ȘCOALA DEBORA, SESIUNEA A DOUA, OCTOMBRIE, 2016

   ŞCOALA DE LIDERE DEBORA: APROFUNDAREA CUVÂNTULUI PRIN STUDII BIBLICE INDUCTIVE, UNITATE ŞI SIMTIRE UNA CU CEALALTĂ, DEZVOLTAREA VIZIUNII DE A FI MAME SPIRITUALE CARE SE ÎNCADREAZA ÎN TRIMITEREA LUI HRISTOS DE A FACE UCENICI ȘI A APOSTOLULUI PAVEL DE A SE ÎNGRIJI PRECUM O DOICĂ DE COPIII LUI SPIRITUALI, DORINȚA FEMEILOR MAI TINERE DE A ÎNVĂȚA DIN EXPERIENȚA FEMEILOR MATURE, DEZVOLTAREA DARURILOR SPIRITUALE, CULTURA ONOAREI ŞI NU IN ULTIMUL RÂND: DRAGOSTE, FRUMUSEŢE, FEMINITATE, GINGĂȘIE ȘI MULTE FLORI…

  Ii mulţumim Domnului nostru pentru biruinţele peste măsură de a gândi în timpul petrecut împreună cu femei lidere din mai multe locuri ale ţării şi Ucraina la Şcoala Debora.
Am învăţat împreună despre ceea ce înseamnă a fi o femeie, o soţie, o mamă fizică, dar şi o mamă spirituală cu viziune şi importanţa de a intra în această viziune care e fost pregătită pentru fiecare dintre noi în Hristos prin faptele bune pe care El le-a pregătit dinainte să umblăm în ele.
Am avut onoarea de a fi slujite de scumpa noastră soră şi mamă spirituală pentru multe dintre noi- Angela Ţiprigan care a dezbătut o temă practică despre ceea ce înseamnă în termenii biblici femeia şi implicarea ei în slujire.
De asemenea, împreună cu Rodica Baciu, realizatoarea emisiunii „Pentru noi, femeile” de la Credo TV – am împărtăşit tema „Darurile spirituale”: despre ce înseamnă ele , cum le poţi identifica clar în viaţa noastră. De asemenea, am studiat împreună cum poţi face practic şi cu înţelepciunea managerului creştin un proiect pentru Împărăţia lui Dumnezeu.
Incununarea biruinţei acestei întâlniri s-a desfăşurat în timpul studiului biblic al cărţii „Legământul”. Fiecare dintre noi, bazate fiind pe credincioşia Lui El Shaday – Dumnezeul Legământului, asa precum Dumnezeu a schimbat numele lui Avram în Avraam şi al Sarei în Saara- am hotărât să ne dăm un nume nou care să reprezinte noua noastră dedicare: ” Cea care este mai mult decât biruitoare”, Cea care poate totul în Hristos ce o întăreşte, „Curajoasa”, „Cea ca tot ce începe duce la bun sfârşit” etc. Şi astfel, bizuindu- ne pe beneficiile Noului Legământ, pe armele Lui de lupta în locul armelor noastre, pe hainele neprihănirii Lui în locul hainelor noastre – am hotărât să încredinţăm starea de visătoare în palma lui Dumnezeu, rugându-L să ne transforme în vizionare. Căci visători visează ca se vor schimba cândva lucrurile, dar nu se văd pe ei înşişi implicaţi, pe când vizionarii se văd ei înşişi implicaţi în materializarea acestor visuri de la Dumnezeu.

„Cum ar fi bisericile dacă femeile în loc să se uite în stânga şi în dreapta cu imboldul de a judeca, ar gândi în felul următor: «Pe cine, vrei Tu, Doamne să încurajez astăzi? Cui vrei Tu să-i adresez un gând, o privire de binecuvântare, un cuvânt de apreciere?» Cum ar fi vieţile noastre, familiile dacă am înţelege că binecuvântarea este calea spre a primi binecuvântarea.
Trăim într-o ţară, într-o lume în care suntem bombardaţi de atâtea veşti rele şi în care oamenii se luptă cu mii de probleme. De aceea, Dumnezeu a proiectat în biserici acest potenţial enorm al celor ce pot aduce veşti bune şi încurajare.( DOUA TREIMI DIN BISERICA DIN ROMÂNIA SUNT FEMEI!) Precum în familii, pentru dezvoltarea armonioasă a membrilor ei este nevoie de cuvinte de apreciere, de binecuvântare şi încurajare, tot astfel şi în familia lui Dumnezeu e nevoie de asemenea vorbe care aduc viaţă, putere, schimbă destine. „Un cuvânt spune Domnul şi femeile aducătoare de veşti bune sunt o mare oştire“ (Psalmul 68:11)…
În Efeseni 1:17-19, apostolul Pavel, dorind plinãtatea bisericii din Efes, se roagã în felul urmãtor: „Şi mã rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatãl slavei sã vã dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea Lui, şi sã vã lumineze ochii inimii, ca sã pricepeţi care este nãdejdea chemãrii Lui, care este bogãţia slavei moştenirii Lui în sfinţi, şi care este faţã de noi credincioşii nemãrginita mãrime a puterii Sale, dupã lucrarea puterii tãriei Lui.“( Ligia Seman-„Domnind peste imprejurările vieţii”.)

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s