INVĂŢĂTURA SĂNĂTOASĂ CARE DĂ DIRECŢIE VIEŢII ŞI IMPORTANŢA CITIRII BIBLIEI ŞI A STUDIILOR BIBLICE ÎN BISERICA ŞI ÎN GRUPURI DE STUDIU BIBLIC – LUCRURI CARE ERAU PRACTICATE DE PRIMII CREŞTINI

  „Până voi veni, ia seama bine la CITIRE, la ÎNDEMNARE şi la ÎNVĂŢĂTURA pe care o dai altora.”( 1Timotei4:13)
Termenul în limba greacă folosit de apostolul Pavel în îndemnul pe care îl da lui Timotei este ” prosecho” şi înseamnă menținerea unei anumite direcții, a fi menținut cursul precum a unei nave ce navighează spre ţinta ei.
Acelaşi termen „prosecho” este folosit în îndemnul pe care apostolul Pavel îl dă lui Tit: „Mărturia aceasta este adevărată. De aceea mustră-i aspru, ca să fie sănătoşi în credinţă şi să nu se ţină (prosecho) de basme evreieşti şi de porunci date de oameni, care se întorc de la adevăr.” (Tit 1:13-14)
In Epistolele adresate lui Timotei si Tit, Pavel accentuează în mod special: cititrea, îndemnarea, învăţătura şi mustrarea pentru ca credincioșii să fie sănătoși în credinţa şi directia vieţii lor sa fie păstrată în CONFORMITATE CU CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU.
În vechime, erau un număr foarte mic de manuscrise ale Scripturii, iar citirea şi explicarea ei se făcea în sinagogi sau biserici.
„Căci încă din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni care-l propovăduiesc, fiindcă este CITIT în sinagogi în toate zilele de Sabat.”
(Faptele Apostolilor 15:21 )
„După ce va fi citită această epistolă la voi, faceţi aşa ca să fie CITITĂ şi în Biserica laodiceenilor; şi voi, la rândul vostru, SĂ CITIȚI EPISTOLA care vă va veni din Laodiceea.”( Coloseni 4:16)
„În Domnul vă rog fierbinte ca EPISTOLA ACEASTA SĂ FIE CITITĂ TUTUROR FRAŢILOR.”( 1 Tesalonicieni 5:27)
Din aceasta ne putem da seama cât de important este CITIREA BIBLIEI şi a STUDIULUI BIBLIC ÎMPREUNĂ CU TOATĂ BISERICA şi în GRUPELE DE STUDII BIBLICE. Domnul să ne ajute să înţelegem tot mai mult că aceste practici sănătoase ne dau direcţie bună vieţii, având un ecou iremediabil şi veşnic pentru adevărata viaţă ce ne aşteaptă în Impărăţia lui Dumnezeu.
DACĂ DINTRE ACEI CARE AŢI CITIT ACESTE RÂNDURI, NU FRECVENTAȚI O BISERICA SAU UN GRUP DE STUDIU BIBLIC, VĂ ROG FIERBINTE SĂ VĂ FACEŢI TIMP PENTRU A VĂ SCHIMBA DIRECŢIA VIEŢII CĂCI DOAR O SINGURĂ DATĂ VOM TRĂI PE PĂMÂNT ŞI APOI URMEAZĂ, CUM NE ÎNŞTTINŢEAZĂ BIBLIA – JUDECATA LUI DUMNEZEU UNDE FIECARE ÎŞI VA PRIMI RĂSPLATA DUPĂ BINELE SAU RĂUL ŞI ALEGERILE PE CARE LE-A FĂCUT CÂND TRĂIA ÎN TRUP. (Apocalipsa 20: 13-15)
Domnul să ne ajute! Amin!

Anunțuri

About Ligia Seman

Convingerea mea personală este că un scriitor, oricât ar fi de iscusit în a reda anumite stări sufleteşti sau evenimente, dacă exclude vocea lui Dumnezeu din scrierile sale, nu şi-a atins întru totul menirea. Poeta și romanciera Ligia Seman a debutat literar în cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995. După 1989 a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factură creștină, cu orientare neo-protestantă: Funiile dragostei (1995), 4 ediții Handicapul conștiinței (1999), 3 ediții Tragedie și triumf (2004), 2 ediții Portrete în cioburi, vol. I și II (2010) În ultimii ani, împreună cu soțul ei, care este consilier creștin, Ligia Seman lucrează în cadrul unui cabinet de consiliere. Este invitată să vorbească la numeroase seminarii și conferințe în țară și străinătate. Ligia Seman a scris și volumul pentru femei “Domnind peste împrejurările vieţii” (2006), cu eseuri îmbinate cu psihoterapie, propunând soluţii biblice. Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu soțul ei, Timotei Seman, și cele două fiice ale lor, Ruth și Rebeca. Vezi toate articolele lui Ligia Seman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: