SCHIMBUL DE CINGĂTORI DIN CADRUL LEGĂMÂNTULUI CARE ÎNSEAMNĂ SCHIMBUL PUTERII MELE LIMITATE CU PUTEREA ŞI VITALITATEA DĂRUITĂ DE DUMNEZEU

     In cadrul Legământului între Ionatan şi David, cel de al treilea lucru dat de Ionatan lui David a fost cingătoarea care însemna puterea tăriei. Schimbul de cingători între Ionatan şi David a însemnat schimbul de putere a tăriei prinţului tare Ionatan cu acela care era fiul unui pastor- David. Schimbul de cingători între Ionatan şi David reflecta punerea tăriei lui Dumnezeu la dispoziția celor care sunt în parteneriat cu El. In urma acestui schimb, rezultatul a fost că David ” oriunde se ducea izbutea”:

” Ionatan a făcut legământ cu David, pentru că-l iubea ca pe sufletul lui. A scos mantaua pe care o purta, ca s-o dea lui David, şi i-a dat hainele sale, chiar sabia, arcul şi cingătoarea lui. David se ducea şi izbutea oriunde îl trimitea Saul; a fost pus de Saul în fruntea oamenilor de război şi era plăcut întregului popor, chiar şi slujitorilor lui Saul.”
‭‭1 Samuel‬ ‭18:3-5‬ ‭

In Efeseni 1:19, este evidențiat foarte bine acest schimb din cadrul Noului Legământ unde avem termenul „putere nemărginită” în limba greacă „ischos” repetat de 2 ori care se referă la atotputernicia lui Dumnezeu şi puterea şi abilitatea fizică pe care Dumnezeu o dă credincioșilor Săi parteneri de Legământ: „şi care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii („ischos”) Sale, după lucrarea puterii ( ” ischos” ) tăriei Lui.” Efeseni‬ ‭1:19‬ ‭
Această abilitate fizică, înseamna că avem puteri de „supermani” şi că putem sări peste clădiri înalte? Nu! Dar aceasta înseamnă că atunci când suntem în slăbiciune, Dumnezeu ne dă putere fizică şi vitalitate mai mult decât ne putem imagina.

„El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”
‭‭Isaia‬ ‭40:29-31‬ ‭
„Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare.”
‭‭2 Corinteni‬ ‭12:9-10‬ ‭
„Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, DUMNEZEU TARE, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.” Isaia‬ ‭9:6‬ ‭
„Cum este El, asa suntem şi noi în lumea aceasta. „1 Ioan 4:17

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s