să fim creative. „Sunt nenumărate domeniile în care putem să-L arătăm pe El prin acest dar al creativităţii și sunt convinsă că Duhul lui Dumnezeu vă va arăta de unde să începeţi.”
Interesant este că autoarea reușește să privească existența umană într-un mod obiectiv, detașându-se de o perspectivă limitată. Ea știe că „trecutul, prezentul și viitorul ne îmbulzesc memoria și gândurile și ne inundă uneori relaţia cu Dumnezeu, punându-ne într-o bulă de aer, departe de acea trăire lăuntrică care duce la umblarea cu Dumnezeu. Dar Enoh a ales să pășească cu Dumnezeu.” Ea îndeamnă cititoarea să privească din afară, să se oprească din goana vieții. „Oprește-te din goana după vânt care nu duce nicăieri, odihneşte-te la picioarele Domnului nostru, la apele de odihnă, ca apoi să te ridici gata de a îţi închina toate Lui. Apoi, spune ca și Isaia: „Iată-mă, trimite-mă!”
Mesajul Ancăi M. Susa este clar: maturitate spirituală feminină. Iubesc această idee și tocmai din această cauză recomand cu drag cartea de față. Dacă această țintă este cumva pierdută, autoarea ne arată și modul prin care putem să revenim la punctul de plutire: „Fă-ţi un ritm cu Dumnezeu. Dacă pierzi ritmul și priorităţile sunt în altă parte, surprizele vor veni peste tine ca războinicii înarmaţi. Săptămânile ar arăta altfel dacă Scriptura ar fi lângă tine în fiecare zi.”               Ligia Seman

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s